Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 στις 18.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου κάθε αγώνας και διεκδίκηση καταστέλλεται, ποινικοποιείται και διώκεται. Η Κέρκυρα υπήρξε πρωτοπόρα τα τελευταία χρόνια στο θέμα της καταστολής, καθώς εκκρεμούν εις βάρος δεκάδων φοιτητών και ντόπιων Κερκυραίων σωρεία ποινικών διώξεων που αφορούν τους κοινωνικούς αγώνες της ταραγμένης περιόδου ψήφισης των μνημονίων κατά τα έτη 2011-2013. Οι πρώτες δύο από αυτές τις δίκες θα πραγματοποιηθούν στις 2/3/2015 και 16/3/2015 στα δικαστήρια της Κέρκυρας.

Το πρώτο δικαστήριο σχετίζεται με τις ημέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου της 19 και 20 Οκτωβρίου 2011. Στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων, διαδηλώσεων, διεκδικήσεων και της διήμερης γενικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα μια πορεία, η οποία κατέληξε σε κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας. Η ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης αρνήθηκε αφενός την παρουσία των τηλεοπτικών σταθμών στον χώρο της ώστε να μην διαστρεβλωθούν τα γεγονότα, αποφάσισε δε να προβεί η ίδια σε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Κερκύρας Start, με σκοπό να καλέσει την τοπική κοινωνία στην κατάληψη και σε συμμετοχή στην απεργία και πορεία της επόμενης ημέρας.

Φτάνοντας στο χώρο του καναλιού, περίπου πενήντα άτομα της συνέλευσης χωρίς να έχουν καμία πρόθεση για οποιαδήποτε σύγκρουση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πολύ επιθετική και κάθετη στάση από τον διευθυντή και τους εργαζόμενους. Και ενώ τα πνεύματα ήταν ήρεμα, ξαφνικά το γεγονός άρχισε να βιντεοσκοπείται από κάποιον εργαζόμενο με σκοπό το βίντεο να δωθεί στην αστυνομία. Όπως ήταν φυσικό απαιτήθηκε με έντονο τρόπο να σταματήσει η βιντεοσκόπηση. Ύστερα από λίγο, τα άτομα της κατάληψης αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Η μήνυση που αρχικώς κατατέθηκε από τον τότε διευθυντή προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ανακλήθηκε από τον ίδιο, αλλά ο εισαγγελέας είχε άλλη γνώμη και άσκησε ο ίδιος αυτεπάγγελτη δίωξη.

Όσον αφορά το δεύτερο δικαστήριο, το επίπεδο της διαστρέβλωσης γεγονότων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών αγώνων δεν έχει προηγούμενο. Ο αντιπρύτανης οικονομικών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Σ. Κάτσιος μαζί με τον πρώην καθηγητή του ΤΞΓΜΔ Ι. Σαριδάκη είναι οι κύριοι υπεύθυνοι μίας πρωτοφανούς στοχοποίησης αγωνιστών/τριών τους φοιτητικού κινήματος με στόχο την ποινικοποίηση όλων των φοιτητικών και εργατικών αγώνων που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του πανεπιστημίου σε ένα διάστημα τριών ετών. Πρόκειται για μία χαώδη δικογραφία που ανακατεύει ως "στοιχεία" ανακοινώσεις φοιτητικών παρατάξεων, απόψεις καθηγητών, προσωπικές έριδες, ακροδεξιά παραληρήματα και ψευδείς μαρτυρικές καταθέσεις. Οι διώξεις αφορούν συλλογικές αποφάσεις φοιτητικών οργάνων, κινητοποιήσεις μαζί με σωματεία και εργατικούς χώρους, καταλήψεις σχολών ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, καθώς και τη δημιουργία ελεύθερων φοιτητικών χώρων που λειτούργησαν σε αχρησιμοποίητες αίθουσες του πανεπιστημίου. Τόσο στις καταθέσεις των εν λόγω καθηγητών όσο και σε αυτές που πρόθυμα έδωσαν στην αστυνομία πολλά στελέχη της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, πράγματα και καταστάσεις παρουσιάζονται παραποιημένα με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και τη στοχοποίηση φοιτητών.

Στόχος των διώξεων είναι η αναχαίτιση των διεκδικήσεων και η καταδίκη των κινηματικών αγώνων και της συλλογικής δράσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Δένδια έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πρόσωπό της εφαρμόζοντας το δόγμα του ό,τι κινείται καταστέλλεται. Η ποινικοποίηση των συγκεκριμένων αγώνων σημαίνει ταυτόχρονη ποινικοποίηση όλων των φοιτητικών και εργατικών αγώνων τα τελευταία χρόνια. Των απολυμένων καθαριστριών, του κλεισίματος της ΕΡΤ, των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, των μηνυόμενων γιατρών στα νοσοκομεία, των επιστρατευμένων απεργών και των απεργών της Χαλυβουργίας και όλων των πολιτών που κινητοποιούνται και αγωνίζονται όλα τα τελευταία χρόνια.

Η απάντηση του κινήματος πρέπει να είναι μαζική και ξεκάθαρη:

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Απαιτούμε:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στις 16/3 στις 9πμ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μάρτιος 20h