Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική-Πορεία για απεργούς πείνας & ενάντια στην αστυνομοκρατία

κάλεσμα : Συλλογικότητες από ανατολικά και αλληλέγγυοι

Καλουμε αυριο σε συγκεντρωση-μικροφωνικη και πορεια την Τριτη 24/03 στις 18:00 στην πλατεια Γαρδενιας εναντια στη αστυνομοκρατια στη γειτονια μας και σε ενδειξη αλληλεγγυης στους απεργους πεινας.

Η απαντηση στην κρατικη καταστολη ειναι η συνεχιση του αγωνα

Νικη στον αγωνα των απεργων πεινας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56306/


1 2 3

Μικροφωνική αντιπληροφόρησης κι αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ζωγράφου

Πλατεία Γαρδένιας, 18:00.

Τα αιτήματα των φυλακισμένων απεργών πείνας
είναι και δικά μας αιτήματα

Με αφορμή την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, θεσπίζονται σε όλες τις χώρες του Δυτικού κόσμου, νόμοι ενάντια στην τρομοκρατία. Η Ελλάδα μπαίνει και αυτή στο χορό της τρομοϋστερίας με την ψήφιση των νόμων 187 και 187Α το 2001 και το 2004 αντίστοιχα, ενώ δημιουργεί ειδική πτέρυγα κράτησης στα υπόγεια του Κορυδαλλού για τους πολιτικούς κρατούμενους της 17Ν.

Μετά τον φοιτητικό ξεσηκωμό του 2006-07 και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, μεγάλα κοινωνικά κομμάτια υιοθετούν βίαιες μεθόδους αντίστασης ενάντια στο μονοπώλιο της βίας του κράτους. Νέες κατασταλτικές μονάδες κάνουν την εμφάνιση τους στους δρόμους (ομάδα Δ) ενώ πρώτη φορά αντιτρομοκρατικός νόμος χρησιμοποιείται εναντίον ανήλικων διαδηλωτών που συμμετέχουν στις συγκρούσεις των Δεκεμβριανών στη Λάρισα.

Στα επόμενα χρόνια, η κρίση θα βαθύνει και η επίθεση στα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα δεν θα έχει προηγούμενο. Οι αντιδράσεις των "από τα κάτω" θα κορυφωθούν με το κίνημα των πλατειών και τις απεργίες που καλούνται εκείνη την περίοδο. Το νομικό οπλοστάσιο του κράτους εξοπλίζεται ακόμα περισσότερο με τον κουκουλονόμο τη βίαιη απόσπαση DNA το 2012 και τη δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ' το 2013. Σε όλη αυτή την περίοδο των έντονων κοινωνικοταξικών συγκρούσεων, ο αριθμός των πολιτικών κρατουμένων θα ξεπεράσει τους πενήντα.

Από τις 2 Μαρτίου ξεκινάει μαζική απεργία πείνας δεκάδων πολιτικών κρατουμένων με αιτήματα την κατάργηση των τρομονόμων 187 και 187Α, των φυλακών τύπου Γ, του κουκουλονόμου, την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και της δυνατότητας να κατηγορούνται βάσει αυτού (το οποίο επιστημονικά είναι και ανεπαρκές), την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού λόγω ποσοστού αναπηρίας πάνω από 80% και των συγγενικών προσώπων του Γ. Τσάκαλου.

Στον Ελλαδικό χώρο σήμερα, το κράτος θέλοντας να αποκρύψει την ουσία των κοινωνικοταξικών αγώνων και το πολιτικό τους περιεχόμενο, δεν αναγνωρίζει νομικά τους πολιτικούς κρατούμενους. Η αναγνώριση τους ως τέτοιων γίνεται μόνο μέσα από τις ειδικές συνθήκες κράτησης και τις εξοντωτικές ποινές που επιφυλάσσει το καθεστώς για τις φωνές που τολμούν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του και να αντιπροτείνουν μία πιο δίκαιη μορφή οργάνωσης της κοινωνίας.

Από την ελληνική μυθολογία ακόμα, το Κράτος και η Βία αποτελούν τα δίδυμα νόθα παιδιά του Δία. Το κράτος ως κράτος αλλά πολύ περισσότερο ως διαμεσολαβητής του κεφαλαίου, είναι ο κύριος εκφραστής της βίας πάνω στην κοινωνία. Είναι αυτό που μέσα από τους μηχανισμούς του βαπτίζει τους πολιτικούς κρατούμενους και τους κοινωνικούς αγωνιστές, τρομοκράτες. Είναι αυτό, που για να κάνει το χατίρι στην Eldorado Gold και στον μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα, έσυρε στα δικαστήρια ως τρομοκράτες τους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού.

Με το σχέδιο που κατατίθεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο για την ικανοποίηση μερικών αιτημάτων των απεργών, μπορεί να βλέπουμε μία πρώτη νίκη, παρ' όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχαζόμαστε.

Σε μία κοινωνία που η δομή της προσομοιάζει στη δομή της φυλακής, από τα σχολεία μέχρι τα ψυχιατρεία, έχουμε ακόμα πολλά κάγκελα και πολλούς τοίχους να γκρεμίσουμε. Αν στις φυλακές σήμερα μπορούν οι έγκλειστοι να έχουν βιβλία, τηλεόραση, ελεύθερη τηλεφωνική επικοινωνία, άδειες, αναστολές, αν δεν τους χτυπούν οι δεσμοφύλακες, αυτό οφείλεται στις αιματηρές εξεγέρσεις και τις απεργίες πείνας παλιότερων κρατουμένων.

Τα αιτήματα των κρατουμένων, είναι και δικά μας αιτήματα. Ο αγώνας των μέσα, είναι κομμάτι του αγώνα που δίνει καθημερινά το σύνολο των καταπιεσμένων ενάντια στην άδικη οργάνωση αυτής τη κοινωνίας.


αναρχική
συλλογικότητα
«μαύρο δάσος»
mavrexodasos@eexspiv.net

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μάρτιος 01h


1 2 3

Τρίτη 24/3 18:00, Πλ.Γαρδένιας: Συγκέντρωση/Μικροφωνική/Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και ενάντια στην αστυνομοκρατία

Στις 2 Μαρτίου οι αναρχικοί και κομμουνιστές πολιτικοί κρατούμενοι Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Γουρνάς, Νίκος Μαζιώτης, Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος, Γρηγόρης Σαραφούδης,Γιώργος Καραγιαννίδης, Δ Μπουρζούκος και Δ. Πολίτης ξεκινούν απεργία πείνας με αιτήματα την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται, και την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α, του «κουκουλονόμου», του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ, της βίαιης λήψης DNA και της ανάλυσης δειγμάτων που εμπεριέχεται μίγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων. Η απεργία αυτή πλαισιώνεται στη συνέχεια από άλλους πολιτικούς κρατούμενους του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων, καθώς και από τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία στις ελληνικές φυλακές. Ταυτόχρονα (2/3) ξεκινούν απεργία πείνας και τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς:Μαυρόπουλος Θεόφιλος, Νικολόπουλος Γεώργιος, Νικολόπουλος Μιχάλης, Αργυρού Παναγιώτης, Μπολάνο Δαμιανός, Χατζημιχελάκης Χαρίλαος, Τσάκαλος Χρήστος, Πολύδωρας Γεώργιος, Τσάκαλος Γεράσιμος και Οικονομίδου Όλγα, καθώς και η Σπυροπούλου Αγγελική, ενάντια στη στοχοποίηση φιλικών και συγγενικών τους προσώπων και με αιτήματα την άμεση απελευθέρωση όσων εξ' αυτών διώκονται.

Σήμερα στις 23 Μαρτίου, στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας, πραγματοποιείται κατάληψη διαρκείας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» (fm 105,5). Μετά από λίγη ώρα, το Δημαρχείο Βύρωνα και το Δημαρχείο Ζωγράφου -το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα δίπλα από την κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου- περικυκλώνονται από δυνάμεις ΜΑΤ και Δέλτα. Άμεσα, μαζευτήκαμε με αλληλέγγυο κόσμο στη Βίλα, ώστε να αποτρέψουμε πιθανή εισβολή στον χώρο της κατάληψης. Επιτόπου, αποφασίσαμε άτομα από όλες τις συλλογικότητες των ανατολικών να κινηθούμε προς το Δημαρχείο, ώστε να απαιτήσουμε από τη συριζαία Δήμαρχο να πάρει θέση για το επεισόδιο και να απομακρυνθούν οι δυνάμεις καταστολής. Παράλληλα στήθηκε μικροφωνική και κρεμάστηκε πανό έξω από την κατάληψη. Αφού πετύχαμε την απομάκρυνση των μπάτσων, στολίσαμε με συνθήματα τους τοίχους του Δημαρχείου, ως μία πρώτη και ελάχιστη αντίδραση στο γεγονός.

Αυτή είναι η απάντηση της αριστερής κυβέρνησης, τόσο απέναντι στον ανυποχώρητο αγώνα των απεργών πείνας, όσο και των αλληλέγγυων σε αυτούς. Στην εγκληματική αδιαφορία για την υγεία και τις ζωές των απεργών, και στην αποσιώπηση της πλειονότητας των αιτημάτων τους, έρχονται να προστεθούν οι εισβολές σε σπίτια συντρόφων, η προληπτική καταστολή και η δημιουργία κλίματος αστυνομοκρατίας σε γειτονιές που αντιστέκονται συλλογικά από τα κάτω.

ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΕΞΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Καλούμε την Τρίτη 24/3 στις 18:00 σε συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Γαρδένιας.

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

20150323_140303 - Copy(1)

πηγή: http://villazografou.squat.gr/2015/03/23/%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-243-1800-%CF%80%CE%BB-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA/