Τετάρτη 8 Απριλίου 2015 στις 19.00

Νέα συνέλευση για την οργάνωση δράσης για τη Χαλκιδική

Κάλεσμα σε νέα συνέλευση για την οργάνωση κινητοποίησης στις 16/4/2015


Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα της Επιτροπής αλληλεγγύης στη Χαλκιδική. Στη συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/4/2015, επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πραγματοποίηση μαζικής κινητοποίησης στην Αθήνα, την Πέμπτη 16/4/2015.

Η κινητοποίηση θα συμπέσει με μια νέα σκηνοθετημένη και χρηματοδοτημένη από την Eldorado Gold κάθοδο στην Αθήνα του, εξαρτημένου απ' αυτήν, «στρατού» των εργαζομένων της. Σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί κλίμα συμπάθειας «στους σκληρά εργαζόμενους μεταλλωρύχους». Στην πραγματικότητα, για να καλλιεργηθεί κλίμα ανοχής σε μια από τις πιο καταστροφικές επενδύσεις των τελευταίων δεκαετιών και για να εξωθηθεί σε πλήρη υποχώρηση και συμβιβασμό η νέα κυβέρνηση.

Η κινητοποίηση δεν αποσκοπεί στο να στηθούν τα, προσφιλή στα δελτία των 8, σκηνικά «μάχης και εμφύλιας σύγκρουσης», αλλά στο να αποδομηθεί, για άλλη μια φορά, η πλαστή εικόνα της ευημερίας που θα φέρει «δήθεν» η σχεδιαζόμενη επένδυση. Και, επιπλέον, για να δηλωθεί ότι η πετυχημένη έκβαση του αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής δε θα είναι αποτέλεσμα κανενός είδους ανάθεσης.

Λίγες μέρες μετά την προκλητική αντισυγκέντρωση των εργαζομένων της Eldorado Gold στο Χοντρό Δέντρο, με τις πλάτες της εταιρείας και με την κάλυψη της αστυνομίας, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε δυναμικά την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Χαλκιδικής και να δείξουμε, στην πράξη, ότι ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης εξακολουθεί να είναι παρόν και θα συνεχίσει να είναι, όσο διαρκεί αυτός ο αγώνας.

Για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί νέα συνέλευση, την Τετάρτη 8/4/2015, στις 19.00, στο κτίριο Γκίνη του ΕΜΠ. Η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) καλεί όχι μόνο τα «μέλη» της, αλλά και όλες τις συλλογικότητες του ποικιλόμορφου αντι-gold κινήματος να συμβάλλουν σε μια κοινή, μαζική κινητοποίηση την Πέμπτη 16/4/2015.


Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττική)
attiexki.forum@gmail.cexom

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1542684/