Κυριακή 3 Μαίου 2015 στις 10.30 πμ

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Απεργιακή συγκέντρωση

Κυριακή 3 Μάη || Απεργία στο εμπόριο ||

3

Κυριακή 3 Μάη 2015 :: Απεργία στον κλάδο του εμπορίου

ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

Απεργιακή συγκέντρωση: 10.30πμ, Ερμού & Κορνάρου

Ο δίκαιος και επίμονος αγώνας μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζεται. Όπως άλλωστε και ο συνολικός αγώνας μας για την προάσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας!

Κι αυτό επειδή η κυβέρνηση, παρά τις όποιες προεκλογικές εξαγγελίες και τις «δηλώσεις στήριξης» του εν λόγω αγώνα που ως σήμερα δίνουμε με πραγματικές μάχες (…και όχι στα λόγια), αλλά και παρά τις δήθεν «ξεκάθαρες» προγραμματικές δηλώσεις για επαναφορά της Κυριακάτικης αργίας, συνεχίζει να μην καταργεί το σχετικό νόμο (περί 8 Κυριακών) εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα εργοδοτικά συμφέροντα.

Όμως, ο κόσμος της εργασίας και του αγώνα κρατά μια ταξικά ξεκάθαρη και επιθετική στάση απέναντι στις επιταγές των αφεντικών και τους όποιους κρατικούς-κυβερνητικούς σχεδιασμούς:

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά!
Απαιτούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Από την πλευρά μας βέβαια ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι τίποτε δεν επρόκειτο να μας χαριστεί ή να κερδηθεί μέσω κάποιου σωτήρα που θα έδινε τη μάχη για λογαριασμό μας ή που θα υποσχόταν να δικαιώσει τον αγώνα μας. Όλα κατακτιούνται μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων.

Στον κλάδο του εμπορίου (και παντού!) να σπάσουμε το φόβο και να παλέψουμε ενάντια στα εξοντωτικά ωράρια και την ορθοστασία, την απλήρωτη εργασία, τις ατομικές και εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας, τους «μισθούς ψίχουλα», τα «πλυντήρια εργαζομένων», τις εκδικητικές απολύσεις, την εργοδοτική τρομοκρατία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Δεν μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε.
Μας λείπουν τα φράγκα και οι ώρες για να ζήσουμε.

Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε και με αγώνες θα την κρατήσουμε.

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια

πηγή : https://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/2015/04/30/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-3-%CE%BC%CE%AC%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF/


1 2 3 4 5 6 7

Κυριακή 3 Μάη 2015 : Απεργία στον κλάδο του εμπορίου ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

Για μια ακόμη Κυριακή, στις 3 Μάη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Αυτή τη φορά λόγω των εαρινών εκπτώσεων.

Όσο συνεχίζεται η αθλιότητα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, τόσο θα συνεχίζουμε τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες και τις απεργίες

H ΕΛΝΣ συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή συγκέντρωση τη Κυριακή 3 Μάη στις 10.30 πμ, στην Ερμού & Κορνάρου

Την ίδια ημέρα θα γίνει παρέμβαση στα εμπορικά της πλατείας Ν. Σμύρνης

Η Κυριακή είναι ημέρα αργίας και ξεκούρασης, δεν είναι ούτε για δουλειά ούτε για ψώνια.
- νομοθετική κατοχύρωση εδώ και τώρα της Κυριακάτικης αργίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με τους εργαζόμενους από το χώρο του Εμπορίου, μαζί με το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε, με αγώνες θα περιφρουρηθεί και θα κατοχυρωθεί.

afisa_syntonistiko_drasis

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/04/2...


1 2 3 4 5 6 7

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/5 ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30 Π.Μ., ΕΡΜΟΥ & ΚΟΡΝΑΡΟΥ

Layout 1

εργαζόμενοι/ες στον κλάδο του εμπορίου

πηγή: https://orthostasia.wordpress.com/2015/04/30/%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-35-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84/


1 2 3 4 5 6 7

Κυριακή 3 Μάη 2015 : Απεργία στον κλάδο του εμπορίου ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ

Για μια ακόμη Κυριακή, στις 3 Μάη τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά. Αυτή τη φορά λόγω των εαρινών εκπτώσεων.

Όσο συνεχίζεται η αθλιότητα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή, τόσο θα συνεχίζουμε τις αγωνιστικές διαμαρτυρίες και τις απεργίες

H Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - υδραγωγείο, συμμετέχει και στηρίζει την απεργιακή συγκέντρωση τη Κυριακή 3 Μάη στις 10.30 πμ, στην Ερμού & Κορνάρου.

-Η Κυριακή είναι ημέρα αργίας και ξεκούρασης, δεν είναι ούτε για δουλειά ούτε για ψώνια.
-νομοθετική κατοχύρωση εδώ και τώρα της Κυριακάτικης αργίας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία, μαζί με τους εργαζόμενους από το χώρο του Εμπορίου, μαζί με το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΟ!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας. Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε, με αγώνες θα περιφρουρηθεί και θα κατοχυρωθεί.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας - υδραγωγείο

πηγή: http://ydragogeio.gr/kyriaki-3-5-apergia/


1 2 3 4 5 6 7

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

Tην Κυριακή 3/5 στηρίζουμε συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον Μνημονιακό Νόμο (4177/13), που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και καταργεί οριστικά το δικαίωμα της Κυριακάτικης Αργίας.

Η κατάργηση της Κυριακής - αργίας, επιβλήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, και μετά από υπόδειξη των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, με στόχο να πάρουν αυτές τον έλεγχο στο εμπόριο αναγκάζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να βάλουν οριστικό λουκέτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Επίσης οι εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν και αυτή τη στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι στο Εμπόριο είναι απλήρωτοι και με πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών και λοιπών απολαβών.

Η τωρινή "αριστερή" κυβέρνηση , αν και είχε την κατάργηση του νόμου, στις προεκλογικές της υποσχέσεις, δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως, όχι φυσικά ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό απο ένα κόμμα που ο σκοπός του ήταν η εξουσία, αλλά πρέπει να μην τρέφουμε αυταπάτες για την επαναφορά των δικαιωμάτων μας απο την εξουσία.

Μόνο εμείς μπορούμε να τα απαιτήσουμε και να τα επαναφέρουμε με δυναμικές δράσεις, με ολική σύγκρουση με το κατεστημένο, έχοντας πλήρη ταξικη συνείδηση

Την Κυριακή και κάθε κυριακή ...

ΔΕΝ δουλεύουμε - ΔΕΝ ψωνίζουμε

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW) καλούν τους εργαζόμενους του εμπορικού τομέα να λάβουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 3/5, καθώς και όλους τους καταναλωτές να συμπαρασταθούν σε αυτή την κινητοποίηση και, να μην δώσουν ούτε ένα Ευρώ.

Η Κυριακή αν δεν είναι Αργία θα είναι Απεργία

30 Απριλίου 2015

Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (IWW)

ΙU 660 (Εργαζόμενοι στο Λιανεμπόριο)

iwwgexreece@yaexhoo.gr

πηγή: https://www.facebook.com/IWWGreece


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Την Κυριακή 3/5 στηρίζουμε συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στον μνημονιακό νόμο(4177/13),που επιτρέπει στα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοιχτά τις Κυριακές και καταργεί οριστικά το δικαίωμα της Κυριακάτικης Αργίας.

Ο νόμος αυτός,που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά,συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ ακόμα και σήμερα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,η οποία μέσα στον αντιμνημονιακό-φιλοεργατικό της οίστρο είχε δεσμευθεί για την κατάργησή του.

Στα δικά μας μάτια πρόκειται για ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες εργατών,διάφορων κλάδων στο παρελθόν.Η κατάργησή του ήρθε να ενταχθεί σε ένα γενικότερο πλαίσιο επίθεσης στην εργατική τάξη με σκοπό τα κέρδη του κεφαλαίου.

Προφανώς και δεν είμαστε αντίθετοι στην νομοθετική κατοχύρωση του εν λόγω δικαιώματος και οποιασδήποτε άλλης ρύθμισης εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.Ωστόσο,στο σήμερα,που μας καλούν σε μία ανίερη συμμαχία εργατικής και αστικής τάξης,κάτω από την σκεπή μιας εθνικής ενότητας,εμείς γνωρίζουμε πως το καθεστώς της εργοδοτικής τρομοκρατίας συνεχίζει να χτυπάει κόκκινο,με εξοντωτικά ωράρια,απλήρωτη και επισφαλή εργασία,ατομικές και εξευτελιστικές συμβάσεις εργασίας,μισθούς πείνας και απολύσεις.Η μοναδική που μπορεί να δοθεί έρχεται μόνο μέσα από ανυποχώρητους αγώνες της εργατικής τάξης.

-Τα εργατικά συμφέροντα πάντα και πρώτα μπροστά,καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά
-Απεργιακή συγκέντρωση: Κυριακή, 3/5 10:30,πμ, Ερμού & Κορνάρου

Κομμουνιστική Ομάδα ''Λαϊκή Αντεπίθεση''

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1543682/


1 2 3 4 5 6 7

3 Mάη: Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Η Κυριακάτικη αργία με αγώνες κατακτήθηκε και με αγώνες θα την κρατήσουμε.
Κυριακή 3 Μάη - Απεργιακή συγκέντρωση - 10.30πμ, Ερμού & Κορνάρου.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει απεργία και αυτή την Κυριακή.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ!

Kiriakatiki argia ORMA -2 apergia (2133 x 1600)

ΟΡ.Μ.Α.

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2015/05/02/3-m%CE%AC%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1/