Τρίτη 5 Μαίου 2015 στις 20.00

Συνέλευση Κοινωνικού-Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων έως και την Κυριακή 10 Μαϊου!

Τρίτη 5 Μαϊου: στις 8 μμ, Συνέλευση του ΚΠΚΒ
____________________________

Τετάρτη 6 Μαϊου:

- 2 μμ.: Συλλογική κουζίνα

- 8:15 μμ: 23η συνάντηση κύκλου ανοικτών μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας Αυτή την Τετάρτη 6-5-2015, στις 8:15 μ.μ., ο Άριστείδης Αραγεώργης - Επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, θα μιλήσει με θέμα: «Παράδοξα στα μαθηματικά»

_____________________

Πέμπτη 7 Μαϊου:

-8:30 μμ., Cine Λαμπηδόνα: Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, με προβολή αντιφασιστικών ταινιών από τη Σοβιετική Ένωση. Αυτή την Πέμπτη προβάλουμε την ταινία του Σοβιετικού σκηνοθέτη Γκ. Τσουχράϊ "Η μπαλάντα ενός στρατιώτη"! Λίγα λόγια: Ενας Ρώσος στρατιώτης καταστρέφει μόνος του δυο γερμανικά τανκς και παίρνει έξι μέρες τιμητική άδεια. Στο δρόμο για το σπίτι του συναντά μια κοπέλα, και θα αγαπηθούν παράφορα. Κάποτε θα φτάσει στο σπίτι του, αλλά δεν προφταίνει παρά να αγκαλιάσει τη μάνα του και να ξαναφύγει, γιατί οι μέρες της άδειάς του τελείωσαν.

Μια από τις πρώτες σοβιετικές ταινίες που ανέτρεψαν τα στερεότυπα του σοσιαλιστικού ρεαλισμού, με τον πικρό ρομαντισμό της. Μία δειλή, ρομαντική κομεντί, ένα πανέμορφο, απλό διαμάντι, ένα πραγματικό αριστούργημα. Όπως και στον Τεσσαρακοστό Πρώτο, ο Τσουχράι παντρεύει το ρομαντικό με το δραματικό, την καθημερινότητα με την πραγματική αγάπη, όπως γεννιέται όταν κοιτάς τον άλλο στα μάτια. Οι δύο ήρωες είναι στην κυριολεξία αξιαγάπητοι.
___________________________________

Παρασκευή 8 Μαϊου:
- Παραδοσιακό Γλέντι απο την ομάδα παραδοσιακών χορών. Με αφορμή το τέλος των συναντήσεών μας, σας προσκαλούμε στον φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας (Άλσος Αγίας Τριάδας, Βύρωνας) σε παραδοσιακό γλέντι στις 8 Μάη από τις 8μμ και μετά με τσαμπούνες, θρακιώτικη λύρα, λαουτοβιολιά, κρητική λύρα και ασκομπαντούρα και για τέλος κλαρίνο...
_____________________________

Σάββατο 9 Μαϊου

- 11 πμ.: Παιδική απασχόληση! Το πρόγραμμα της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για τον Μάΐο

- 2 μμ.: Συλλογική κουζίνα

- 9 μμ.: Μουσικοποιητικό θεατρικό δρώμενο από την θεατρική ομάδα της εργατικής λέσχης Νέας Σμύρνης "Κώστας Βάρναλης: Αν είν΄ο λάκκος σου πολύ βαθύς, χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς."
______________________________

Κυριακή 10 Μαϊου
- Ανοιξιάτικος περίπατος στον Υμηττό Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Κοινωνικό-Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, το Οικολογικό Εργαστήριο Καισαριανής και η Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη διάσωση του Υμηττού σας προσκαλούν σε φυσιολατρικό περίπατο γνωριμίας και ευαισθητοποίησης πάνω στο βουνό μας, τον Υμηττό! Τόπος & χρόνος συνάντησης: Λεωφόρος Καρέα & Τριανταφυλλίδη, Βύρωνας - Κυριακή 10/5, ώρα 10.30 (στάση 2η Αναπηρικά, λεωφορείο 203)

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Μάιος 09h