Τετάρτη 6 Μαίου 2015 στις 21.00

Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας ΑΠΘ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΑΠΘ

Μετά από πολλούς αγώνες διεκδίκησης και δράσεων για το σπάσιμο του κοινωνικού αποκλεισμού προς τους φοιτητές με αναπηρία και αφού συναντήσαμε την παντελή αδιαφορία από τους αρμόδιους φορείς και της πρυτανικές αρχές η ομάδα αποφάσισε να προβεί σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης μαζί με αλληλέγγυους.

Από τις πρώτες ώρες της κατάληψης η συζήτηση με τον «κύριο» Λαόπουλο έκανε σαφή την οπτική που έχουν οι αρχές του πανεπιστημίου προς την ομάδα προσβασιμότητας και τους φοιτητές, υποστηρίζοντας ότι οι αλληλέγγυοι εκμεταλλεύονται τα άτομα με αναπηρία, τα οποία κατά την άποψή του δεν νοείται να έχουν πολιτική συνείδηση.

Στην ουσία τα λόγια του ευθυγραμμίζονται με το κυρίαρχο επιστημονικό παράδειγμα που θέλει τους ανάπηρους αμέτοχους και ανήμπορους. Με τις ρατσιστικές συμπεριφορές και με τον διαχωρισμό σε «κανονικούς ανθρώπους» και «ΑΜΕΑ» το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας εξοργίζουν ακόμα περισσότερο και να μαζικοποιεί τον αγώνα μας.

Στη συνέχεια ο Λαόπουλος μας κατηγόρησε ότι δεν επιθυμούμε την διεξαγωγή της Συγκλήτου το οποίο δηλωμένα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Η απάντηση μας στους ισχυρισμούς του ήταν κάθε φορά ότι το κτίριο είναι ανοιχτό για τη Σύγκλητο με τον όρο να είναι παρόντες σύσσωμοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, κάτι που προφανώς δεν επιθυμεί.

Ο Λαόπουλος και το ακαδημαϊκό προσωπικό συνεχίζουν να καπηλεύονται διεκδικήσεις και αγώνες της ομάδας θεωρώντας ξεκάθαρα ότι η ομάδα είναι υποχρεωμένοι να καλύπτει τρύπες στην αδιαφορία και την ανικανότητα των φορέων. Η ομάδα ξεκάθαρα κινητοποιείται από το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, στρεφόμενη ενάντια στους κοινωνικούς αποκλεισμούς και σε ένα κόσμο για λίγους.

Και για να αποδομήσουμε επιτέλους αυτό το ψευδοεπιχείρημα, βία είναι το καθημερινό μεθοδευμένο χτύπημα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και όχι το σπάσιμο της κανονικότητας που διεκδικεί με όρους ισότητας τα αυτονόητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ομάδα και οι αλληλέγγυοι καλούν σε συνέλευση στις 9 στην κατειλημμένη Πρυτανεία και αποφάσισε να κρατήσει την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.

Ως ακόμα μια ομάδα περιθωριοποιημένη και αποκλεισμένη από την εξουσία, στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε άλλες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, απεξαρτημένοι, φυλακισμένοι) και στον αγώνα για την κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Όσο με την καταπίεση και την υποτίμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (αποκλεισμός κοινωνικών ομάδων και των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων από την εκπαίδευση, την περίθαλψη και η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου) χτίζεται μια κοινωνία <<φυλακή>>, η μεθόδευση αυτή θα μας βρίσκει συνεχώς ενάντιους.

«Μην πεις πως είμαστε λίγοι, πες πως είμαστε εδώ

OMAΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1543841/