Τρίτη 26 Μαίου 2015 στις 20.00

Συνέλευση ΑΔΥΕ

2ος απολογισμός της ΑΔΥΕ

Η Αυτοοργανωμένη Δομής Υγείας Εξαρχείων διανύει ήδη τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας της και η συνέλευσή της, με την ολοκλήρωση ενός κύκλου εργασιών διαμόρφωσης χώρων και επέκτασης προσφερόμενων υπηρεσιών, έκρινε ότι οφείλει να προβεί σ' έναν δεύτερο απολογισμό, οικονομικό, λειτουργικό και πολιτικό. Ο πρώτος απολογισμός που αφορούσε στο χρονικό διάστημα από τη στέγαση του εγχειρήματος στον χώρο του Κ*ΒΟΞ και την έναρξη των εργασιών διαμόρφωσης (03/2013) μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014 είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Δομής. Ο 2ος απολογισμός αφορά στο χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι και τον Απρίλιο του 2015.

Έχοντας αποθεματικό 171 ευρώ από το προηγούμενο διάστημα, η Δομή κατά τους 15 αυτούς μήνες είχε έσοδα 6.329 ευρώ, τα οποία προήλθαν από δύο συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης στο Κ*ΒΟΞ, από συνεισφορές της γαλλικής Fédération Anarchiste, από συνεισφορά της γαλλικής πολιτικής ομάδας Kropotkin, καθώς και από τη βιβλιοθήκη του Κ*ΒΟΞ. Τα έξοδα της Δομής στο εν λόγω διάστημα ανέρχονται στο ποσό των 4.694 και διατέθηκαν κυρίως για τη διαμόρφωση νέου χώρου εντός της Δομής πολλαπλών χρήσεων (πρωτοβάθμιας φροντίδας, ψυχολογικών συνεδριών, θεραπευτικών μαλάξεων, ρέικι κ.λπ.) και για τη διαμόρφωση του οδοντιατρείου και την αγορά οδοντιατρικών υλικών (εργαλεία, αναλώσιμα κ.λπ.). Τμήμα των εξόδων αποτελεί η κάλυψη πάγιων αναγκών της Δομής (λ.χ. τύπωμα κειμένων, αγορά καθαριστικών) καθώς και έκτακτες εργασίες (λ.χ. εξαερισμός, υδραυλικά κ.λπ.). Τέλος, ένα σεβαστό τμήμα των εσόδων διατέθηκε για κινηματικούς λόγους, από δικαστικά έξοδα και οικονομική ενίσχυση συντρόφων μέχρι τύπωμα αφισών, αγορά υλικών για πανό κ.λπ.

Κατά τους 15 αυτούς μήνες η Δομή δέχτηκε συνολικά πάνω από 600 περιστατικά σε όλες τις ειδικότητες και υπηρεσίες που διαθέτει. Οι τρέχουσες ειδικότητες / υπηρεσίες που προσφέρονται στον χώρο αλλά και σε συνεργασία με γιατρούς που δέχονται επισκέψεις στα ιατρεία τους είναι οι εξής: παθολόγος, φαρμακευτική φροντίδα, παιδίατρος, ακτινοδιαγνώστης, ψυχολόγος, οδοντίατρος, ειδική παιδαγωγός / παιδοψυχολόγος, λογοθεραπευτής, υποστηρικτική διδασκαλία, οφθαλμίατρος, στοματολόγος, διατροφολόγος / διαιτολόγος, φυσικοθεραπευτής, ρεφλεξολόγος, θεραπευτική μάλαξη και ρέικι.

Πέρα από την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας και την προαγωγή της υγείας, δηλωμένοι στόχοι της ΑΔΥΕ είναι η αυτομόρφωση των μελών της συνέλευσης, η ενημέρωση του πληθυσμού για ευρύτερα και πιο ειδικά ζητήματα υγείας και η δικτύωση και συνεργασία της με άλλες συνελεύσεις και εγχειρήματα στον ίδιο χώρο. Έτσι η συνέλευση της ΑΔΥΕ οργάνωσε πέντε ανοικτά σεμινάρια αυτομόρφωσης και εκδηλώσεις:
1. Εκδήλωση για την υγεία και την αυτοοοργάνωση, σε συνδιοργάνωση με τη συνέλευση του Κ*ΒΟΞ (06/03/2014)
2. Εκδήλωση για την ψυχική υγεία (04/05/2014)
3. Σεμινάριο πρώτων βοηθειών: καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (Πλατεία Εξαρχείων, 17/07/2014)
4. Σεμινάριο πρώτων βοηθειών: καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, αθλητικές κακώσεις και τραύματα (08/03/2015)
5. Σεμινάριο πρώτων βοηθειών: το τραύμα και πώς θα το αντιμετωπίσουμε (26/04/2015)

Η ΑΔΥΕ παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στο πρόταγμα της αυτοοργάνωσης και σταθερά αντιμέτωπη με κρατικούς θεσμούς και κομματικούς μηχανισμούς. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η συνέλευση της ΑΔΥΕ λαμβάνει χώρα κάθε Τρίτη στις 20.00.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Αραχώβης 56, Κ*ΒΟΞ, Πλατεία Εξαρχείων
adye.espivblogs.net / adye [@] espiv.net
Τηλ: 693-8926800

πηγή : http://adye.espivblogs.net/?p=1779