Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 στις 15.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29/05 αποφασίστηκε κινητοποίηση των εργαζομένων σε voucher στο Υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 9/6 στις 15.00. Ακολουθεί το κάλεσμα της σύσκεψης.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ!

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η οικονομική κρίση αποτέλεσε το τέλειο άλλοθι των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της Ε.Ε ,για να παρθούν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία. Ο κόσμος της δουλειάς εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις , με μισθούς συχνά εξευτελιστικά χαμηλούς, ενώ η «μαύρη», εκ περιτροπής και απλήρωτη εργασία είναι ο κανόνας και η εργοδοτική αυθαιρεσία κάθε άλλο παρά εξαίρεση.Η άλλη όψη αυτού του νομίσματος, είναι τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας, ειδικά στους νέους, που πάντοτε στέκουν απειλητικά απέναντί μας.

Παρόλα αυτά αντί να «βγούμε από πάνω»… βρισκόμαστε κατηγορούμενοι για την κατάστασή μας! Άλλοι μας λένε ότι δεν έχουμε αρκετά προσόντα για να αξίζουμε καλύτερους μισθούς και αξιοπρεπή δουλειά, ενώ άλλοι μας προτρέπουν να χαρίσουμε τους κόπους, τις μέρες και τα νιάτα μας για να βγει η οικονομία από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει. Αυτό είναι το ευρύτερο πλαίσιο, μέσα στο οποίο φύτρωσαν τα κάθε λογής προγράμματα του ΟΑΕΔ, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, (voucher, επιταγές εισόδου, κοινωφελής εργασία) με πρόσχηματα την κατάρτιση, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την είσοδο τελικά στην ξεχαρβαλωμένη αγορά εργασίας.

Οι voucherades αποκαλούμαστε «ωφελούμενοι»και η εργασιά μας «πρακτική», ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των επιχειρήσεων στις οποίες εργαζόμαστε. Δουλεύουμε κυριολεκτικά χωρίς κανένα δικαίωμα ,εξαιρούμαστε από το εργατικό δίκαιο,και «ανακυκλώνομαστε» κάθε πέντε μήνες.Μόνη υποχρέωση του κράτους απέναντι μας είναι η καταβολή των πενιχρων πληρωμών μας ,υποχρέωση που ΚΕΚ και Υπουργείο Εργασίας, αγνοούν επιδεικτικά. Ύστερα από δύο χρόνια εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων,είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο που καταφέρνουν με αυτές τις πολιτικές είναι να παρέχουν σε επιχειρήσεις, ΚΕΚ και δημόσιους οργανισμούς «την καύσιμη ύλη» για να βγει η δουλειά , χωρίς κανέναν σεβασμό στα δικαιώματά μας

Αυτή τη φορά το Υπουργείο Εργασίας ενώ έχει εκταμιεύσει τα λεφτά του ΕΣΠΑ, αντί να μας πληρώσει άμεσα και συνολικα, σε μια σειρά από προγράμματα σημειώνονται απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές μας. Η μη καταβολή της α' και β' δόσης στους «ωφελούμενους» - εργαζόμενους των προγραμμάτων ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ συνιστά πρόκληση, όταν στους δανειστές πληρώνονται ανελλιπώς τεράστια ποσά.

Ο μόνος τρόπος για να δοθεί ένα τέλος στην "κατάσταση εξαίρεσης" που βιώνουμε, είναι να αντισταθούμε συλλογικά και να παλέψουμε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας στη ζωή και την εργασία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεση και συνολική καταβολή των δεδουλευμένων μας
  • Καταβολή μισθού σε μηνιαία βάση
  • Πλήρη ασφάλιση και όχι μόνο ασφαλιστική κάλυψη
  • Δωρεάν ΜΜΜ με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας μας - Διαγραφή προστίμων
  • Αποσύνδεση των πληρωμών μας από το ΕΣΠΑ και τη γραφειοκρατία που συγκροτούν όλοι μαζί ΚΕΚ - εργοδοσία - ΟΑΕΔ - Υπουργείο
  • Άμεση πληρωμή των ανέργων που συμμετείχαν την περσινη χρονια σε επιδοτούμενα σεμινάρια των ΚΕΚ ΑΚΜΗ ,σε Λαύριο - Κερατέα - Μαρκοπουλο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Κατάργηση των προγραμμάτων voucher και όλων των αντίστοιχων Κοινοτικών Οδηγιών για την Απασχόληση
  • Απόσυρση της οδηγίας της προηγούμενης ηγεσίας του Υπ. Εργασίας με βάση την οποία θεσμοθετήθηκε η εξαίρεση των εργαζομένων σε καθεστώς voucher από το εργατικό δίκαιο.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας

ΤΡΙΤΗ 09.06 ΣΤΙΣ 15:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ VOUCHER-αδων & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΑΝΕΡΓΩΝ

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


Η κοινωφελής εργασία δεν είναι «ωφέλεια» είναι η χαρά των αφεντικών [ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ & κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στην «κοινωφελή» εργασία την Τρίτη 9/06 στις 3μμ έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Η κοινωφελής εργασία δεν είναι «ωφέλεια» είναι η χαρά των αφεντικών

Στο κλάδο του βιβλίου, όπως και σε πολλούς άλλους εργασιακούς κλάδους, υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι εργαζομένων που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, το οποίο όμως αποκαλείται «ωφελούμενο». Πραγματικοί ωφελούμενοι όμως από αυτό το κομμάτι εργαζομένων είναι οι εργοδότες. Είναι αυτοί που βγάζουν κέρδη χωρίς να καταβάλουν μισθούς, ένσημα και ασφάλιση στους συναδέλφους μας «τύπου voucher». Οι τελευταίοι με τις ευλογίες του Υπουργείου Εργασίας (βλέπε ΕΣΠΑ) και προς ευχαρίστηση των αφεντικών δεν θεωρούνται ούτε ακριβώς εργαζόμενοι ούτε ακριβώς άνεργοι. Αυτή η θέση τους κάνει εξαιρετικά ευάλωτους, χωρίς δικαιώματα και με εξ αρχής υποτιμημένη την εργατική τους δύναμη. Στην πραγματικότητα κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά με τους υπόλοιπους εργαζομένους του κλάδου, χωρίς όμως να έχουν τα δικαιώματά τους και περιμένοντας από το κράτος και την κυβέρνηση να θυμηθούν ότι είναι και αυτοί εργαζόμενοι που χρειάζονται την καταβολή των δεδουλευμένων τους, όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

Η εργασία τύπου voucher ή αλλιώς η δωρεάν εργατική δύναμη που προσφέρεται στα αφεντικά από τα πάμπολλα προγράμματα κατάρτισης είναι μια από τις πολλές φρικτές όψεις της επίθεσης στην εργασία που εξαπολύεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Αυτή η μορφή εργασίας πρέπει να καταργηθεί.

Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους voucher καθώς επίσης και την πλήρη κάλυψη των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Απαιτούμε την κατάργηση των προγραμμάτων της «κοινωφελούς» εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους /ες.

Όλοι και όλες την Τρίτη 9/06 έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 15.00 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στην «κοινωφελή» εργασία για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/06/08/η...