Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 στις 18.00

Κάλεσμα σε ανοιχτή συζήτηση για το ζήτημα της στέγασης προσφύγων-μεταναστών

Τους τελευταίους μήνες, σε διάφορους χώρους (Ασύρματος-Μπραχάμι, Υπόστεγο-Αργυρούπολη, εργατική λέσχη Νέας Ιωνίας, λυόμενα Ιλισίων) φιλοξενούνται πρόσφυγες από τη Συρία. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον ανούσιο εξωραϊσμό των όρων καταστολής και εγκλεισμού των ανθρώπων χωρίς χαρτιά ενώ η ευρωπαϊκή ένωση αναβαθμίζεται νομικά και στρατιωτικά και αντιμετωπίζει τις μεταναστευτικές ροές με πόλεμο χαμηλής έντασης.

Πιστεύουμε ότι θα ήταν χρήσιμο να δούμε συνολικότερα το πώς απαντιούνται και μπορούν να απαντηθούν κινηματικά τα ζητήματα της στέγης προσφύγων-μεταναστών, της στήριξης ανθρώπων που έχουν αποφυλακιστεί από κέντρα κράτησης και ευρύτερα της έμπρακτης αλληλεγγύης και εναντίωσης στην Ευρώπη φρούριο.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε σε ανοιχτή συζήτηση την Τετάρτη 10/6, στις 18:00 στην πλατεία Παναγούλη (σταθμός μετρό Άγιος Δημήτριος). Η πρότασή μας είναι μία προσπάθεια αλληλοενημέρωσης και ανταλλαγής προβληματισμών. Δεν αποσκοπεί σε κάποιο οργανωτικό σχήμα ούτε έχουμε έτοιμο κάποιο πλάνο για μετά.

Σας καλούμε να ενημερώσετε και καλέσετε όποια συλλογικότητα θεωρείται σκόπιμο, πέρα απο όσες γνωρίζουμε εμείς και αρχικώς καλέσαμε.

Συντροφικά ΑΣΚΜ

πηγή : email received on 9 Ιούνιος 11h