Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 στις 17.30

Συλλογή βασικών ειδών διατροφής για τη στήριξη θεραπευομένων

Συλλογή βασικών ειδών διατροφής για τη στήριξη των θεραπευομένων στα προγράμματα απεξάρτησης του 18 Άνω

Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής έπειτα και από σχετική έκκληση για στήριξη που μας απηύθυνε το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 Άνω, ανταποκρινόμαστε και δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Συγκεντρώνουμε βασικά είδη διατροφής (όπως λάδι, στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, γαλακτοκομικά, μέλι, κρουασάν, μπισκότα, δημητριακά) για τους θεραπευομένους στα προγράμματα απεξάρτησης του 18 Άνω. Η συλλογή θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου μας (Λόντου 6 - Εξάρχεια, 2ος όροφος) την Τρίτη 14/7 (19:00-22:00) και την Πέμπτη 16/7 (17:30-22:00) και κατόπιν συννενόησης θα φροντίσουμε να φτάσουν στα γραφεία του Σωματείου Υποστήριξης 18 άνω.

> ακολουθεί η σχετική ενημέρωση από το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 Άνω:

Το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18΄Ανω μαζί με τις συλλογικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης 18 Άνω (http://www.draseis18ano.gr/) απευθύνουν έκκληση αντιμετώπισης των βασικών αναγκών διατροφής των θεραπευομένων στα προγράμματα απεξάρτησης του 18 Άνω, ιδιαίτερα στα κλειστά (εσωτερικής νοσηλείας).

Οι διαρκείς περικοπές που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις στον προϋπολογισμό του ΨΝΑ, όπου υπάγεται διοικητικά το 18 Άνω, έχει σαν αποτέλεσμα δραματικές ελλείψεις, ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής. Η κατάσταση που δημιουργείται έχει πολύ αρνητικές συνέπειες στην θεραπευτική διαδικασία, όχι μόνο στον ταλαιπωρημένο οργανισμό τους, αλλά και στο ηθικό τους, ενισχύοντας το αίσθημα αναξιότητας και εγκατάλειψης από την πολιτεία σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή της απόφασής τους να αλλάξουν τρόπο ζωής και να αναζητήσουν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία, με αξίες και αξιοπρέπεια. Αυτή τη στιγμή μας χρειάζονται όλους στο πλευρό τους για να συνεχίσουν να δίνουν με επιτυχία τον δύσκολο αγώνα της απεξάρτησης.

Σας ζητάμε να συνεισφέρετε και εσείς στην επιτυχία αυτού του αγώνα , ενισχύοντας το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης, προσφέροντας είδη διατροφής στο 18 Άνω, ιδιαίτερα στα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας, που φιλοξενούν περί τα 100 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα χρειάζονται λάδι, στιγμιαίος καφές, ζάχαρη, γαλακτοκομικά, μέλι, κρουασάν, μπισκότα, δημητριακά, κρεατικά και πουλερικά.

Τα είδη συγκεντρώνονται στα γραφεία του Σωματείου Υποστήριξης 18 άνω, Μπόταση 11, 1ος όροφος στα Εξάρχεια τη Δευτέρα 13/7/15, 17:30-19:30.

Με τις ευχαριστίες μας.

Για το Σωματείο Υποστήριξης του κοινωνικού και επιστημονικού έργου του 18 Άνω. Η πρόεδρος Κατερίνα Μάτσα

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/07/14/%...