Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 15ης Ιουλίου

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι - νέες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην πρόθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να μετατρέψει το 61.3% ΟΧΙ του Λαού σε ΝΑΙ, ψηφίζοντας τα προαπαιτούμενα για το τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο.

katastoli -

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, απέδειξε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή. Για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά με στόχο την τρομοκράτησή τους και τη διάλυση της συγκέντρωσης.

Καταγγέλλουμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρει και την πολιτική ευθύνη για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των διαδηλωτών και τις αναίτιες προσαγωγές, πολλές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στους 15 συλληφθέντες αγωνιστές, όπου αρκετοί ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, περιλαμβάνονται και συνδικαλιστές, όπως ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου και ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Γι' αυτό στεκόμαστε στο πλευρό των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών σε βάρος τους.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο"

πηγή : http://ydragogeio.gr/katastoli-sigkentrosis-1...


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της 15ης Ιούλη στο Συνταγμα [ψήφισμα ΣΥΒΧΑ + κάλεσμα σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Ευελπίδων την Τετάρτη 22/7]]

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537 |sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr https://bookworker.wordpress.com

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τα βασανιστήρια εις βάρος των συλληφθέντων διαδηλωτών την Τετάρτη 15/07 στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, στην οποία και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής συμμετείχε, ενάντια στα νέα μέτρα τα οποία ψηφίζονταν το ίδιο βράδυ στη Βουλή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συμμάχους τους Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση επέλεξε την καταστολή ως ένα τρόπο να επιβάλει την πολιτική της στους εργαζόμενους και τους ανέργους, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις.

Οι συλλήψεις έγιναν εντελώς αναίτια και οι συλληφθέντες υπήρξαν εκτός από θύματα χημικού πολέμου και θύματα ξυλοδαρμού κατά τη σύλληψή τους. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο συνάδελφός μας Μάνθος Ταβουλάρης, εργαζόμενος στο χώρο του βιβλίου και πρόεδρος του Συλλόγου μας. Έκπληξη προκαλεί η ευκολία με την οποία οι αρχικές προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις κατά την «ταυτοποίηση» των συλληφθέντων, και ακολούθως η ευκολία με την οποία οι συλληφθέντες φορτώθηκαν ανυπόστατες κατηγορίες, κραυγαλέα κατασκευασμένες και χαλκευμένες.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι αν μια κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καταπατήσει κάθε έννοια αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων και να στείλει την κοινωνική πλειοψηφία στην πείνα και στην εξαθλίωση, είναι ταυτόχρονα διατεθειμένη να αξιοποιήσει πλήρως τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους ενάντια σε αυτούς που αντιστέκονται.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφό μας, αλλά και όλους τους συλληφθέντες που διώκονται άδικα με κατασκευασμένες κατηγορίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, όπως και στο παρελθόν, η καταστολή των κοινωνικών και εργατικών αγώνων είναι το όπλο των από πάνω για να επιβάλουν αντεργατικές πολιτικές. Γνωρίζουμε όμως ότι ο συλλογικός δρόμος του αγώνα, ενάντια σε εργοδότες, αφεντικά και κυβερνήσεις διαχείρισης μνημονίων και αντιλαϊκών πολιτικών είναι και ο μόνος δρόμος απέναντι στην τρομοκρατία που θέλουν να μας επιβάλουν.

Παύση κάθε δίωξης όλων των συλληφθέντων
Να αποσυρθούν όλες οι ψευδείς κατηγορίες στους συλληφθέντες

Οργάνωση και Αντίσταση στους χώρους της δουλειάς

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων την Τετάρτη 22/07 στις 9π.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/07/20/%...


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Όχι στις διώξεις αγωνιστών και συνδικαλιστών!

Την Τετάρτη 15/7, σωματεία εργαζομένων, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, εργαζόμενοι, άνεργοι και νεολαία διαδήλωσαν ενάντια στο νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε, σε συνεργασία με τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και με την ΕΕ. Η κυβέρνηση επέλεξε την πλευρά των δανειστών, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, όλων εκείνων που έκαναν τα πάντα για το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και για ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας. Το μνημόνιο καταδικάζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, για αυτό και δεν θα μπορούσε να περάσει παρά μόνο με τη βία.

Και πράγματι, η Τετάρτη ήταν μια μέρα βάρβαρης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας. Το μνημόνιο ήρθε ακριβώς όπως και τα προηγούμενα: με ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Με το γνωστό πρόσχημα των "επεισοδίων", ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Χτύπησαν άγρια και τραυμάτισαν διαδηλωτές που δεν αντιστέκονταν. Συνέλαβαν δεκάδες, προσβάλλοντας τους και χτυπώντας τους ακόμα και μετά τη σύλληψη. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρέθηκαν δύο συνδικαλιστές γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση: ο Μάνθος Ταβουλάρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκουντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος». Οι δύο συνδικαλιστές, μαζί με άλλους αγωνιστές, παραπέμπονται σε δίκη με έωλες και πλαστές κατηγορίες.

Είναι σαφές ότι η εντολή για τις διώξεις είναι κυβερνητική. Η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα σαφές μήνυμα: ότι δεν θα επιτρέψει στο εργατικό κίνημα να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, αυτά που του ανήκουν και τα οποία του πήραν με τη βία οι εργοδότες, το κράτος και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η τρομοκρατία όμως δεν περνάει. Το εργατικό κίνημα θα σταθεί ολόψυχα δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές και θα εξακολουθήσει να βγαίνει στους δρόμους, να διαδηλώνει και να απεργεί, μέχρι να καταρρίψει οριστικά τη λιτότητα, την ανεργία και τον αυταρχισμό.

Άμεση απελευθέρωση όλων των διαδηλωτών της 15ης Ιουλίου

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των δύο συνδικαλιστών και όλων των διαδηλωτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 22 Ιουλίου, 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : http://somt.gr/node/9778


1 2 3 4 5 6

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου, την ίδια ώρα που μέσα στην Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοίμαζε την ψήφιση του νέου Μνημονίου, σε αγαστή συνεργασία με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, έξω στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους τα ΜΑΤ του κ. Τσίπρα προχώρησαν σε ένα όργιο καταστολής, βομβαρδίζοντας με δακρυγόνα χιλιάδες διαδηλωτές και προσπαθώντας να διαλύσουν την κινητοποίηση ενάντια στο νέο Μνημόνιο. Φαίνεται πως δεν επιστρέφει μόνο η Τρόικα αλλά και η καταστολή. Πώς αλλιώς, άλλωστε, μπορεί να περάσει τα μέτρα του Μνημονίου η κυβέρνηση, παρά με τις ψήφους του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού και με τη μπότα των ΜΑΤ;

Κομμάτι της καταστολής ήταν και η σύλληψη δύο μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος από τις ένστολες συμμορίες των ΜΑΤ. Πρόκειται για τους συνδικαλιστές Μάνθο Ταβουλάρη, πρόεδρο του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, και τον Μιχάλη Γκουντούμα, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα για το παιδί "Παμμακάριστος". Οι δύο συνδικαλιστές οδηγούνται σε δίκη, μαζί με άλλους αγωνιστές, με γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες.

Είναι, όμως, γελασμένοι αν νομίζουν ότι αυτά μας πτοούν.

Αντίθετα μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια.

Επιμένουμε στο δρόμο του ΟΧΙ του λαού ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια

Μαζική αντίσταση στην καταστολή, αφοπλισμός της αστυνομίας, διάλυση των ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ

Άμεση απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των 2 μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όλων των άλλων συλληφθέντων αγωνιστών της 15 Ιούλη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης, Τετάρτη 22/7, 9 πμ, στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3183


1 2 3 4 5 6

Συλλογικό κείμενο Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες αγωνιστές της 15 Ιουλίου

Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον της εργατικής συγκέντρωσης
1032 υπογραφές και συνεχίζουμε…

Συλλογή υπογραφών στο mail: veraex.kro@gmaexil.com

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας πιστά στα χνάρια των προκατόχων της, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει νέα μέτρα καταστροφής των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων και να ολοκληρώσει την πραξικοπηματική διαστροφή του μαζικού ταξικού ΟΧΙ, χωρίς να καταφύγει στην ύστατη μορφή κοινωνικής κατίσχυσης: την κρατική-αστυνομική βία και καταστολή.

Το βράδυ της 15ης Ιουλίου, μέρα γενικής απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τα νοσοκομεία ενάντια στο νέο μνημόνιο, στο συλλαλητήριο που διοργάνωναν συνδικάτα και κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις, η αστυνομία της "κυβέρνησης της αριστεράς" ξόδεψε όλο της το μένος. Το κομμάτι της συγκέντρωσης όπου βρίσκονταν τα μέλη της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, με τη σαφή παρουσία, σημαίες και συνθήματά, δέχτηκε απρόκλητα ιδιαίτερα βίαιη επίθεση από τα ΜΑΤ, που αφού ξυλοκόπησαν και τραυμάτισαν διαδηλωτές τους συνέλαβαν χωρίς λόγο. Δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφού ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της επίθεσης, αλλά και μετά τη σύλληψή τους, οδηγήθηκαν την επομένη 16/6, μαζί με άλλους, στον εισαγγελέα με πληθώρα γελοίων πλαστών κατηγοριών. Η δίκη τους πήρε αναβολή για την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Οι δύο σύντροφοι της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ο Μάνθος Ταβουλάρης, βιβλιοϋπάλληλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Βιβλίου Χάρτου Αττικής και ο Μιχάλης Γκουντούμας, κοινωνικός λειτουργός, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί "Η Παμμακάριστος".

Μαζί με τους συντρόφους συνελήφθη και o βοηθός οπερατέρ, Θωμάς Τσιφτέλης, καθώς και άλλοι 14 αγωνιστές, στους οποίους τα όργανα καταστολής συμπεριφέρθηκαν με την ίδια βαρβαρότητα και δικάζονται κι αυτοί την Τετάρτη.

Η κυβέρνηση εξανεμίζει κάθε αυταπάτη σχετικά με το ποιοι είναι οι σύμμαχοι και ποιοι οι εχθροί της. Διαλέγει να ψηφίσει το νέο μνημόνιο σε αγαστή συνεργασία με τα αστικά κόμματα, το μιντιακό κατεστημένο, το ντόπιο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Διαλέγει να επιτεθεί, με απροκάλυπτη βία, χρησιμοποιώντας τους γνωστούς πραιτωριανούς των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ, ενάντια σε πολιτικές οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, σε συνδικαλιστές και σε απλούς αγωνιστές, που έδωσαν όλα τα τελευταία χρόνια αγώνα ενάντια σε μνημόνια και νομοσχέδια λιτότητας και αυταρχισμού, που έδωσαν την μάχη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που παλεύουν για τη χειραφέτηση της εργαζόμενης πλειοψηφίας και την απελευθέρωσή της από την καπιταλιστική κόλαση.

Η καταστολή που εξαπολύει αυτή η κυβέρνηση η οποία με πραξικοπηματικό τρόπο μετέτρεψε το συντριπτικό ΟΧΙ των εργαζόμενων μαζών σε "αριστερό" μνημόνιο ακραίας ταξικής βαρβαρότητας, δεν φοβίζει τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν στο πλευρό όλων όσων λένε ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Γι' αυτό και στεκόμαστε στο πλευρό όλων των συναγωνιστών που βρέθηκαν στο στόχαστρο της καταστολής που εξαπολύθηκε ενάντια στην εργατική συγκέντρωση της 15 Ιουλίου και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Ευελπίδων, στις 22 Ιουλίου, ώρα 9 πμ.

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

πηγή: http://www.okde.org/index.php/el/2014-02-15-12-35-33/86-anakoinwseis/268-syllogiko-keimeno-allileggyi-stous-syllifthentes-agonistes-tis-15-iouliou


1 2 3 4 5 6

Ψήφισμα αλληλεγγύης στους 15 συλληφθέντες της 15ης Ιούλη.

Το βράδυ της 15ής Ιούλη και ενόσω η "αριστερή κυβέρνηση" μέσα στην Βουλή υπερψήφιζε το 3ο μνημόνιο και την περαιτέρω υποβάθμιση των ζωών μας έξω από την Βουλή είχε αμολήσει τους ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ να διαλύσουν την συγκέντρωση που υπήρχε στο Σύνταγμα. Στόχος ήταν ο εκφοβισμός και όπως φάνηκε αργότερα η παραδειγματική τιμωρία όσων πιάνονται να αντιστέκονται στην ακραία ταξική βαρβαρότητα. Με χημικά και άφθονο ξύλο προσπάθησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να νουθετήσει τους αντιφρονούντες ενώ η αστυνομία προέβη σε μεγάλο αριθμό προσαγωγών, εκ των οποίων πολλές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκονταν εργαζόμενοι συνδικαλιστές, μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων/συλλογικοτήτων, καθώς κι άτομα που έτυχαν να βρίσκονται στο σημείο που επιτέθηκε η αστυνομία.

Η καταστολή δεν φοβίζει όσες και όσους λένε όχι μέχρι το τέλος.


  • Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους

  • Άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της 15ης Ιούλη

  • Άμεση απόσυρση όλων των στημένων κατηγοριών με τις οποίες δικάζονται οι συλληφθέντες.

  • Συμμετοχή στην συγκέντρωση συμπαράσταης στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 22/7 και ώρα 9 π.μ
    Συλλογικότητες από τα νότια/
    Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

πηγή : http://katadimadim.blogspot.com/2015/07/15-15...