Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 18.30

Συζήτηση για μια ανοικτή επιτροπή αγώνα των βιομηχανικών εργατών

Για μια ανοικτή επιτροπή αγώνα των βιομηχανικών εργατών

Αν οι περισσότεροι εργάτες της βιομηχανικής ζώνης νοιώθουν «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», υπάρχουν χιλιάδες άλλοι συνάδελφοί τους που έπεσαν στο γκρεμό της ανεργίας και κολυμπάνε στο ρέμα της φτώχιας. Όμως και οι ίδιοι οι καπιταλιστές έχουν το ίδιο πρόβλημα: Να λειτουργήσει το σύστημά τους δεν μπορεί. Όσο σπρώχνουν τους εργάτες στην απελπισία, στο τέλος οι εργάτες δεν θα έχουν να χάσουν τίποτα εκτός από τις αλυσίδες τους. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα και για το κεφάλαιο.
Τρία μνημόνια δεν είναι λίγα. Υπογραμμένα από όλα τα αστικά κόμματα του κεφαλαίου αλλά και τους πιστούς υπηρέτες του. Ο λαός μας ψήφισε στις 5 Ιούλη ένα τέλος στη φρίκη κι αυτοί μας υπόσχονται μια φρίκη χωρίς τέλος.
Το λουκέτο στη ΒΙΣ ξυπνά όλες τις μνήμες των προηγούμενων χρόνων, αγώνες που δόθηκαν και χάθηκαν. Αγώνες που ξεπουλήθηκαν πριν καν ξεκινήσουν. Εργοστάσια έκλεισαν, χιλιάδες άνεργοι. Ακόμα και τώρα που πάνω από 2.000 εργάτες κι εργάτριες στη βιομηχανική ζώνη αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, μεταξύ ανεργίας, διαθεσιμότητας, εκ περιτροπής και πολλών μηνών χρωστούμενα, είναι αδύνατον να ενωθούν και να δράσουν από κοινού ενάντια στον ίδιο εχθρό. Ενάντια σε ένα σύστημα, ταξικό εκ θεμελίων, που σπέρνει τη καταστροφή. ¨Ένα σύστημα που θέλει σάρωμα κι όχι παρακάλια και μόνο βόλτες στα υπουργεία. Ένα σύστημα σε κρίση που ακόμα και ο έντιμος μαχητικός συνδικαλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.
Οι καπιταλιστές μπροστά στο κίνδυνο ενώνονται για να γλυτώσουν. Όταν αυτό δεν επαρκεί κινητοποιούν τους μηχανισμούς του κράτους (αστυνομία, δικαστήρια) ή του παρακράτους (φασίστες). Η ενότητα που δείχνει ο εχθρός μας στο κίνδυνο κρύβει τις ρωγμές του συστήματός τους. Αυτοί που δεν θέλουν να συγκρουστούν ενάντιά του, θελημένα ή αθέλητα, κρατάνε το ραγισμένο γυαλί να μη σπάσει.

Καιρός να ενώσουμε κι εμείς τις δυνάμεις μας. Αντί να αντιμετωπίζει ο καθένας μόνος του το δικό του εργοδότη, τα δικά του προβλήματα, να κάνουμε το αυτονόητο. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής ανατροπής και ταξικής απελευθέρωσης.

Αναλαμβάνουμε τη πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μια συζήτηση για τη δημιουργία μιας επιτροπής αγώνα των βιομηχανικών εργατών της περιοχής μας, ανοικτή στα σωματεία που θέλουν να παλέψουν κι όχι απλά να διαμαρτυρηθούν, ανοικτή σε εργαζόμενους κι άνεργους, ανοικτή σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πρόθυμους να αγωνιστούν πέρα τα όρια του «έκπληκτου» εργατικού κέντρου και της ανύπαρκτης ΑΔΕΔΥ ή της ελεγχόμενης διαμαρτυρίας μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί, ενώ η κοινωνική καταστροφή διευρύνει ανεργία, φτώχια.

Σας καλούμε, την Παρασκευή 9 Οκτώβρη, 6.30μμ, στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33-Βόλος για να συζητήσουμε ανοικτά, χωρίς καπελώματα και κρυφές ατζέντες, ένα πρόγραμμα κοινής δράσης ενάντια στα λουκέτα, τις διαθεσιμότητες, την εκ περιτροπής εργασία, τις μειώσεις των μισθών για τη συγκρότηση μιας ανοικτής επιτροπής αγώνα των βιομηχανικών εργατών/εργατριών.
Πρωτοβουλία για Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα Εργατών (Μαγνησίας)
http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr/
Τηλ. Επικοινωνίας 6970967338, 6972004219

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2015/10/02/%CE%