Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00

(αναβάλλεται για 17/10) Συνδιοργάνωση πορείας αλληλεγγύης σε πρόσφυγες & μετανάστες

η συνέλευση έχει αλλάξει για 17/10

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1549920/


Κάλεσμα για συνδιοργάνωση πορείας για τους πρόσφυγες - Αναρχική Ομοσπονδία- Περιφέρεια Αθήνας

Τους τελευταίους μήνες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν από τα νότια σύνορα της Ευρώπης, κυνηγημένοι από θεοκρατίες όπως το ISIS και από πολέμους για τους οποίους ευθύνεται η «πολιτισμένη» Δύση.
Συγκλονισμένη από τις εικόνες των πνιγμένων παιδιών, των μανάδων και των πατεράδων, η κοινή γνώμη παρακολουθεί να ξετυλίγεται μπροστά της όλο το βάρβαρο σχέδιο των μελών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα, όπου δεν επεμβαίνουν η FRONTEX με τους μισθοφόρους της και τα κονδύλια για τις εταιρίες όπλων, επεμβαίνουν οι φασίστες στις τοπικές κοινωνίες στα πρότυπα της δοκιμασμένης συνταγής του Άγιου Παντελεήμονα. Μπράβοι της νύχτας, αφεντικά του τουρισμού και ντόπιοι αυτοδιοικητικοί άρχοντες, απειλούν τον κόσμο της αλληλεγγύης, διεξάγουν πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες, έχοντας πάντα την στήριξη της ΕΛ.ΑΣ. και τις επικοινωνιακές πλάτες των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε.
Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο, τίποτα από αυτά δεν ήταν μη-αναμενόμενο. Οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, διαπράττουν ένα παρατεταμένο έγκλημα ενάντια σε χιλιάδες ανθρώπους. Τα κροκοδείλια δάκρυα τους μπροστά στις σορούς των νεκρών, δεν έχουν άλλο στόχο παρά να καλύψουν τις ευθύνες τους και τα εγκλήματα τα οποία σχεδίασαν, προώθησαν και απεργάζονται συνεχώς ενάντια σε άμαχους πληθυσμούς που βρίσκονται σε κίνηση.
Η μια και πρωταρχική ανάγκη αυτών των πληθυσμών, είναι να φτάσουν ζωντανοί στον προορισμό τους, όποιον και αν έχουν επιλέξει. Σε αυτή ακριβώς την ανάγκη η κοινωνία, ενάντια στα κράτη, απαντάει εδώ και μήνες με το πρωτοφανές κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες σε όλη την Ευρώπη.

Να ανοίξουμε τα σύνορα, να υποδεχτούμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας, να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, μακριά από κράτη, ΜΚΟ και φιλάνθρωπους.

Απέναντι στη μισαλλοδοξία, η αλληλεγγύη.

Απέναντι στο κεφάλαιο, η εργασία.

Απέναντι στο κράτος, η κοινωνία.

Απέναντι στον ολοκληρωτισμό, η Αναρχία.

Καλούμε συλλογικότητες και σχήματα σε ανοιχτή συνέλευση στην Αθήνα, στο ΕΜΠ, Αμφιθέατρο Γκίνη την Πέμπτη 1510 και ώρα 7.00 μμ στην προοπτική συνδιοργάνωσης κεντρικής συγκέντρωσης και πορείας, με αναρχικά-ελευθεριακά χαρακτηριστικά, αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1549898/