Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 19.00

Προβολή ταινίας: Dance Of Reality

_ _ _o

Ύστερα από είκοσι τρία (23) χρόνια απουσίας από την ενεργό δράση (The Rainbow Thief - 1990), ο 86χρονος πλέον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι, επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία. O σκηνοθέτης των cult αριστουργημάτων, όπως το «Santa Sangre» και το «El Topo», καταφέρνει για μία ακόμη φορά να μας μεταφέρει στο μοναδικό κινηματογραφικό του σύμπαν. Ένα ταξίδι στον σουρεαλιστικό κόσμο, ενός κορυφαίου καλλιτέχνη με οδηγό τον γιο του Μπρόντις Γιοντορόφσκι και με τη συνοδεία ενός υπέροχου μουσικού σκορ. Ένα φιλμ το οποίο ο ίδιος ο δημιουργός έχει βαφτίσει ως αυτοβιογραφικό, αν και ακροβατεί παροξυσμικά ανάμεσα στην αχαλίνωτη φαντασία και την πεζή πραγματικότητα.

Πλοκή: Ενα αγόρι γεννιέται το 1929 στην Τοπκαπίλα, μια μικρή παραλιακή πόλη στην άκρη της Χιλιανής ερήμου. Μεγαλώνοντας μέσα σε μια ξεριζωμένη οικογένεια, το αγόρι θα γνωρίσει από νωρίς τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί. Το αγόρι το λένε Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι και, προχωρώντας, θα γίνει σπουδαίος σκηνοθέτης. O θρυλικός δημιουργός cult αριστουργημάτων όπως το «Santa Sangre» ή το «El Topo» κάνει την πρώτη του ταινία μετά το «Rainbow Thief» του 1990, τη λανσάρει στο Φεστιβάλ Καννών και τη βαφτίζει αυτοβιογραφική - παρότι είναι γεννημένη μέσα από την πιο δημιουργική, φελινική φαντασία του. Οποιος έχει, έστω μια φορά, βυθιστεί στο μαγικό, ονειρικό σύμπαν του σπουδαίου Χιλιανού μαέστρου, θα ενθουσιαστεί μ' αυτήν την ευκαιρία να ξανακάνει το παραμυθένιο ταξίδι. Οι υπόλοιποι, απλώς θα γνωρίσουν μια ιδιοφυία.

Άρθρο για την ταινία ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πληροφορίες για το πως να έρθετε:

Η προβολή θα γίνει στην Αίθουσα 11 του κτηρίου Χημικών Μηχανικών.

Με δικό σας μέσο

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα αυτοκίνητα (I.X. ή ταξί) μπορούν να μπουν μόνο από την πύλη της Πολυτεχνειούπολης, αυτήν που βρίσκεται στην οδό Kατεχάκη(μπαίνοντας όλο ευθεία, στοπ στο παρκινγκ, από πάνω κτήριο χημ.μηχανικών)

Συγκοινωνίες

Η γραμμή 608, Γαλάτσι - Ακαδημία - Νεκρ. Zωγράφου. Θα πρέπει να κατέβουν στην 8η στάση Ζωγράφου και να περπατήσουν λίγο προκειμένου να φτάσουν στην «πάνω» πύλη της Πολυτεχνειούπολης, δηλαδή σε αυτή που βρίσκεται στην οδό Hρώων Πολυτεχνείου 9, κοντά στο κτίριο Tοπογράφων.

Η γραμμή 230, Aκρόπολη - Zωγράφου. Όπως και παραπάνω, θα πρέπει να κατέβουν στην 8η στάση και να περπατήσουν προκειμένου να φτάσουν στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης που βρίσκεται στην οδό Hρώων Πολυτεχνείου 9, κοντά στο κτίριο Tοπογράφων.

Προβολή Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

πηγή : http://radio98fm.org/2015/10/12/%cf%80%cf%81%...