Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 στις 20.00

Συνέλευση Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Δραστηριότητες έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Τρίτη 20 Οκτ.: 8 μμ Συνέλευση
___________________________

Τετάρτη 21 Οκτ:
2 μμ, συλλογική κουζίνα

8:15 μμ . Από την Αναγέννηση στον Διαφωτισμό. Επιστήμη, Τέχνη και Φιλοσοφία την εποχή της Νεωτερικότητας. ο Θανάσης Πάνος, υποψήφιος διδάκτορας πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει με θέμα «Η Πολιτική Θεωρία στον 14ο αιώνα: Κατεστημένες αντιλήψεις και ανταγωνισμός»

________________________

Πέμπτη 22 Οκτ.: Προβολή της ταινίας "Αυτή η νύχτα μένει", του Νίκου Παναγιωτόπουλου (1999). Λίγα λόγια: Ο Αντρέας αγαπά τη Στέλλα, αλλά έχει μόνο ένα μαγαζάκι της ΕΒΓΑ να της προσφέρει. Φιλοδοξώντας να κάνει καριέρα ως τραγουδίστρια, η Στέλλα φεύγει για τα σκυλάδικα της επαρχίας. Είναι η αρχή μιας κατάβασης στην κόλαση.

Αφηγηματικά προσιτή ταινία, με εξαιρετική δουλειά σε τεχνικό και καλλιτεχνικό επίπεδο και μια άκρως εντυπωσιακή απόδοση της ατμόσφαιρας στα σκυλάδικα της επαρχίας. Στην επιτυχία καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ερμηνείες της Αθηνάς Μάξιμου, η μουσική και τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη (το ομότιτλο τραγούδι έχει σημαδέψει την καριέρα της Δήμητρας Παπίου η οποία το ερμηνεύει) και η φωτογραφία του πάντα εξαιρετικού Άρη Σταύρου («Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»).

_________________________

Σάββατο 24 Οκτ., συλλογική κουζίνα

_____________________________

Κυριακή 25 Οκτ. 8 μμ: Έναρξη των πολιτικο/πολιτιστικών συναυλιακών δραστηριοτήτων της ομάδας local act. Συναυλία με τους: Magic De Spell, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Υπεραστικούς.

Δελτίο Τύπου: Local Act (ή αλλιώς, πώς η μουσική δημιουργία και έκφραση ενδυναμώνουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης σε κάθε γειτονιά)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ LOCAL ACT

Local Act (ή αλλιώς, πώς η μουσική δημιουργία και έκφραση ενδυναμώνουν τις έννοιες της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης σε κάθε γειτονιά)
Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα (Κ.Π.Κ.Β.) και των ανθρώπων που το στηρίζουν, η κίνηση της Local Act είναι γεγονός!

Πρόκειται για μία 15ήμερη συναυλιακή δρααστηριότητα στον φιλόξενο χώρο της Λαμπηδόνας όπου, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες και στα συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής, ξεκινά μια διαδικασία που στόχο έχει να συσπειρώσει κάθε δημιουργική και μουσική φωνή που δρα στις γειτονιές αυτές, γύρω από έναν χώρο όπου, εκτός όλων των άλλων, επιχειρείται να αναδειχθεί και μία εναλλακτική πρόταση κοινωνικής οργάνωσης μέσα από την αυτοοργάνωση, την ισότιμη συμμετοχή και την αλληλεγγύη.

Επιπλέον, με την Local Act γίνεται μια προσπάθεια να αναδειχθεί τόσο η ανάγκη σύνδεσης της τέχνης με τους κοινωνικούς αγώνες όσο και η ανάγκη συλλογικοποίησης της καλλιτεχνικής δράσης. Ακόμα, σημαντική είναι η ενίσχυση της τοπικής μουσικής παραγωγής που παράγεται κυρίως, από κοινωνικά ενεργούς ανθρώπους και δεν πραγματώνεται με κυρίαρχους τους όρους της εμπορευματοποίησης. Έτσι, η προσπάθεια αυτή είναι ανάγκη να υλοποιηθεί δίχως χορηγούς ή κρατικές/δημοτικές επιχορηγήσεις, ενάντια στη λογική της ιδιωτικοποίησης/εμπορευματοποίησης στην Τέχνη, πάντοτε με κύριους συντελεστές τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους της περιοχής και πάντοτε κοντά στην αξιόλογη ντόπια καλλιτεχνική παραγωγή.
Η συναυλιακή δράση της Local Act ξεκινάει την Κυριακή 25 Οκτώβρη.

Πρόγραμμα συναυλιών:

Κυριακή 25 Οκτώβρη: Magic de Spell, Μητέρα Φάλαινα Τυφλή,Υπεραστικοί
Κυριακή 8 Νοέμβρη: The Cave Children, Leaving Tomorrow
Κυριακή 22 Νοέμβρη: Deux Points, Freq Professors
Κυριακή 6 Δεκέμβρη: JK One & dj Wheel M., KinGorilla8
Κυριακή 20 Δεκέμβρη: Earth of Distrust, Flesh of Gaia, Lavalanche

Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας.
Οι συναυλίες ξεκινούν στις 8.00 μμ.
Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση

www.facebook.com/byronlocalact

Επικοινωνία-Συμμετοχές:byron.local.act@gmail.com


--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Οκτώβριος 00h