Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

(!) Πανελλαδική συνέλευση για ΒΙΟ.ΜΕ.

Αλληλεγγύη Στους Εργαζομένους Της ΒΙΟ.ΜΕ

«Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται, γιατί εμείς εδώ και 3 χρόνια ζούμε μέσα σε ένα όνειρο και θα πολεμήσουμε γι αυτό μέχρι τέλους γιατί όπως λέει κι ένα απόφθεγμα, 'Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να μας κάψει'» Εργαζόμενος ΒΙΟ.ΜΕ.

Στις 12/2/2013 οι απλήρωτοι ( ήδη από το 2011 )εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πήραν την απόφαση να αγνοήσουν τις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου και διάλεξαν τον δρόμο του αγώνα, προχωρώντας σε κατάληψη του εργοστασίου. Βασικοί άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε το εγχείρημα της ΒΙΟ.ΜΕ από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι το τρίπτυχο αυτοδιαχείριση-αυτοδιεύθυνση-αυτοοργάνωση. Οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τον καθιερωμένο θεσμό του συνδικαλισμού και εφάρμοσαν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στον τρόπο λήψης οποιασδήποτε απόφασης καταργώντας παράλληλα οποιαδήποτε οικονομική εξουσία( ισότητα απολαβών) . Οι αποφάσεις λαμβάνονται σε διαδικασία γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην οποία όλα τα μέλη έχουν ισότιμη θέση. Από την πρώτη κιόλας στιγμή λειτουργίας του εργοστασίου, δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους από συλλογικότητες και φυσικά πρόσωπα και ο αγώνας τους συνδέθηκε με παρόμοια εγχειρήματα σε Ευρώπη, Αργεντινή, Τουρκία και Ισπανία.

Η δικαστική εξουσία αρχικά καταδίκασε την οικογένεια Φιλίππου και η λειτουργία του κατειλημμένου πλέον εργοστασίου συνεχίστηκε, εώς ότου η μητρική εταιρία Φίλκεραμ και η οικογένεια Φιλίππου, καταφέρουν δια της πλαγίας οδού να πτωχεύσουν τη ΒΙΟ.ΜΕ.. Μετά από τρία χρόνια αγώνων και συνεχών κινητοποιήσεων στο κατειλημμένο εργοστάσιο και παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης Σύριζα για νομιμοποίηση του εγχειρήματος, η ΒΙΟ.ΜΕ. βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ''αριστερή'' κυβέρνηση της χώρας νίπτει τας χείρας της και αφήνει την δικαστική εξουσία να βγάλει το φίδι από την τρύπα καθώς ξεκινούν διαδικασίες εκποίησης του οικοπέδου μέσω πλειστηριασμού που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την βιωσιμότητα του εργοστασίου. Άλλωστε με κανέναν τρόπο διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό να δικαιωθούν οι αγώνες των καταπιεσμένων.

Ο μόνος τρόπος είναι η κατάληψη και η αυτοδιαχείρηση των μέσων παραγωγής από τους ''πραγματικούς ιδιοκτήτες'' τους-την εργατική τάξη. Η ΒΙΟ.ΜΕ. αποδεικνύει ότι η αυτοδιαχείριση δεν είναι ουτοπία αλλά πραγματώνεται μέσα από αγώνες στο εδώ και στο τώρα, ανατρέποντας τις εξουσιαστικές δομές του καπιταλιστικού συστήματος.

Εμείς ως αναρχικοί/κες προτάσσουμε την κατάληψη των μέσων παραγωγής με σκοπό την κοινωνική αυτοδιεύθυνση, την συγκρότηση σωματείων βάσης και τους αγώνες των από κάτω. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΒΙΟ.ΜΕ. ,και θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ

  • Διεθνή εβδομάδα δράσεων για τη ΒΙΟΜΕ από 17/11 ως και 24/11.
  • Τρίτη 24/11 στις 6 μμ ΠΟΡΕΙΑ από την Καμάρα
  • Τετάρτη 25/11 στις 6μμ πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο σινέ Αλέξανδρος, Εθν.Αμύνης 1
  • 26/11 στα Δικαστήρια 11.00 π.μ. για να μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό.
  • Επόμενοι πλειστηριασμοί 3-10/12/2015

ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ,ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ, ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/10/21/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9/


1 2 3 4

Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη για να υπερασπιστούμε την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ

Στις 26 του Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης του οικοπέδου, στο οποίο βρίσκεται η ΒΙΟΜΕ, μέσω πλειστηριασμού. Η προοπτική αυτή θα ήταν καταστροφική για την πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ, διότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το χώρο του εργοστασίου.

Δεν φεύγουμε από όσα μας ανήκουν. Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, η παραγωγή στα χέρια της κοινωνίας. Καλούμε όλους τους αλληλέγγυους, όλη την εργατική τάξη, καθεμιά και καθέναν που αντιλαμβάνεται τη ΒΙΟΜΕ ως δικό του αγώνα να σταθεί στο πλάι της. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πάρει το εργοστάσιο από τους εργάτες και την κοινωνία, γιατί σε αυτούς ανήκει. Θα μας βρουν απέναντι τους σε έναν αγώνα μέχρι τέλους.

  • Τετάρτη 25/11, στις 6 μμ, πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο σινέ Αλέξανδρος
  • Πέμπτη 26/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι το Σάββατο 21/11 στο protexviome@gmexail.com και στα τηλ. 6945008924-6994813958

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551022/


1 2 3 4

Ημέρα αλληλεγγύης με το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

βιομε

βιομε

Το Σάββατο 14/11 πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των αλληλέγγυων στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και τον κοινωνικό χώρο Αλδεβαράν, ολοήμερη παρέμβαση στην πόλη της Νάουσας για τη ματαίωση κάθε πλειστηριασμού και κάθε ξεπουλήματος του εργοστασίου, που ανήκει στους ίδιους τους εργαζόμενους του.

Η παρέμβαση ξεκίνησε στις 10 πμ στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, με πάγκο προϊόντων της ΒΙΟΜΕ, βιβλιοπωλείο κινηματικών εκδόσεων, μοίρασμα κειμένων και μικροφωνική. Η ανταπόκριση των πολιτών της εργατούπολης ήταν ενθαρρυντική τόσο με την συμμετοχή τους σε συζητήσεις με τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες όσο και με την προμήθεια καθαριστικών του εργοστασίου.

Στη συνέχεια οι αλληλέγγυοι/ες μαγείρεψαν κι έφαγαν από κοινού στον κοινωνικό χώρο του αλδεβαράν, και συζήτησαν για τις εξελίξεις όσον αφορά τη ΒΙΟΜΕ, γενικότερα το εργατικό και κοινωνικό κίνημα, αλλά και ζητήματα απελευθέρωσης της καθημερινής ζωής μέχρι αργά το βράδυ. Όλοι μαζί ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 24, 25 και 26 Νοέμβρη στο τριήμερο κινητοποιήσεων για τη ματαίωση των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 24/11 στις 6 μμ πορεία από την Καμάρα

Τετάρτη 25/11 στις 6μμ πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονικής, μεγάλη αίθουσα Μπεναρόγια,

Πέμπτη 26/11 το πρωί, μπλοκάρουμε τον πρώτο πλειστηριασμό! Πρωινό ραντεβού στις 11 πμ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης!

Επόμενοι πλειστηριασμοί 3 και 10 Δεκέμβρη, νέο αγωνιστικό ραντεβού και εκεί.

Ευχαριστούμε τους συντρόφους και συντρόφισσες από

το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ

τις εκδόσεις των Ξένων

την ελευθεριακή πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

για την πλαισίωση της παρέμβασης.

Κοινωνικος χωρος Αλδεβαραν

πηγή: https://aldebaran.espivblogs.net/2015/11/18/184/


1 2 3 4

Κάτω τα χέρια από τη ΒΙΟΜΕ! Το εργοστάσιο ανήκει στους εργάτες!

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2753/151/thessaloniki-kato-ta-xeria-apo-ti-viome-to-ergostasio-anikei-stous-ergates