Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 11.00

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Απεργιακή διαδήλωση

Κυριακή 8 Νοέμβρη, 11πμ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ /&/ Πέμπτη 12 Νοέμβρη: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

afisa klp

Η ολομέτωπη επίθεση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας συνεχίζεται. Τα μνημόνια και οι αντεργατικοί νόμοι είναι εδώ. Η εργασιακή πραγματικότητα μοιάζει με δουλεία.

Ο Σύλλογός μας παραμένει εδώ, βήμα συλλογικοποίησης και εργαλείο οργάνωσης και αντίστασης. Οι εργαζόμενοι είμαστε εδώ και σε δύσκολες συνθήκες συνεχίζουμε τους αγώνες μας.

Κυριακή 8 Νοέμβρη, 11πμ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

στα γραφεία μας (Λόντου 6, Εξάρχεια)

Πέμπτη 12 Νοέμβρη

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Έχουμε ένα μόνο λόγο για να μην απεργήσουμε […την απεργία την κήρυξαν οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες της Γ.Σ.Ε.Ε.]

Εχουμε 100.000 λογους για να απεργήσουμε.

> απεργιακή διαδήλωση: 11πμ, Πολυτεχνείο (Πατησίων)

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής

bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/10/28/g...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όλοι στην απεργία 12 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

  • ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
  • ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ, ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - Ε.Ε- Δ.Ν.Τ.
  • ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου ξεκινώντας τον πόλεμο στην εργατιά, στην αγροτιά, στη νεολαία.

Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες και τους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τα λιμάνια, τα τραίνα και τα αεροδρόμια, την ενέργεια. Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.

Η πολιτική αυτή έχει σαν στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την ιστορική του κρίση πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και να συνεχίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω σε μια κοινωνία που στενάζει.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Ειδικά με το νέο ασφαλιστικό προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του. Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ. ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ - ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»!

Τα ψέματα του Τσίπρα ότι έχει «παράλληλο πρόγραμμα» και θα εφαρμόσει μνημόνιο με «κοινωνικό πρόσωπο» καταρρέουν, καθώς από τώρα μέχρι τον Δεκέμβρη βιάζονται να περάσουν σκληρά μέτρα από τα οποία θα κριθούν πολλά για τις επόμενες δεκαετίες.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο, κ.α.

Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ. Κατάργηση όλων των μνημονίων και των αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» του κεφαλαίου. Ήττα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από τους αγώνες ενός ρωμαλέου εργατικού - λαϊκού κινήματος. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο στην ελληνική κοινωνία.

Να κάνουμε την απεργία της 12 Νοέμβρη σταθμό στην πάλη μας. Σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Για να δυναμώσουν οι μάχες χώρο - χώρο και κλάδο - κλάδο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε μετά τις 12 Νοέμβρη για να σαρώσουμε όλες τις επιθέσεις!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες με αυτοδίκαιη ασφάλιση όλων. Σύνταξη στα 60 (55 για τις γυναίκες) ή στα 30 χρόνια εργασίας. Πλήρης ασφάλιση για κάθε είδους ελαστική απασχόληση και τις περιόδους της ανεργίας, με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν (όπως τα 11 δις του PSI, τα αποθεματικά που πήραν τον πρώτο εξάμηνο του '15, τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010 με τα δομημένα ομόλογα κλπ.)

- Εδώ και τώρα μέτρα ενάντια στην εφιαλτική ανεργία. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Τουλάχιστον 40 χιλιάδες προσλήψεις σε παιδεία, υγεία για να καλυφθούν τα κενά και να μην καταρρεύσουν. Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Εθνικοποίηση όλων των κλειστών εργοστασίων και επαναλειτουργία τους με εργατικό έλεγχο. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.

- Αυξήσεις στους μισθούς. Άμεση επιβολή κατώτερου μισθού 751 ευρώ. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.

- Καμιά ιδιωτικοποίηση. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.

- Υπεράσπιση της μικρομεσαίας αγροτιάς από την ΕΕ και τους επιχειρηματίες/τσιφλικάδες.. Προστασία των ελευθεροεπαγγελματιών από την φορολεηλασία, την απελευθέρωση των αγορών και την επέλαση των πολυεθνικών.

- Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο». Να φύγει από την χώρα μας και να διαλυθεί η Φρόντεξ. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ελεύθερη διέλευση από τα σύνορα. Να καταργηθεί το Δουβλίνο ΙΙ. Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στην περιοχή και η εμπλοκή της χώρας μας. Να καταδικαστούν οι φασίστες δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Αυτούς τους στόχους μπορούμε να τους επιβάλλουμε με ρήξη με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Με μη αναγνώριση, παύση πληρωμών και διαγραφή όλου του χρέους. Με έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται πλέον στην πράξη ότι είναι εχθρική για την εργατική τάξη και το λαό. Προσπαθεί να μας πείσει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, όπως ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο ΓΑΠ, ότι αλλιώς θα «καταρρεύσει η χώρα». Στην πραγματικότητα αυτό που καταρρέει είναι οι αυταπάτες που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τα μνημόνια χωρίς ρήξη με τους καπιταλιστές, τους δανειστές και το κράτος τους, μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Η πολιτική του «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή».

Στον νέο γύρο που ξεκινάει, πρέπει να φτάσουμε την πάλη μας μέχρι το τέλος. Χωρίς υποχωρήσεις στους εκβιασμούς των δανειστών και την εργοδοτική βία που θα βρούμε μπροστά μας, όπως και στην μάχη για το «ΟΧΙ».

Τις μάχες που έρχονται, μπορεί να τις δώσει νικηφόρα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, ο οργανωμένος λαός. Με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς. Οικοδομώντας τους δικούς μας συντονισμούς από τα κάτω, των πρωτοπόρων αγωνιστών, των επιτροπών αγώνα, πρωτοβάθμιων σωματείων, με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Με κοινή δράση με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς.

Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές. Με σχέδιο, συντονισμό και κλιμάκωση, για να νικήσουν οι αγώνες μας, να έχει και ο Τσίπρας την τύχη του ...Γιαννίτση!

Καλούμε στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12/11, ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30 π.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3568


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

πηγή: https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%A1%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-742281439175873/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Πέμπτη 12 Νοέμβρη, όλοι στη Γενική Απεργία (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ

ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ

-

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 12 Νοέμβρη

Αθήνα: 10:30 στο Μουσείο

Θεσσαλονίκη: 10:30 Εγνατία & Αγ. Σοφίας

Ιωάννινα: 10:30 στο Εργατικό Κέντρο

-

H «ηπιότερη διαχείριση» του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απάτη

Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.-ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο κόντρα και ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτός ο άθλιος νεομνημονιακός θίασος συνεχίζει το «έργο» της Σαμαροβενιζελικής χούντας σε ακόμη χειρότερο βαθμό, με τη μορφή παρωδίας, με το Success Story No 2. Μας κοροϊδεύουν, μας αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα, για «ηπιότερη διαχείριση» του 3ου Μνημονίου, με δήθεν ισοδύναμα μέτρα και με ένα «παράλληλο πρόγραμμα», μιλούν για διαπραγμάτευση του χρέους… Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως οι «εγγυητές της κοινωνικής δικαιοσύνης», ότι «συγκρούονται με τα συμφέροντα», ενώ είναι οι ίδιοι οι πιο καλοί εκφραστές των «συμφερόντων», οι συνεργοί στα σκάνδαλα, στη σαπίλα και την παρακμή. Την πραγματική κατάσταση την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Η καταστροφή που ζούμε δεν έχει τελειωμό.

Το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι η καταστροφή μας

  • Το 3ο Μνημόνιο (που θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται από τους δανειστές-τοκογλύφους), αν εφαρμοστεί, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα, σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015-16 θα πάρουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών-μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων και σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κλπ.
  • Το 3ο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να λύσει κανένα πρόβλημα της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να φέρει επενδύσεις, να επανεκκινήσει την οικονομία.
  • Για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα πολιτικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (ΜΑΤ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.) με ακόμη πιο σκληρούς όρους και ο νέος αντιαπεργιακός νόμος που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης μας και απεργίας.

-

Η προδοσία του Τσίπρα να γίνει πείσμα για αντίσταση, αγώνα, ανυπακοή

Σίγουρα το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι καλό! Η άκρως μνημονιακή βουλή που προέκυψε, που βλέποντάς την σε πιάνει κατάθλιψη, δεν σημαίνει ότι σταθεροποιείται καμιά πολιτική κατάσταση, ότι έχουν επικρατήσει, ότι είναι άτρωτοι όπως θέλουν να παρουσιάζονται ο Τσίπρας και η παρέα του! Πόσο μάλλον, αυτό το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την πεποίθησή μας, την αναγκαιότητα και τον πόθο μας να απαλλαγούμε και να ζήσουμε πάση θυσία χωρίς Μνημόνια, όπως δόλια θέλουν να μας παρουσιάσουν τα ΜΜΕξαπάτησης και ο συρφετός του «Μένουμε Ευρώπη», δηλαδή του Μένουμε Μνημόνια. Το τι θέλει, το έχει εκφράσει πολλές φορές ο ελληνικός λαός! Το είπαμε στις 25 Γενάρη, το ξεκαθαρίσαμε στις 5 Ιούλη με το περήφανο ΟΧΙ, το δείξαμε στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια: με τους αγανακτισμένους, τις πλατείες, τις δεκάδες απεργίες και συγκρούσεις, τους μικρούς και μεγάλους αγώνες μας.

Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2012, σπάζοντας αυτό το επιφανειακό κλίμα, της αδράνειας και της απογοήτευσης, μετατρέποντάς τα σε οργανωμένη πάλη στην πράξη. Πρέπει να πάρουμε τις «τύχες» μας στα χέρια μας.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους νενέκους της ΓΣΕΕ, από το ΠΑΜΕ και τη διασπαστική και απομονωτική πολιτική του, που φραστικά, προγραμματικά και πρακτικά, δεν λέει και δεν κάνει τίποτα. Πρέπει να ριχτούμε άμεσα στην μάχη! Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι που είναι τώρα στη μάχη, που αντιστέκονται στα ίδια βάρβαρα μέτρα(δυναμικές απεργίες σε Φινλανδία, Βέλγιο Γερμανία, Γαλλία κλπ).

Αγώνες με πρόγραμμα - πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!

  • Αγώνες για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων προ μνημονίων.
  • Αγώνες για να ανοίξουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία που έκλεισαν. Για δωρεάν - δημόσια Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία για όλους με βάση τις ανάγκες μας.
  • Αγώνες για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την εθνικοποίηση των εργοστασίων και των τομέων κλειδιά της οικονομίας (τράπεζες, ενέργεια, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες) κάτω από εργατικό έλεγχο.
  • Αγώνες για την υπεράσπιση των δημοκρατικών -συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

-

Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς

  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι τέλους.
  • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

-

Να παλέψουμε για:

  • Άμεση κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του χρέους
  • Έξοδο από Ευρώ και ΕΕ - Άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος
  • Εθνικοποιήσεις τραπεζών και τομέων κλειδιά της οικονομίας με εργατικό - κοινωνικό έλεγχο
  • Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας!
  • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
  • Καμία αλλαγή στο ασφαλιστικό. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους
  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό σε όλη την διάρκεια της ανεργίας
  • Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων του ΟΑΕΔ (προγράμματα voucher, ΚΟΧ και μαθητείας)

-

Ένα τέτοιο Πρόγραμμα Σωτηρίας μπορούμε να εφαρμόσουμε μόνο εμείς οι ίδιοι. Χωρίς εκλογικές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, χωρίς ανάθεση σε κανέναν «σωτήρα». Σε κάθετη σύγκρουση με τους μνημονιακούς, παλιούς και νέους. Με τους καπιταλιστές και τους πλούσιους, το κράτος και το σάπιο πολιτικό σύστημά τους, τους ιμπεριαλιστές δανειστές, εκβιαστές και πολεμοκάπηλους. Επιβάλλοντας μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωσή μας και θα έρθει μέσα από αγώνες και ταξικές συγκρούσεις.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4333


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Δέκα μήνες μετά την ανέλιξη της συγκυβέρνησης Σύριζα-Αν.ελ. στην εξουσία, η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου συνεχίζεται ακάθεκτη. Η συγκυβέρνηση, υπηρετώντας πιστά και δηλώνοντας υποταγή στα διεθνή και ντόπια αφεντικά έχει αναλάβει τη συνέχιση της επίθεσης αυτής μέσα από τη συνέχιση της υλοποίησης των παλαιότερων και των καινούργιων μνημονιακών νόμων. Έχει ήδη περικόψει τις συντάξεις, αύξησε τον ΦΠΑ, ανανέωσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ξεπουλάει τον δημόσιο πλούτο και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι στη συν τελούμενη λεηλασία μοναδικό ανάχωμα μπορεί να αποτελέσει η ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος όλων των από τα κάτω. Όλων των καταπιεζόμενων και εκμεταλλευόμενων το οποίο δε θα ελπίζει στη διαμεσολάβηση αλλά θα αναλάβει το ίδιο να υπερασπίσει τα συμφέροντα του αντιτασσόμενο ανοικτά στις επιταγές της κυριαρχίας. Η ΓΣΕΕ εξαναγκάστηκε να κηρύξει 24ωρη απεργία κάτω από την πίεση σωματείων, ενώ η ίδια στηρίζοντας το μνημόνιο και έχοντας συνταχθεί με το αστικό μπλοκ του ΝΑΙ δε μπορεί να θεωρείται ότι εκφράζει την εργατική τάξη.

Η απεργία στις 12 Νοέμβρη είναι η πρώτη απεργία μετά τις εκλογές του Γενάρη και πρέπει να αποτελέσει ένα ορόσημο ανασύνταξης των πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών δυνάμεων που εναντιώνονται στις επιταγές του κράτους και του κεφαλαίου. Μια καινούργια αφετηρία που θα εκκινά από την συνειδητοποίηση πως μόνο οι εκμεταλλευόμενοι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, ενάντια στην λογική της ανάθεσης, ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ που καλούν σε ταξική ανακωχή και προτάσσουν την εθνική ενότητα, ενάντια στις αυταπάτες περί μεταρρύθμισης και εξανθρωπισμού του συστήματος από τους εμπόρους ελπίδας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη και την πίστη στη δυνατότητα ανατροπής του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε αντι-ιεραρχικά, αντιθεσμικά, αδιαμεσολάβητα ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό.

Το δίλημμα είναι είτε απόλυτη υποταγή και εξαθλίωση είτε αγώνας για την κοινωνική επανάσταση.

Κοινωνική και ταξική αντεπίθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών

Απεργιακή Συγκέντρωση ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 11πμ Μουσείο

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1551054/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όλοι στη Γενική Απεργία! Συγκέντρωση 12/11 στο Μουσείο στις 11:00 πμ

αφισσα

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/11/06/306/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου για την γενική απεργία στις 12/11

από ΑΛΣΠ

Ημέρα/Ώρα: 12/11/2015 στις 11 πμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Στουρνάρη και Πατησίων

Γενική απεργία

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61276/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες οι υποσχέσεις Τσίπρα για κατάργηση των μνημονίων "με ένα νόμο και ένα άρθρο" πήγαν περίπατο. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ, στη θέση της ήρθε όμως ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο, με νέα μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος. Μέσα σε μία νύχτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταπάτησε το μεγάλο ΟΧΙ του λαού και έβαλε την υπογραφή της για την απαρέγκλιτη συνέχιση της πολιτικής που τόσα χρόνια έχει αφήσει πίσω ανεργία, φτώχεια και αυτοκτονίες. Είναι, άλλωστε, αποφασισμένοι να ψηφίσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί από τους δανειστές, αρκεί να μην διακινδυνεύσει η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε.

Γκρεμίζουν κατακτήσεις δεκαετιών

Τα προηγούμενα μνημόνια άνοιξαν το δρόμο για τον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε σήμερα. Στρατιές απολυμένων με χρόνια υπηρεσίας και νέων ανέργων, κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, κατάργηση του 8ωρου, μισθοί που δεν αρκούν για τα βασικά και καθυστερήσεις πληρωμής, ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, "ελαστικά" ωράρια, περικοπές σε επιδόματα και υπερωρίες και ανοχή σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία, συνθέτουν το νέο, απάνθρωπο τοπίο.

Με το νέο μνημόνιο γίνεται ξεκάθαρο ότι οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ, ενώ οι παλαιότεροι θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 67 για να πάρουν τελικά μια σύνταξη πείνας. Στην εργασιακή υπερεκμετάλλευση προστίθεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα μπορούν και με το νόμο να πάρουν τα σπίτια του φτωχού λαού, η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Τέλος η κυβέρνηση ξεπουλά όσο δημόσιο πλούτο έχει απομείνει, στο όνομα των "επενδύσεων" και σε τιμές-ευκαιρία για τις πολυεθνικές.

Μόνη προοπτική ο αγώνας για την ανατροπή!

Είναι γεγονός ότι ο λαός έδωσε μεγάλους αγώνες κι όμως βρίσκεται σε δεινή θέση Όμως αυτή τη στιγμή, που η πλειοψηφία της κοινωνίας βάλλεται, μόνο ο παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να μπλοκάρει την εφαρμογή του ψηφισμένου μνημονίου.

Με μαζικό και συντονισμένο αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία και στις δομές αντίστασης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα εργατικής αντεπίθεσης.

Όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος

τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452

ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

12 Νοέμβρη - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ / Προσυγκέντρωση 11:00 Πολυτεχνείο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η νέα μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει μπροστά τα βάρβαρα μέτρα του 3ου μνημονίου με στόχο να ενισχύσει την κερδοφορία του κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την ιστορική του κρίση πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων μας και να συνεχίσουν οι δανειστές και οι τραπεζίτες να κερδοσκοπούν πάνω σε μια κοινωνία που στενάζει.

Προϋπολογισμός φτώχιας. Διάλυση του ασφαλιστικού. Φορολεηλασία για τον λαό και προκλητικές φοροαπαλλαγές στους «επενδυτές». Κατασχέσεις-πλειστηριασμοί. Μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, Εργασιακός μεσαίωνας. Νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. Εξευτελιστική επιτροπεία, ίδια και χειρότερη από ότι μέχρι τώρα.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - ΟΧΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

Το νέο ασφαλιστικό σύστημα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να ολοκληρώσει την κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια στην πλειονότητα της κοινωνίας. Μέσα από πολύπλοκους μηχανισμούς υπολογισμών και «ρυθμίσεων» μετακυλύουν η ευθύνη της ασφάλισης από το κράτος στον/στην εργαζόμενο/η.

Η βασική κατεύθυνση των «ειδικών» ρυθμίσεων, είναι η μείωση όλων των συντάξεων, κατάργηση όλων των προνοιακών επιδομάτων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, προσαρμογή του ύψους της σύνταξης με βάση παράγοντες όχι σχετιζόμενους με τα χρόνια εργασίας του ασφαλισμένου, ενοποιήσεις ταμείων προς τα κάτω και «ειδικές τιμωρίες» για την αποτροπή της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Το σχέδιό τους για το νέο ασφαλιστικό απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη που έχει, εξασφαλίζοντας μόνο μια «εθνική σύνταξη» των 200 ευρώ, οδηγώντας σε συντάξεις πείνας. Απαλλάσσει το κεφάλαιο από την συνεισφορά του. Με τα 40 χρόνια δουλειάς αυξάνονται τα όρια σύνταξης και πέρα από τα 67, οδηγώντας τους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τον τάφο και την νεολαία στην μόνιμη ανεργία.

Ήδη το βάρος της κρίσης οι εργοδότες το μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων (με τις μειώσεις μισθών, με τα voucher, τις απολύσεις κτλ.) Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα θα σημάνει την ακόμα πιο δραματική αναμέτρηση όλων μας με την άμεση αλλά και μελλοντική μας επιβίωση. Προωθούν την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και την ανταποδοτική λειτουργία της. Ο καθένας μόνος του θα πληρώνει για την ασφάλισή του.

Σε αυτήν την αναμέτρηση δεν υπάρχουν έτοιμοι μεγάλοι δρόμοι που οδηγούν σε κάποια μεγάλη και εύκολη λύση, όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία με τίτλο «κυβέρνηση της Αριστεράς». Κόντρα στο κλίμα της απογοήτευσης και του «δεν υπάρχει άλλη λύση» που σπέρνουν κυβέρνηση και κανάλια, υπάρχουν δρόμοι, πιο ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, που προτάσσουν την αλληλεγγύη, τη συναδελφικότητα και τη συλλογική αντίσταση, όπως τόσα χρόνια κάνει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, που μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια των εργοδοτών και των κυβερνήσεων, όπως οι αντιστάσεις ήδη έχουν ξεκινήσει σε λιμάνια, ναυτεργάτες, ΟΤΑ, νοσοκομεία, εμπόριο.

Όλοι-ες στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 12 Νοέμβρη, ΜΟΥΣΕΙΟ, 10.30 π.μ.

Για να δυναμώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, και οι μάχες τους στους χώρους εργασίας και στη γειτονιά. Με συντονισμό των επιτροπών αγώνα, των πρωτοβάθμιων σωματείων, με λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Ενάντια στον νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που βλέπει τους αγώνες σαν εθιμοτυπικές ντουφεκιές.

Σε ρήξη με την πολιτική της κυβέρνησης, τον «μονόδρομο» της εκμετάλλευσης, την ΕΕ και το ΔΝΤ, παλεύουμε για :

- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Πλήρης ασφάλιση σε εργαζόμενους, ελαστικά απασχολούμενους και σε ανέργους με το κόστος στους εργοδότες και το κράτος. Καμιά σύνταξη κάτω από 900 ευρώ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία όλα όσα τους έκλεψαν

- Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις στο ύψος του κατώτερου μισθού. Κανονικές προσλήψεις για να σταματήσει το αίσχος της επιδότησης των εργοδοτών και τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης και των ωρών εργασίας.

- Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς από μία δουλειά. Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του 2009. Όχι στις διακρίσεις ενάντια στους νέους εργαζόμενους.

- Άσυλο και στέγη, στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Νομιμοποίηση όλων, όχι στην «Ευρώπη φρούριο».

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/11/0...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνάντηση των συλλογικοτήτων Αττικής, 11 π.μ. , Πατησίων και Στουρνάρη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Την Πέμπτη 5/11 έγινε σύσκεψη για το ζήτημα των «κόκκινων δανείων»-πλειστηριασμών μετά από πρόσκληση της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνα. Συμμετείχαν:

Οι συλλογικότητες γειτονιάς και μέλη του Συντονισμού Αττικής: Λ.Σ. Κουκακίου - Ν.Κόσμου, Ανοιχτή Πρωτοβουλία Βύρωνα, Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, Επιτροπή Δράσης Περιστερίου, Λ.Σ. Γκύζη. Οι Εργατικές Λέσχες Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Κερατσινίου. Η Λέσχη «Αμπάριζα» της Γλυφάδας. Το ΔΙ.Κ.Α. Εξαρχείων. Η Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP». Η Πρωτοβουλία Εργατικής Λέσχης σε Πατήσια - Γαλάτσι - Κυψέλη. Το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης. Ο Σύλλογος κατά της αυθαιρεσίας τραπεζών. Συναγωνίστριες/ές από Επ. κατοίκων - φορέων 6ης Δ.Κ. Αθήνας και Συνέλευση Ειρηνοδικείου Ιλίου. Η Πρωτοβουλία ενάντια στους πλειστηριασμούς «SOS Κατοικία».

Επίσης, παρενέβησαν στη συζήτηση το συνδ/κό σχήμα «Πρόταση Προοπτικής Εθνικής Τράπεζας», η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική» και το ΕΠΑΜ Κυψέλης - Πατησίων - Σεπολίων.

Η πλούσια συζήτηση επικεντρώθηκε στην άμεση προετοιμασία των συλλογικοτήτων για την αντιμετώπιση της επίθεσης κλοπής της ιδιοκτησίας των λαϊκών στρωμάτων, ακόμη και της κύριας στέγης, που οργανώνουν οι δανειστές και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κομβικό σημείο αποτελεί η πλατιά ενημέρωση στις γειτονιές με κάλεσμα οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα όσων θα πληγούν άμεσα, αλλά και κάθε τοπικής κοινωνίας.

Αποφασίστηκε:

1. Η συμμετοχή στην απεργία της 12 Νοέμβρη με διακριτό μπλοκ των συλλογικοτήτων και κεντρικό σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζών - κράτους». Συνάντηση στις 11 η ώρα, Πατησίων και Στουρνάρη. Συνημμένη υπάρχει ανακοίνωση για την απεργία που προτάθηκε από τις Εργατικές Λέσχες Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης και Πατησίων - Γαλατσίου - Κυψέλης και μπορεί να αξιοποιηθεί στην προπαγανδιστική δουλειά μας στις γειτονιές.

2. Η οργάνωση ενιαίας πανελλαδικής καμπάνιας με κεντρική αφίσα και έντυπο υλικό. Η κάθε συλλογικότητα θα την αξιοποιήσει με δικά της μέσα. Θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα να εισάγονται στοιχεία επικοινωνίας με την τοπική συλλογικότητα. Είναι καθοριστικό, μέσα από την καμπάνια, να αναδειχθούν οι αιτίες για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν στα λαϊκά στρώματα απέναντι σε τράπεζες - κράτος. Ότι το ζήτημα δεν αφορά «κάποιους που δεν πρόσεχαν», όπως θα γίνει προσπάθεια από κυβέρνηση (σαλαμοποίηση στην αντιμετώπιση) και ΜΜΕ (κοινωνικός αυτοματισμός). Ότι θα έχει πολλαπλές και βαθιές επιπτώσεις στη λαϊκή κοινωνική πλειοψηφία. Η ολοκλήρωση των στόχων της βίαιης επίθεσης που ξεκίνησε το 2010 απαιτεί παράλληλα με τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, την απαλλοτρίωση της λαϊκής ιδιοκτησίας, τη στέρηση του δικαιώματος στη στέγη, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών - μεσαίων επιχειρήσεων, τον απόλυτο περιορισμό της αυτοαπασχόλησης αλλά και τον έλεγχο της αγροτικής παραγωγής. Και τα χρέη προς τράπεζες - κράτος αποτελούν ένα από τα εργαλεία που έχουν επιλέξει.

3. Η απεύθυνση και προς άλλες κεντρικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες για τον αναγκαίο συντονισμό των δράσεων. Πρώτο βήμα η συμμετοχή στην ανοικτή συγκέντρωση της 18 Νοέμβρη που καλεί η Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP» με πρόταση για οργάνωση κεντρικής κινητοποίησης στις αρχές Δεκέμβρη.

4. Η οργάνωση της παρουσίας στα Ειρηνοδικεία το αμέσως επόμενο διάστημα. Η κάθε συλλογικότητα έχει την ευθύνη να συγκεντρώνει την πληροφορία που την αφορά και να ενημερώνει τις υπόλοιπες για όποια δράση της σε Ειρηνοδικείο.

5. Η διερεύνηση δυνατοτήτων και μορφών για εξειδικευμένη νομική υποστήριξη. Αρχικά αποστέλλεται συνημμένο κείμενο της συν/ριας Μ. Καρούτσου, δικηγόρου. Θα αποσταλεί και το υλικό που έχει αποφασίσει να προετοιμάσει το σχήμα «Πρόταση Προοπτικής Ε.Τ.», καθώς και όποιο άλλο υλικό ενημερωτικού χαρακτήρα έχει επεξεργαστεί συλλογικότητα.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ - ΣΕΠΟΛΙΩΝ - ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΟΣ

πηγή : http://sineleusikolonou.blogspot.com/2015/11/...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα σε απεργία-πορεία Πέμπτη 12/11

Δεν αναθέτουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ τη λύση των προβλημάτων μας.

Συλλογικά αλλάζουμε την εργασία μας και τη ζωή μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ.

Προσυγκέντρωση: Πολυτεχνείο 11:00

http://kolektives.org/12.11


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symboulio@pasetim.com

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Την Πέμπτη 12/11/15 έχει προκηρυχτεί 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η απεργία αυτή αποτελεί ευκαιρία να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν να εφαρμόζονται και επηρεάζουν όχι μόνο τα εργασιακά αλλά ένα σύνολο ζητημάτων της καθημερινότητας και της διαβίωσής μας.

Τα νέα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων

· Το Ασφαλιστικό (αύξηση ορίων ηλικίας, μειώσεις συντάξεων κ.α.)

· Τη φορολογία (αυξήσεις φόρων, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ κ.α.)

· Τις εργασιακές σχέσεις (κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας κ.α.)

· Την πρώτη κατοικία (ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες αλλά ξεκινούν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας)

· Τις ιδιωτικοποίησης (ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας)

· Την υγεία και την παιδεία (μείωση προσωπικού, ελαχιστοποίηση κονδυλίων, ενίσχυση των ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.α.)

Οι εργαζόμενοι στη Wind έχουμε παλέψει στο χώρο εργασίας μας να διατηρήσουμε τα κεκτημένα από αγώνες που προηγήθηκαν για τη συλλογική σύμβαση, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Η τελευταία μας δράση ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας και το μοίρασμα κειμένου στο Μαραθώνιο, με τη συμβολή αλληλέγγυων, κατά την οποία εισπράξαμε την συμπαράσταση πολλών παρευρισκομένων που ενημερώθηκαν για τα αιτήματά μας.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι όλα όσα συμβαίνουν εκτός εταιρίας επηρεάζουν άμεσα και εμάς. Αν δεν ενώσουμε τη φωνή μας με άλλους εργαζόμενους και δεν εκφράσουμε συλλογικά την εναντίωσή μας στις πολιτικές φτωχοποίησης, ανεργίας και καταβαράρθωσης κάθε στοιχειώδους εργατικού και όχι μόνο δικαιώματος, και αν δεν παλέψουμε για να τις ανακόψουμε, τότε ο αγώνας εντός του εργασιακού χώρου θα γίνεται ακόμα δυσκολότερος. Το Σωματείο μας θα συμμετέχει στην απεργία και στην πορεία μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου που θα γίνει στις 12/11 (έχουμε βγάλει και σχετική αφίσα την οποία σας επισυνάπτουμε).

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ Της 12ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 12/11/15, 11.00 π.μ.

Αγώνας- Αλληλεγγύη- Αξιοπρέπεια

ΤΟ Δ.Σ.

πηγή: email που λάβαμε στις 10 Νοέμβριος 09h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Στη γενική απεργία με το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης και τη ΒΙΟΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12ης ΝΟΕΜΒΡΗ


Η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις 26 Νοέμβρη ξεκινάει στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η διαδικασία εκποίησης των οικοπέδων στα οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της μέσω πλειστηριασμού

Οι προτάσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 για χτίσιμο ενός ραδιοτηλεοπτικού φορέα με οριζόντιες μορφές διοίκησης στα χέρια των εργαζομένων πετάχτηκαν στον Καιάδα.

Στις Σκουριές οι υποσχέσεις μείνανε υποσχέσεις.

Οι εργατικές κατακτήσεις (ωράρια, συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις κ.α.) βορά στα χέρια όλων εκείνων που θέλουν την κοινωνία υποταγμένη .

Οι φράχτες που σήκωσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση παραμένουν χάρη στις ευλογίες της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης μετατρέποντας τη Μεσόγειο σε υγρό νεκροταφείο ψυχών.

Οι ωμοί εκβιασμοί του Κεφαλαίου που συντηρεί τη σωτηρία του καπιταλισμού μέσω μιας "Αριστεράς" που ακόμη έρχεται, συνεχίζονται. Προσφάτως 110 εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" πετάχτηκαν στο δρόμο. Και αυτοί που τους πέταξαν, ακολούθησαν την αλάνθαστη συνταγή: Το δόγμα του σοκ.

Τα πέτρινα μνημονιακά χρόνια δεν τέλειωσαν ποτέ. Νέες στρατιές ανέργων έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες.

Τι άλλαξε; Απλώς η σειρά κατάταξης αυτών που διεκδικούν την πρώτη θέση στον μακρύ μαραθώνιο της εξουσίας. Το νέο μνημόνιο είναι γεγονός ρίχνοντας την προτελευταία βολή σε όλους αυτούς που απαιτούν να μπει ένα τέλος στη σκληρή φυλακή του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η τελευταία βολή, όμως, είναι στα χέρια μας και δεν πρέπει να είναι χαριστική απέναντι σε όλους αυτούς που υπηρετούν ντόπια και ξένα συμφέροντα: Απέναντι σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα των εργαζομένων. Αυτών που θησαυρίζουν εκ νέου στις πλάτες του, στις πλάτες που σηκώνουν το βάρος ενός χρέους που οι κεφαλαιοκράτες προκάλεσαν. Απέναντι στους τραπεζίτες που τώρα πια έχουν "αριστερό" άλλοθι. Απέναντι στα ξεπουλημένα Μέσα Ενημέρωσης και στο δεξί χέρι ενός ανάπηρου κοινοβουλευτικού κόσμου: Τον φασισμό.

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ήρθε για να μείνει στο προσκήνιο των αγώνων, να ορίσει και κυρίως να αλλάξει εκείνο το χώρο που το Κεφάλαιο παρουσιάζει ως μοίρα από την οποία οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ξεφύγουν.

Καλούμε όλο τον κόσμο να τσακίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα μέσα από την διαρκή πάλη των κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων. Με αγώνα από τα κάτω χωρίς αναθέσεις, εντολές και καπελώματα μιας γραφειοκρατικής συνδικαλιστικής ηγεσίας που φλερτάρει με την εξουσία.

Με αυτοδιαχείριση και αυτοδιεύθυνση κόντρα σε αυτούς που πρέπει να πληρώσουν την κρίση.

Η κοινωνική χειραφέτηση είναι έργο των ίδιων των εργαζομένων, των κοινωνικών κινημάτων και της μαχόμενης εργατικής τάξης, της νεολαίας που επιλέγει τα όπλα, τις μορφές οργάνωσής και το δρόμο για τη κοινωνική απελευθέρωση από όλα τα δεσμά καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Η πανελλαδική απεργία της 12ης Νοέμβρη δεν είναι ένα ραντεβού αγώνων που μας βγάζει από την κανονικότητα. Είναι η συνέχεια ενός βηματισμού που ουδέποτε έλειψε από την ιστορική υποχρέωση για παραγωγή νέων ιδεών και κυρίως αγώνων.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ & ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ), ΣΤΙΣ 11:00

Ορίζουμε το δικό μας αύριο μέσα από τους αγώνες.

Πήραμε τη ζωή στα χέρια μας.

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΘΗΝΑΣ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΘΗΝΑΣ) ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ

πηγή: email που λάβαμε στις 11 Νοέμβριος 09h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα στη γενική απεργία

ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑΣ Ενάντια σε Κράτος και Κεφάλαιο

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ!

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΝΟΤΗΤΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ

Όλοι στους δρόμους!

Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/61340/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάλεσμα της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων στη Γενική Απεργία

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων

πηγή : http://sakakp.blogspot.gr/2015/11/12.html