Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00

Συνέλευση συντονισμού αλληλέγγυων από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας

Για την αντιφασιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλατεία Βικτωρίας στις 6/11

Την Τετάρτη 4/11, αλληλέγγυος κόσμος που ζει και παρεμβαίνει κοινωνικά και πολιτικά στην περιοχή της Βικτώριας αντιλήφθηκε να διακινείται για τρίτη φορά από τον Σεπτέμβριο ανυπόγραφο μισάνθρωπο κάλεσμα -χωρίς ανθρωπιστικές πινελιές πλέον για άλλοθι- από την ολιγάριθμη ομήγυρη γνωστών καταστηματαρχών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι κινητοποιούνται στη βάση ενός ρατσιστικού και αντιμεταναστευτικού λόγου που ξεκάθαρα πλέον μιλάει για «γκετοποίηση και κίνδυνο εποικισμού της Αθήνας».

Η ρατσιστική σύναξη προπαγανδιζόταν για την Παρασκευή 6/11 στις 17:00 με φλάιερ που είχε μοιραστεί σε πολυκατοικίες και καταστήματα μέχρι και την πλατεία Αμερικής. Παρά την καθυστερημένη ενημέρωση, τα αντανακλαστικά του κόσμου που έχει δείξει τόσες φορές ως τώρα την αλληλεγγύη του στους μετανάστες ήταν άμεσα, με στόχο να ματαιώσουν το πανηγυράκι των αγανακτισμένων τάχα κατοίκων που προσπαθούν αποτυχημένα να στήσουν ακροδεξιό πυρήνα στην πλατεία. Με έκτακτα καλέσματα της «Συνέλευσης Πλατείας Βικτωρίας», του «Συντονισμού αλληλέγγυων από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας στους μετανάστες και τις μετανάστριες» και της συλλογικότητας στα πέριξ της Πατησίων «Αντίστροφη Μέτρηση» αλλά και την παρουσία πολλών ακόμη αλληλέγγυων συντρόφων και συντροφισσών καταφέραμε να βρεθούμε από νωρίς πάνω στην πλατεία με μικροφωνική εγκατάσταση, μοιράζοντας και διαβάζοντας κείμενα. Ταυτόχρονα, στην συγκέντρωση καλούσαν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά και το ΚΕΕΡΦΑ.

Η παρέα των φασιστών -από τους οποίους κάποιοι ελάχιστοι αναγνωρίζονται και από τις πάλαι ποτέ συνάξεις του Αγίου Παντελεήμονα- δεν κατάφερε παρά να συγκεντρώσει αρχικά 5-10 άτομα, τα οποία παρακολουθούσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση ανάμεσα από διμοιρίες που είχαν κάνει από νωρίς αισθητή την παρουσία τους. Με καθυστέρηση συγκεντρώθηκαν περίπου 40 άτομα και χώρεσαν σε μια γωνία στο κάτω μέρος της πλατείας, υπό την προστασία των μπάτσων. Με λόγο και συνθηματολογία που είχαν κατά βάση στόχο τους αλληλέγγυους, γρήγορα ξέχασαν τα αιτήματα για δήθεν αξιοπρέπεια και ζωή, με τα οποία αρχικά προσπάθησαν να καλύψουν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που επιδιώκουν να υποκινήσουν. Λίγο πριν από τις 19:00 οπισθοχώρησαν και διαλύθηκαν στην Αριστοτέλους, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε μέτρο χώρου στην πλατεία. Προτίμησαν να πάρουν πόδι, με δεδομένο ότι η συγκέντρωση των αλληλέγγυων δεν έδειχνε καμία διάθεση να αποχωρήσει. Τουναντίον, τα συνθήματα αυξάνονταν από τους συγκεντρωμένους «ντόπιους» και μετανάστες.

Ο κόσμος του αγώνα και της αλληλεγγύης των από κάτω, ο κόσμος που αντιστέκεται στην ασχήμια αυτού του κόσμου και πολεμά με κάθε τρόπο την αδικία και την εκμετάλλευση δεν πρόκειται να κάνει κανένα βήμα πίσω. Η πλατεία Βικτωρίας δεν θα αφεθεί στα χέρια κανενός ακροδεξιού πυρήνα που θέλει να στήσει το ρατσιστικό του θίασο, προκειμένου να δοκιμάσει -με άλλο μανδύα κάθε φορά- να μπολιάσει με μίσος τις γειτονιές. Κι αφού είναι πράγματι κάτοικοι όπως επαίρονται, τόσο το χειρότερο γι' αυτούς.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει!

Κείμενο παρουσίασης του Συντονισμού

Από τις αρχές του φθινοπώρου εκατοντάδες μετανάστες και μετανάστριες διέμεναν στην πλατεία Βικτωρίας, για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα, κάτω από άθλιες συνθήκες.

Με αφορμή αυτή την έκτακτη κατάσταση σχηματίστηκε ένας συντονισμός συλλογικοτήτων και ανθρώπων που δραστηριοποιούνται χρόνια στην περιοχή, στη βάση της έμπρακτης αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες, τον αντιφασισμό, τον αντιρατσισμό και την ανάπτυξη κοινών αγώνων «ντόπιων» και μεταναστών ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση.

Ο συντονισμός αυτός λειτουργεί αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, ισότιμα και χωρίς διαχωρισμούς στη συμμετοχή και στη λήψη αποφάσεων, μέσω γενικών συνελεύσεων.

Μέχρι τώρα αποφασίσαμε και οργανώσαμε μαγείρεμα και διανομή φαγητού (τέσσερις φορές την εβδομάδα), ρουχισμού και ειδών άμεσης ανάγκης στους ανθρώπους που συγκεντρώνονται στην πλατεία Βικτωρίας, ενώ παράλληλα μοιράστηκε έντυπο υλικό από συλλογικότητες του συντονισμού και έγιναν παρεμβάσεις για την απόκρουση φασιστικών και ρατσιστικών εκδηλώσεων.

Για όποιον και όποια θέλει να συμμετέχει και να συνεισφέρει στο εγχείρημα η συνέλευση του συντονισμού πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στην ΑΣΟΕΕ στις 8 μμ.

Συντονισμός αλληλέγγυων από τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας στους μετανάστες και τις μετανάστριες

https://sunall-metanastes.espivblogs.net/

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατ΄εξαίρεση την επόμενη εβδομάδα η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19:00 στην ΑΣΟΕΕ.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1551068/