Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις 19.30

2η Ανοιχτή Συνέλευση για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Αποφάσεις της 1ης συνέλευσης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό στο Στέκι Μεταναστών

Στη μαζικότατη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (10/11), στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 13α) συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν τα έξις:

1) Να συνεχίσουμε και να ξανά οργανώσουμε καλύτερα την έμπρακτη αλληλεγγύης μας στους πρόσφυγες και μετανάστες μαζί με τη πολιτική διεκδίκηση και πολιτική καμπάνια, για τα ανοιχτά σύνορα και για το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνησης. Να κινητοποιηθούμε ενάντια στο φράχτη του Έβρου, τη δολοφονική παρουσία και δράση της frontex στα σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα Hot Spots του διαχωρισμού και της κατηγοριοποίησης των προσφύγων και μεταναστών. Να παλέψουμε για το δικαίωμα στην διαμονή, στο άσυλο, στη στέγη και στη ένταξη με πλήρη δικαιώματα.

2) Να συνεργασθούμε και να στηρίξουμε έμπρακτα τις υπάρχουσες συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης στην Αθήνα, στον Πειραιά, στα νησιά και στην Εκδομένη.

3) Να οργανωθούμε και ψαχθούμε για κινητοποιήσεις σε, πανελλαδικό, ευρωπαϊκό και διεθνής επίπεδο

Μέχρι την επόμενη συνέλευση μας, που θα είναι τη Παρασκευή 20/11, φτιάξαμε 4 μικρές διερευνηθηκές ομάδες, οι οποίες θα μαζέψουν πληροφορίες για την κατάσταση, θα επικοινωνήσουν με τις συλλογικότητες και δομές και στη συνέχεια θα μας ενημερώσουν με πιθανών προτάσεις για δράσεις.

Οι ομάδες αυτές είναι τα έξις:

Α) ομάδα για την Αθήνα

Β) ομάδα για τον Πειραιά

Γ) ομάδα για τα πανελλαδικά

Δ) ομάδα για την πολιτική καμπάνια

Σας περιμένουμε όλους και όλες την Παρασκευή στις 7:30μ.μ. στο Στέκι Μεταναστών Τσαμαδού 13α

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες/Μετανάστες - Στέκι Μεταναστών

πηγή : https://www.facebook.com/events/7469651087414