Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 στις 20.00

Μπαρ αλληλεγγύης

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Τα πολύμορφα κινήματα κοινωνικής αντίστασης, που εκφράζονται με αυτοδιαχειριζόμενες καταλήψεις, αυθόρμητες κοινωνικές εξεγέρσεις, δράσεις μαχητικού αντιφασισμού κλπ., έχουν την ανάγκη της στήριξής μας. Μιας στήριξης σε ηθική, πολιτική και υλική βάση. Από την πλευρά μας, ως συλλογικό τοπικό εγχείρημα παραγωγής μπύρας, πιστεύουμε ότι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αποτελεί πρωταρχική - βασική αξία και στάση ζωής.

Βασικές θέσεις του εργαστηρίου μας είναι :

- η έμπρακτη αλληλεγγύη σε άτομα και ομάδες με χαρακτηριστικά τους αυτά της αυτοοργάνωσης και της αντιιεραρχικής μορφής ή άτομα και ομάδες του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου,

- η έμπρακτη αλληλεγγύη σε κοινωνικές ή πολιτικές ομάδες ή άτομα που βιώνουν τη δίωξη και εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού ή της έννομης τάξης, όπως πρόσφυγες-μετανάστες, πολιτικοί κρατούμενοι του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, αντιφασίστες.

Το εργαστήρι στέκεται και αυτό αλληλέγγυο σε άτομα ή ομάδες με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, στηρίζοντας οικονομικά με τα έσοδα από τη διάθεση μπύρας σε αυτοοργανομένες δομές της πόλης, ενώ παράλληλα ενημερώνει μέσω της αντιπληροφόρησης όσους/ες δοκιμάζουν τη μπύρα ή απλώς τυχαίνει να περνούν από τις παρεμβάσεις μας.

Για την κάλυψη μέρους των δικαστικών εξόδων των διωκόμενων αγωνιστών του Βόλου συγκεντρώθηκαν €800 μετά από τη διάθεση της μπύρας "KommunarΑ Pilsner", που εμφιαλώθηκε το Γενάρη '14. Τον Νοέμβρη '14 και Γενάρη '15 εμφιαλώθηκαν 2 διαφορετικές συνταγές της "Kommunara Pale Ale", τα έσοδα εκ των οποίων ενίσχυσαν τα αντίστοιχα ταμεία της Βέροιας και του Αγρινίου (από €400).

Αυτή τη φορά στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ. Πιστεύουμε πως το νερό δεν είναι κάποιος άλλος «φυσικός πόρος», όπως έχει χαρακτηριστεί, προς εκμετάλλευση ή ιδιωτικοποίηση, αλλά ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και ανήκει σε όλους, απαραίτητο και για την παραγωγή της μπύρας Kommunara.

Απόσπασμα από κείμενο της ανοιχτής συνέλευσης βόλου για το νερό

"Στιγμές κορύφωσης του αγώνα που προηγήθηκε για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, είναι το ξήλωμα από τους κατοίκους των χωριών των χλωριωτών από τις πηγές, υλοποιώντας αποφάσεις τοπικών συνελεύσεων, η παρέμβαση εκατοντάδων κατοίκων του Πηλίου και του Βόλου στο δημοτικό συμβούλιο τον Φλεβάρη 2012 και τον Ιούνη 2013, το σπάσιμο του αστυνομικού κλοιού και η παρέμβαση με λόγο και προτάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ στις 10 Μάρτη 2015, η σύγκρουση με τα ΜΑΤ στις 13 Μάρτη 2015 έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ και η αυτοδιαχείριση της άρδευσης στα χωριά την αρδευτική περίοδο 2015."

Η αλληλεγγύη είναι η τρυφερότητα της επαναστατικής ανατροπής

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Αυτοδιαχειριζόμενο εργαστήρι παρασκευής μπύρας "Kommunara"

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ChorosKinematonStekiMetanastonBolou/