Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 12.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία για την υπεράσπιση των αγώνων μας

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 καλούμε σε πορεία για την υπεράσπιση των αγώνων μας. Συγκέντρωση στις 12:00 στον σταθμο ΗΣΑΠ (Μαρούσι)

Σχετικά με την βομβιστική επίθεση στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου.

Τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου δέχθηκε βομβιστική επίθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να υποστεί φθορές τόσο η αυλόπορτα του κτηρίου όσο και τα παρακείμενα κτήρια. Η ακροδεξιάς προέλευσης επίθεση, πέρα από το γεγονός ότι στόχευε την κατάληψη, δεν φαίνεται να υπολόγισε το κόστος που αυτή θα προκαλούσε στην γειτονιά. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το γεγονός πως οι δράστες δεν δίστασαν να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό στις 05:30, μία ώρα που αν μη τι άλλο δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που κατευθύνονται στον χώρο εργασίας τους. Επιπλέον σε επίπεδο υλικών ζημιών δεκάδες ήταν τα τζάμια που έσπασαν από το ωστικό κύμα στις διπλανές πολυκατοικίες και κατάστηματα καθώς και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Εν κατακλείδι από τον τρόπο που ενήργησαν οι δράστες, είναι εμφανές ότι δεν είχαν πάρει (και ούτε τους ενδιέφερε να πάρουν) κανένα μέτρο πρόληψης, καθώς δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον αποκλεισμό της γύρω περιοχής.

Η επιλογή της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου ως στόχος επίθεσης άπο τους ακροδεξιούς, δεν ήταν τυχαία. Ο συγκεκριμένος χώρος εντάσσεται στο ευρύτερο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα. Συγκεκριμένα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο αγώνα στην περιοχή του Αμαρουσίου, έχοντας στο δυναμικό του δεκάδες δράσεις και παρεμβάσεις τα τελευταία έξι χρόνια, τόσο για κεντρικά πολιτικά ζητήματα όσο και για τοπικά. Οι αγώνες που έχουν αναδειχθεί μέσα από τις δράσεις και τις παρεμβάσεις, αφορούν ζητήματα όπως η πολιτική και οικονομική στήριξη διωκόμενων αγωνιστών και η έμπρακτη αλληλεγγύη προς κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας ανεξαρτήτου εθνικής καταγωγής. Επιπλέον έχουν πραγματοποιηθεί δυναμικές παρεμβάσεις τόσο σε συγκεκριμένα καταστήματα, γνωστά για την εργοδοτική τους αυθαιρεσία, όσο και ενάντια στην θεσμοθετημένη ελαστικοποίηση και επέκταση των ωραρίων εργασίας. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πορεία και ο απεργιακός αποκλεισμός καταστημάτων κατά την διάρκεια της λευκής νύχτας στο Μαρούσι. Μεταξύ των άλλων η κατάληψη, από κοινού με συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής, έχει διαρκή και πολύμορφη αντιφασιστική δράση. Μία δράση που με τον ερχομό των γραφείων της χρυσής αυγής στο Μαρούσι, πριν από περίπου ένα χρόνο, εντάθηκε, με αποτέλεσμα η δραστηριότητα των νεοναζί να περιορίζεται σήμερα αποκλειστικά στο εσωτερικό των γραφείων τους. Όπως είναι φυσικό η έντονη παρουσία της κατάληψης στην τοπική κοινωνία καθώς και ο ανατρεπτικός λόγος και η συστηματική δράση της, έχει ενοχλήσει την χρυσή αυγή.

Όπως φαίνεται τόσο η πολιτική στόχευση της κατάληψης όσο και το αυτοοργανωμένο, αντιιεραρχικό, οριζόντιο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης που προωθεί, ενοχλεί και φοβίζει όλους αυτούς που έχουν θέσει τον εαυτό τους στις υπηρεσίες του κεφαλαίου(δημοτική αρχή, αστυνομία, τοπικά μέσα ενημέρωσης). Ως εκ τούτου δεν είναι λίγες οι φορές που ο συγκεκρίμενος πολιτικός χώρος έχει στοχοποιηθεί από όλο αυτό τον συρφετό, με αποτέλεσμα η βομβιστική επίθεση να είναι η τρίτη κατά σειρά επίθεση σε αυτόν(εμπρησμός Σεπτέμβρη του 2011, οργανωμένη επίθεση από την χρυσή αυγή Αύγουστο του 2014). Στην πραγματικότητα όμως οι επιθέσεις αυτές δεν στοχεύουν την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου αυτή καθ΄ εαυτήν αλλά στοχεύουν ολόκληρο το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό κίνημα και τους αγώνες που αυτό αναδεικνύει καθώς και τα υποκείμενα αυτών.

Το γεγονός ότι οι επιθέσεις που έχει δεχθεί η κατάληψη, προέρχονται από τον χώρο της ακροδεξιάς, μόνο τυχαίο δεν είναι. Αντίθετα αποδεικνύει τον ρόλο που αναλαμβάνουν οι απανταχού φασίστες στην υπόγεια καταστολή και τρομοκράτηση των αγώνων. Ειδικά σε περιόδους που η σταθερότητα του αστικού καθεστώτος κλονίζεται από τους αγώνες των αντιστεκόμενων. Μία τέτοια περίοδος άλλωστε(κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες 2008-2012) ήταν και αυτή κατά την διάρκεια της οποίας αναβαθμίστηκε ο ρόλος της χρυσής αυγής, η οποία από μία περιθωριακή νεοναζιστική οργάνωση αναδείχθηκε σε ένα κεντρικό πολιτικό κόμμα, ρόλος του οποίου ήταν και είναι η ανακοπή των συνεχώς διογκούμενων αγωνιστικών κινημάτων.

Κοιτάζοντας σήμερα πίσω στην περίοδο μετά την εξέγερση του 2008, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι η ανάδειξη της χρυσής αυγής σε κεντρικό φορέα του φασισμού στην Ελλάδα, είχε ως επακόλουθο μία διαρκώς αυξανόμενη ρατσιστική και φασιστική βία. Τόσο από την ίδια την οργάνωση όσο και από διάφορες άλλες μικρότερες ομάδες που κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς. Αυτή η διαρκώς κλιμακούμενη βία που οδήγησε ως και τις δολοφονίες, από τη χρυσή αυγή, του Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα των Γενάρη του 2013 και του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβρη του 2013, έφτασε στα όρια της με την δολοφονία του δεύτερου, γεγονός που ανάγκασε το κράτος να καταστείλει έστω και προσωρινά την οργάνωση. Η καταστολή και οι διώξεις των ηγετικών μελών της(και όχι μόνο) εγκαινίασε μία νέα στρατηγική από την πλευρά της. Μείωσε την επιθετική και ακτιβιστική δράση ενώ παράλληλα προώθησε με πιο έντονο τρόπο την κοινοβουλευτική παρουσία της οργάνωσης. Παρόλο αυτά και ενόσω συνεχίζεται η δίκη της χρυσής αυγής, ο Μιχαλολιάκος εν μέσω μάλιστα προεκλογικής περιόδου ανέλαβε δημόσια την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πέρα όμως από την δήλωση αυτή, έχει παρατηρηθεί τους τελευταίους μήνες μία επαναδραστηριοποίηση των φασιστών με μία σειρά από δημόσιες συγκεντρώσεις και επιθέσεις (συγκέντρωση της Χ.Α έξω από την Γ.Α.Δ.Α-διακριτή παρουσία στις συγκεντρώσεις των ποντίων/επίθεση σε Κουμουτσάκο, επίθεση σε μέλος του ΚΚΕ στην Θήβα επ αφορμής του εορτασμού της 28ης, εισβολή στην κατάληψη Ελαία-Κέρκυρα, εμπρηστική επίθεση στο στέκι Αντίπνοια, εμπρησμός στο αυτοδιαχειριζόμενο κατειλλημένο έδαφος Αγρός-Αθήνα, βομβιστική επίθεση κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου-Αθήνα κ.α). Το γεγονός οτι στην τελευταία επίθεση στην Κουβέλου οι φασίστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό, αποδεικνύει από μέρους τους μία αναβάθμιση όσο αναφορά τα μέσα που χρησιμοποιούν στις επιθέσεις τους. Η αναβάθμιση αυτή είτε προέρχεται από την Χ.Α είτε από μεμονωμένες ομάδες και άτομα, αναδεικνύει σε συνδυασμό με την ευρύτερη επιθετικότητα των φασιστών, ότι στους κόλπους της ακροδεξιάς υπάρχει μία έντονη κινητικότητα.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να παραλείπεται το μεταναστευτικό ζήτημα. Τους τελευταίους 4 μήνες έχουν ενταθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι μεταναστευτικές ροές, με αποτέλεσμα το μεταναστευτικό να κυριαρχεί στην ατζέντα των ευρωπαϊκών κρατών. Ενώ σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη η ακροδεξιά χρησιμοποιεί την ένταση του μεταναστευτικού φαινομένου ως πρόσχημα για την αύξηση της ρατσιστικής/φασιστικής προπαγάνδας και βίας, στον ελλαδικό χώρο περιορίζεται σε μικρότερο βαθμό. Παρ' όλα αυτά, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ελληνική ακροδεξιά να ανασυνταχθεί και να διεκδικήσει με αφορμή το μεταναστευτικό ζήτημα, έναν κεντρικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις προσδοκώντας παράλληλα να αυξήσει την κοινωνική και εκλογική της επιρροή. Για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει όμως να καταφέρει να επανέλθει δυναμικά στον δρόμο.
Στην προσπάθεια τους αυτή, οι φασίστες αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά πως φοβούνται την αντίσταση στις κυβερνητικές πολιτικές, τους αγώνες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το φασισμό. Φοβούνται όλους εμάς, που δεν υπηρετούμε τα συμφέροντα των αφεντικών, αλλά αντίθετα αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, θέτοντας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εμείς λοιπόν, που δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα το έθνος, τη φυλή και το φύλλο, που δεν συμπορευόμαστε με τους ισχυρούς και δε γινόμαστε τα τσιράκια τους, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους ότι η επίθεση τους όχι μόνο δεν μας τρομοκρατεί, αλλά αντίθετα μας επιβεβαιώνει ότι η δράση μας στρέφεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12 12:00 ΣΤ. ΗΣΑΠ ΜΑΡΟΥΣΙ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, Διονύσου & Σόλωνος, Μαρούσι

πηγή: https://epavlikouvelou.squat.gr/2015/11/27/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Αλληλλεγγύη στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.Να υπερασπιστούμε τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Συγκέντρωση - Πορεία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ & ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Τα ξημερώματα της 9/11 η κατάληψη Επ. Κουβέλου δέχτηκε βομβιστική επίθεση με αποτέλεσμα να υποστεί μικρές υλικές ζημιές η κατάληψη ενώ τα γειτονικά σε αυτήν σπίτια υπέστησαν μεγαλύτερες ζημιές. Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την αυλόπορτα της κατάληψης καθώς επίσης δεν υπήρξε ούτε και προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό καταδεικνύει ότι πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα που θα μπορούσε να σκοτώσει/τραυματίσει σοβαρά οποιονδήποτε περαστικό θα τύχαινε να περάσει από το σημείο. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί στην λίστα των τελευταίων παρακρατικών-φασιστικών επιθέσεων. Είχε προηγηθεί η εισβολή στην κατάληψη Ελαία στις 25/10 όπου κλάπηκαν ένας υπολογιστής, ηχεία καθώς και ένα μέρος των τροφίμων που είχαν μαζευτεί την προηγούμενη μέρα για τους πρόσφυγες. Λίγες μέρες πριν την βομβιστική επίθεση στην κατάληψη Επ. Κουβέλου και συγκεκριμένα την 1/11 δέχτηκε, για πολλοστή φορά, εμπρηστική επίθεση το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος Αγρός. Επίσης στις 9/6 δέχτηκε εμπρηστική επίθεση το αναρχικό στέκι Αντίπνοια και στις 25/5 το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Πυλαρινός». Η λίστα με τις πρόσφατες παρακρατικές επιθέσεις ολοκληρώνεται με την εμπρηστική επίθεση(χωρίς υλικές ζημιές) στις 27/11 στην κατάληψη Libertatia στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η νεοσυσταθείσα κατάληψη(23/11) Φιλίππου&Σιατίστης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στοχοποιείται από την πρώτη στιγμή από το δήμαρχο Θέρμης που απειλεί για άμεση εκκένωση της κατάληψης.

Οι παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις έχουν ως στόχο τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους καθώς αποτελούν εστίες αγώνα και σημεία αναφοράς για όσους αγωνίζονται. Οι επιθέσεις αυτές, στόχευαν και στοχεύουν στο να εκφοβίσουν όσους μάχονται το κράτος και το κεφάλαιο και επιδιώκουν να ανατρέψουν τον κόσμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αυτό ακριβώς καταδεικνύει και η χρονική συγκυρία που λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις αυτές. Τη στιγμή που αναταράσσεται η κοινωνική νηνεμία, οι ψευδαισθήσεις διαλύονται και ο κόσμο ξαναβγαίνει στο δρόμο. Η κίνηση των νέων πολιτικών διαχειριστών καταδεικνύει με το πιο αποφασιστικό και επιθετικό τρόπο ότι το κράτος έχει συνέχεια. Το καθεστώς κινείται συνεχώς στη κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα πριμοδοτηθεί πάλι και κατά συνέπεια θα επιχειρηθεί να αναβαθμιστεί ο ρόλος των φασιστών. Όταν το κράτος και τα αφεντικά επιχειρούν να υποβαθμίσουν την εργασία και να εφαρμόσουν αντικοινωνικά μέτρα, σταθερή τους στρατηγική είναι να προωθήσουν το κοινωνικό κανιβαλισμό ώστε να στρέψουν την οργή των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων προς μια κατεύθυνση που να είναι ακίνδυνη για τα συμφέροντα τους και τις επιδιώξεις τους.

Η πολύκροτη δίκη και οι θεσμικές αυταπάτες.

Η δική των παρακρατικών-νεοναζί της Χ.Α για την δολοφονία του αντιφασίστα Π.Φύσσα στο Κερατσίνι από τάγμα εφόδου της Χ.Α και πλήθος άλλων επιθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη. Η κωλυσιεργία στην διαδικασία, το ευ χάρο κλίμα μεταξύ των νεοναζί και της έδρας, το ότι η ηγεσία της Χ.Α να βρίσκεται έξω από τις φύλακες και δεν παρίσταται στη δίκη είναι κάτι που δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη. Η δική αποτελεί άπλων μια υπενθύμιση στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α ότι είναι παρακράτος και ότι όσο είναι χρήσιμο και όσο εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του καθεστώτος θα το στηρίζει, θα το καλύπτει και θα το τροφοδοτεί με μεγάλη ευκολία, αλλά αντίστοιχα και με μεγαλύτερη ευκολία μπορεί να το πετάξει στον Καιάδα όταν πάψει να είναι χρήσιμο ή υπερβεί τα «όρια». Εξάλλου ας μην ξεχνάμε είναι το ίδιο το κράτος που φυλακίζει μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, που βασανίζει και σκοτώνει σε αστυνομικά τμήματα, που έχει μετατρέψει σε νεκροταφείο το αιγαίο, που υψώνει φράχτες στα σύνορα, που προωθεί την εκμετάλλευση και εξαθλίωση των από τα κάτω..

Να μην τους αφήσουμε να σηκώσουν κεφάλι να τους τσακίσουμε.

Τα αντιφασιστικά ανακλαστικά μεγάλης μερίδας της κοινωνίας αποτελούν το έδαφος στο όποιο πρέπει να χτιστούν τα αναχώματα ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ο αντιφασιστικός αγώνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα των από τα κάτω για κοινωνική και ταξική απελευθέρωση. Δεν διεξάγεται στα κοινοβούλια-στα κομματικά γραφεία-στις δικαστικές αίθουσες. Αντίθετα, εκεί εκτρέφεται και στηρίζεται από το κεφάλαιο ως το όπλο για την επιβολή του επάνω στους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους. Ο αντιφασιστικός αγώνας διεξάγεται στους δρόμους, στις σχολές και τα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, τις πλατείες και τα γήπεδα, οργανώνεται από τους ίδιους τους καταπιεσμένους και διεξάγεται με τα όπλα που εκείνοι επιλέγουν και με γνώμονα την αλληλεγγύη και την ισότητα, αυτοοργανωμένα και αντιεραρχικά.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠ. ΚΟΥΒΕΛΟΥ.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασιστές.
Οργάνωση και Αγώνας ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του
Για ένα κόσμο ισότητας-αλληλεγγύης-ελευθερίας

Συγκέντρωση - Πορεία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή: https://vogliamotutto.espiv.net/index.php/8-2013-07-22-09-52-27/223-5-12-00


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

αλληλεγγύη στην κατάληψη έπαυλης κουβέλου (πορεία, 5/12, 12:00, ησαπ, μαρουσι)

αλληλεγγύη στην κατάληψη έπαυλης κουβέλου πορεία ησαπ μαρουσι

Στις 9/11 τα ξημερώματα, στην εξώπορτα της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου πυροδοτείται εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές στον εξωτερικό της χώρο, όπως επίσης και σε γύρω σπίτια και καταστήματα. Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί τόσο σε μια σειρά εμπρησμών και εισβολών το τελευταίο διάστημα σε αυτοοργανωμένους χώρους, όσο και σε επιθέσεις στην ίδια την κατάληψη Κουβέλου τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα μάλιστα, στην αθήνα, την 1/11 το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος Αγρός στο πάρκο Τρίτση, δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες, με αποτέλεσμα μικρές υλικές ζημιές, ενώ και σε άλλες πόλεις υπήρξαν παρόμοιες πρακτικές όπως στην κατάληψη ελαία (κέρκυρα) στις 25/10, όσο και στην κατάληψη libertatia (θεσαλονίκη) στις 27/11. Η κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου έχει ξαναδεχτεί επιθέσεις, από τον εμπρησμό της το 2011, μέχρι και την επίθεση από τη χρυσή αυγή την 1η Αυγούστου το 2014. Η κατάληψη αποτελεί χρόνια τώρα μια εστία αγώνα, προωθεί την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και αποτελεί ένα ισχυρό ανάχωμα στη φασιστική παρουσία στη γειτονιά του αμαρουσίου. Για τους παραπάνω λόγους στοχοποιήθηκε.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός στην εξώπορτα της κατάληψης της Έπαυλης Κουβέλου έρχεται να επισημοποιήσει μια επανεμφάνιση των φασιστών στο πεδίο του δρόμου (με μια αναβάθμιση των μέσων που χρησιμοποιούν), η οποία εφορμάει τόσο από την αποφυλάκιση στελεχών και μελών της χρυσής αυγής, όσο και από την παγίωση του εκλογικού της ποσοστού. Η χ.α. προσπαθεί να εντείνει την παρουσία της σε γειτονιές και στη δημόσια σφαίρα, κάτι που γίνεται φανερό από μια σειρά εμφανίσεών της (από την παρουσία της σε εκλογικό κέντρο στο κερατσίνι μέχρι την εμφάνιση της σε συγκέντρωση των ποντίων στο σύνταγμα). Αυτή η κίνηση της χ.α. έρχεται σε μια χρονική στιγμή καθόλου τυχαία. Η ανάδειξη του εθνικού στοιχείου στη μνημονιακή εποχή από τις προηγούμενες και την τωρινή κυβέρνηση, όπως επίσης και από άλλες αντιμνημονιακές δυνάμεις, συμβάλλει στην εμφάνιση των φασιστών τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και στον δρόμο.

Μάλιστα, μετά τις εκλογές, το κενό της αντιπολίτευσης στην αριστερή κυβέρνηση, δημιουργεί τους χώρους αυτούς τους οποίους οι φασίστες, προωθώντας τις εθνικιστικές τους κορώνες, προσπαθούν να καλύψουν με «ηχηρές» παρουσίες. Ταυτόχρονα, η κεντρικότητα του μεταναστευτικού ζητήματος τους τελευταίους δυο μήνες δημιουργεί ακόμα ένα πεδίο, όπου η χ.α. προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά, εκμεταλλευόμενη τα ρατσιστικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά κομματιών της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα με τη στρατηγική των φασιστών, η κρατική διαχείριση του (αντι)ρατσισμού, τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και από την τωρινή, προσπάθησε να θέσει έναν μονόδρομο της απάντησης στο ρατσισμό, ανάγοντας τον σε ένα νομικό σχήμα ορισμών, του οποίου η καταπολέμηση μπορεί να υπάρξει μόνο στα στενά όρια του δημοκρατικού νομικού συστήματος.

Αντιθέτως, οι απαντήσεις και η μάχη με το ρατσισμό και το φασισμό δίνονται και θα συνεχίσουν να δίνονται σε όλους τους χώρους και σε όλα τα πεδία της καθημερινότητας και σίγουρα δεν μπορούν να περιοριστούν μέσα στο στενό πλαίσιο της δημοκρατικής νομικής προφάνειας. Ο αγώνας για έναν κόσμο χωρίς διαχωρισμούς και ιεραρχία, για ένα κόσμο ενάντια σε ρατσιστικές και σεξιστικές λογικές, θα περάσει πάνω από τους φασίστες.

πορεία, 5/12, 12:00, σταθμός ΗΣΑΠ, μαρούσι

Καμιά φασιστική επίθεση αναπάντητη

Να τσακίσουμε τους φασίστες

Χορός της Καρμανιόλας

πηγή: http://xorostiskarmaniolas.espivblogs.net/2015/12/01/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CE%AD%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Έπαυλης κουβέλου

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9/11/2015 στις 05:30 εξερράγη έξω από την Κατάληψη Κουβέλου εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος. Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα σπίτια καθώς και υλικές φθορές στην ίδια την Κατάληψη.

Η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου είναι ένας ζωντανός χώρος πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης και αγώνα. Οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις και πορείες, οι εργατικές διεκδικήσεις, οι αποκλεισμοί καταστημάτων, οι δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και οι διάφορες πολιτιστικές της εκδηλώσεις προφανώς είναι μεγάλα αγκάθια στην κανονικότητα και γι' αυτό το λόγο έχει στοχοποιηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν από το παρακράτος. Το 2011 είχε δεχθεί εμπρηστική επίθεση με αποτέλεσμα να καεί η στέγη του κτιρίου. Τον Αύγουστο του 2014 δέχτηκε επίθεση από 100 φασίστες της ΧΑ που έκαναν μοτοπορεία. Η επίθεση απετράπη, αλλά για μια ακόμα φορά αυτοκίνητα που βρίσκονταν πέριξ της Κατάληψης υπέστησαν φθορές.

Οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν την προσπάθεια του ακροδεξιού μπλοκ να καταστείλει και να τρομοκρατήσει τον κόσμο που αγωνίζεται ενάντια στις βάρβαρες συνθήκες που επικρατούν από τις μνημονιακές συμβάσεις, την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τις ρατσιστικές πολιτικές του κρατικού μηχανισμού, την καταστολή… Οι φασίστες ως γνήσια εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου δεν είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν ταξικά και κοινωνικά δικαιώματα, κατακτήσεις, διεκδικήσεις… Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεροκάματο των 18 ευρώ που πρότεινε η ΧΑ στο Πέραμα.

Οι ακροδεξιές επιθέσεις στην Κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου αποτελούν τίτλο τιμής για τους αγωνιστές της και ολόκληρο το ανταγωνιστικό κίνημα, καθώς αποδεικνύουν την επαναστατική προοπτική που έχει η δράση της.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ - ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ……

Πορεία Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι

Συνέλευση Κενταύρου
kentauros.espivblogs.net

πηγή : http://kentauros.espivblogs.net/2015/12/01/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα στην πορεία στο Μαρούσι από κατάληψη Βίλα Ζωγράφου

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12 ΣΤΙς 12:00, ΗΣΑΠ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2015 στις 5:30 π.μ. έγινε βομβιστική επίθεση στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος τοποθετήθηκε μπροστά από την εξωτερική είσοδο της κατάληψης, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα και φθορές στην πόρτα του κτιρίου, ενώ η ισχύς της έκρηξης θα μπορούσε σίγουρα να έχει απειλήσει τη ζωή των όποιων περαστικών. Η θρασύδειλη αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός και έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά επιθέσεων σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις όπως ο εμπρησμός της Κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου το 2011 -που είχε ως αποτέλεσμα να καεί η στέγη του κτιρίου- , η αποτυχημένη επίθεση σε αυτήν από φασίστες τον Αύγουστο του 2014, η εισβολή στην Κατάληψη Ελαία στην Κέρκυρα στις 25 Οκτώβρη, η προσπάθεια εμπρησμού του Αυτοδιαχειριζόμενου Κατειλημμένου Εδάφους "Αγρός" στις 2 Νοέμβρη, κ.ά.
Η συγκεκριμένη επίθεση έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, από τα οποία συμπεραίνουμε ότι σκοπός της δεν ήταν αποκλειστικά η υλική φθορά του κτιρίου,ούτε και η σωματική βλάβη των καταληψιών. Για την ακρίβεια η επίθεση αυτή επιχειρεί να σαμποτάρει την καθημερινή προσπάθεια της κατάληψης να χτίσει σχέσεις αλληλεγγύης και αγώνα με τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους της περιοχής. Μια προσπάθεια που γίνεται μέσα από παρεμβάσεις αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα, αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίστασης στις πολιτικές του κεφαλαίου. Μια τέτοια έκρηξη επιχειρεί να αποπολιτικοποιήσει τη σχέση της κατάληψης με τη γειτονιά. Από τη μία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στον κόσμο που είναι φιλικά προσκείμενος στην κατάληψη, και από τη άλλη να ενεργοποιήσει το μικροαστικό αντανακλαστικό της προστασίας της ιδιοκτησίας (σπίτια και αμάξια που καταστρέφονται).

Είναι γεγονός πως φασίστες, κράτος και παρακράτος δε διστάζουν να δείξουν τα δόντια τους με κάθε ευκαιρία, με δολοφονικές επιθέσεις, Λευκές Νύχτες, δημοτικές απειλές και δε συμμαζεύεται, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα και να καταστείλουν τις συνειδήσεις που γεννιούνται. Ως Κατάληψη Βίλα Ζωγράφου δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, καθώς και σε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και κατάληψη που έχει αποτελέσει ή/και αποτελεί στόχο καταστολής λόγω της επιθετικής προς το υπάρχον ύπαρξης και δράσης της. Αναγνωρίζουμε τον φόβο φασιστών και κράτους πίσω από τις μανιασμένες απειλές και επιθέσεις τους, ως αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης του κινήματος που έρχεται να απειλήσει τα σχέδια και τη σάπια πραγματικότητά τους. Όποιος τα βάζει με κομμάτια του κινήματος θα βρει απέναντι του όλον τον κόσμο του αγώνα.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1552337/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Για την επίθεση στην κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Τη Δευτέρα 9/11 στις 5:30 τα ξημερώματα ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο της κατειλημμένης Έπαυλης Κουβέλου. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική είσοδο της κατάληψης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα, καθώς και φθορές στην εξωτερική πόρτα του κτιρίου, ενώ η ισχύς της έκρηξης και η απουσία οποιασδήποτε προειδοποίησης θα μπορούσε να έχει κοστίσει τη ζωή περαστικών.

Παρότι δεν υπήρξε κάποια ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, το θρασύδειλο αυτό χτύπημα παραπέμπει ξεκάθαρα σε ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε πολλά (από την την εμπρηστική επίθεση του 2011 και την επίθεση μελών της χρυσής αυγής στις 01/08/2014 στην ίδια κατάληψη, μέχρι τα τυφλά χτυπήματα με βόμβες σε γεμάτους κινηματογράφους το '78 από τον αρχηγό της χρυσής αυγής Μιχαλολιάκο).

Η επίθεση αυτή στοχεύει στην τρομοκράτηση του κινήματος και στην περιθωριοποίηση των δομών του από την υπόλοιπη κοινωνία. Τέτοιες προσπάθειες όμως είναι εξ" αρχής καταδικασμένες να αποτύχουν. Η αλληλεγγύη μας θα είναι πάντα ισχυρότερη από τις βόμβες και θα συνεχίσει να ορθώνει αναχώματα ενάντια στο φασισμό.

ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Συγκέντρωση-πορεία: Σάββατο 5/12/2015, 12:00, σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι

Αναρχική Συλλογικότητα καθ'οδόν

πηγή: https://kathodon.espivblogs.net/?p=1150


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

ΗΣΑΠ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12 - 12.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Η μεγάλης έντασης βομβιστική επίθεση στην κατάληψη έπαυλης Κούβελου τη Δευτέρα 9/11 στοχεύει στην τρομοκράτηση και οπισθοχώρηση των αγωνιστών/-τριων της κατάληψης, που με διαρκείς δράσεις και παρεμβάσεις στο Μαρούσι και τις γύρω περιοχές στέκονται ανάχωμα στους σχεδιασμούς κράτους, αφεντικών και φασιστών, ενώ παράλληλα προτάσσουν έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης. Η ίδια στόχευση αποτυπώνεται στις επανειλημμένες παρακρατικές - φασιστικές επιθέσεις που δέχονται αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αγώνα, με τελευταία αυτή της Κυριακής 1/11 στο χώρο του αυτοδιαχειριζόμενου κατειλλημένου εδάφους Αγρός στο πάρκο Τρίτση.

Με όποιο τρόπο κι αν το κράτος και οι φασίστες επιχειρούν να καταστείλουν και να φιμώσουν τέτοια εγχειρήματα, θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Θα στήνουμε οδοφράγματα σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης των σχέσεων αλληλεγγύης και συλλογικοποίησης που αναδεικνύονται από τους απελευθερωμένους κοινωνικούς χώρους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτοοργανωμένες δομές και χώρους, σε καταλήψεις και ανταγωνιστικά εγχειρήματα που χαράζουν δρόμους ελευθερίας και αντίστασης ενάντια στη σύγχρονη βαρβαρότητα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

και σε όλους τους αυτοοργανωμένους χώρους αλληλεγγύης και αντίστασης

Συνέλευση Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2015/12/blog-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού στην Πατησίων στην πορεία στο Μαρούσι

antifasp- dec

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ

ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ - ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 12 μ.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΜΑΡΟΥΣΙ

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, ΑΝ.Α.Σ.Α., Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων / Αχαρνών

πηγή: http://antifasp.espivblogs.net/2015/12/04/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ, ΗΣΑΠ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12, 12.00

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Δεν είναι η πρώτη φορά που η βία του καθεστώτος ξεπερνάει στο Μαρούσι τα «συνήθη» όρια· έξω από την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, ο θόρυβος από την περσινή μηχανοκίνητη πορεία των καθαρμάτων της χ.α. -των ίδιων καθαρμάτων που χωρίς την προστασία των μπάτσων θα ήταν ένα τίποτα- τα σπασμένα μπουκάλια, τον πετροπόλεμο, τις απειλές που στο χέρι κρατούσαν μαχαίρι και βιντεοκάμερα, τους ασυρμάτους της αστυνομίας που «παρενέβη» μετά από 15 λεπτά εσκεμμένης απουσίας, τις δηλώσεις του δημάρχου Πατούλη περί «ίσων αποστάσεων», δεν έχει ακόμα σβήσει. Ήδη από τον Αύγουστο του '14, υπάρχουν κάποιοι που επιδιώκουν την εφαρμογή της θεωρίας των δυο άκρων σε τοπική κλίμακα και τον υποβιβασμό, με καθ' όλα δημοκρατικό τρόπο, των αγωνιζόμενων υποκειμένων σε «παράπλευρες απώλειες» του επινοημένου από τους ίδιους «πολέμου των δυο άκρων».

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΥΣΗ
Δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη απόπειρα κλεισίματος ενός χώρου αγώνα με κλασσικές μεθόδους (π.χ. αστυνομική καταστολή, μηνύσεις, κ.α.). Η σιωπή του δημάρχου, του δημοτικού συμβουλίου στο σύνολό του και η «αποστασιοποίηση» της αστυνομίας υποδεικνύουν, αν μη τι άλλο, πως η φετινή έκρηξη έξω από την πόρτα της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου αποτελεί συνέχεια της ίδιας τακτικής αποστέρησης του αγωνιζόμενου υποκειμένου από όλα τα χαρακτηριστικά του, της ανάδειξής του ως κάποιου «άλλου» που ως μη ενσωματώσιμος είναι άξιος της μοίρας του «απόβλητου», στρώνοντας έτσι το έδαφος για να θεωρηθεί «φυσικό» το γεγονός π.χ. ενός μελλοντικού τραυματισμού μιας και -υποτίθεται- τα «άκρα» καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της βίας... Αν όμως αυτός ο «άλλος» (αυτο)προσδιορίζεται από μια διαφορετική κοινωνική λογική, δε σημαίνει ότι στερείται σχέσεων, το αντίθετο. Τα φετινά θραύσματα δυναμίτη έφτασαν ακριβώς εκεί που προορίζονταν: στα παράθυρα των κοντινότερων γειτόνων, του άμεσου κοινωνικού περίγυρου. Ακριβώς αυτόν, από τον οποίο πρέπει να αποκοπεί η κατάληψη και ο κόσμος της.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ
Η κατάσταση ανασφάλειας, που όχι μόνο εντείνεται αλλά και μετασχηματίζεται προς το χειρότερο εν μέσω κρίσης, απαιτεί διαχείριση των «αποκλίσεων» από την κανονικότητα της αριστερής διαχείρισης, η οποία όλο και θα χρειάζεται την αστυνομία ως υποκατάστατο ενός μηχανισμού ενσωμάτωσης που καταρρέει. Οι, πιθανότατα φασίστες ή/και μπράβοι (μικρή η διαφορά σε επίπεδο χαρακτηριστικών και προσόντων), φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης στην Κουβέλου αυτήν την τάση έρχονται να υπηρετήσουν και να ενισχύσουν. Αν κάτι δείχνουν οι επιθέσεις και σε άλλους αυτοοργανωμένους χώρους το τελευταίο διάστημα (κατάληψη ΑΓΡΟΣ στο πάρκο Τρίτση, κατάληψη ΕΛΑΙΑ στην Κέρκυρα, κατάληψη LIBERTATIA στη Θεσσαλονίκη), πέρα από τη ματαιοπονία των ακροδεξιών λακέδων των αφεντικών, είναι η επερχόμενη αλλαγή στάσης της τρέχουσας αριστερής διακυβέρνησης -δεν χρειάζονται αυταπάτες, πρόκειται για την ίδια αριστερά του κεφαλαίου και του κράτους που ιστορικά έχει δομηθεί στηριζόμενη στους «αγώνες», που επιδιώκει να μιλάει αυτή τη γλώσσα για να μπορεί να ασκεί την πολιτική της- απέναντι στα αγωνιζόμενα υποκείμενα που δε συναινούν, που ενοχλούν με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν· με τα δικά τους λόγια: «που δεν υπηρετούμε τα συμφέροντα των αφεντικών, αλλά αντίθετα αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια, θέτοντας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη στην πρώτη γραμμή του αγώνα, εμείς λοιπόν, που δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα το έθνος, τη φυλή και το φύλο, που δεν συμπορευόμαστε με τους ισχυρούς και δε γινόμαστε τα τσιράκια τους».

Ρεσάλτο, 2/12/15

πηγή: http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/2015/12/512-1200.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Aντιφασιστική πορεία στο Μαρούσι Σάββατο 5/12, στις 12μμ, στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

Φορείς, Σωματεία & Συλλογικότητες Βορείων Προαστίων καλούν σε Αντιφασιστική Πορεία στις 5 Δεκέμβρη στις 12.00 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Ακολουθεί το κάλεσμα που βγήκε μετά από σύσκεψη που έγινε στο Ηράκλειο.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Φορείς - Σωματεία - Συλλογικότητες Βορείων Προαστίων

pote_fasismos

Στις 9/11 στο Μαρούσι πραγματοποιείται βομβιστική επίθεση στην κατάληψη της Έπαυλης Κουβέλου. Η ενέργεια αυτή προκαλεί μικρές ζημιές στην κατάληψη και φθορές στα σπίτια και τα καταστήματα στην γύρω περιοχή με σπασμένα τζάμια λόγω της μεγάλης έκρηξης, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Οι ενέργειες αυτές θυμίζουν έντονα τις πρακτικές του παρακράτους και των φασιστών, τόσο εξαιτίας της μεθόδου της επίθεσης, όσο και από τον κοινωνικό χώρο στον οποίο συνέβη αυτή, ο οποίος έχει έντονη αντιφασιστική δράση και παρέμβαση στο Μαρούσι και αποτελεί ένα κέντρο κοινωνικών αγώνων για την περιοχή.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η επίθεση αυτή προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην κατάληψη και να στρέψει τους κατοίκους της περιοχής ενάντια σε αυτήν, επενδύοντας στον φόβο. Για εμάς αυτός ο φόβος έχει συγκεκριμένη προέλευση και είναι αποτέλεσμα της ύπαρξης των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι που λειτουργούν ως ορμητήρια φασιστικών επιθέσεων, που οργανώνουν ρατσιστικά πογκρόμ απέναντι σε αυτούς που είναι διαφορετικοί/ες και είναι εκείνα που καλλιεργούν το κλίμα φόβου στις γειτονιές μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή η επίθεση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία, ήδη έχουν σημειωθεί επιδείξεις μίσους από τη Χρυσή Αυγή σε περιοχές των Βορείων Προαστίων, όπως στη Μεταμόρφωση όπου τα τάγματα εφόδου πραγματοποίησαν μοίρασμα του υλικού τους στην λαϊκή αγορά, τρομοκρατώντας παράλληλα αυτούς/ες που δεν τους άρεσαν, όπως στο Ηράκλειο όπου κανονίστηκε κεντρική ομιλία του Φύρερ Μιχαλολιάκου. Η τρομοκρατική επίθεση στο Μαρούσι είναι το αποκορύφωμα της συνέχειας των συχνών αυτών επιθέσεων και πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της αντιφασιστικής κοινότητας, υπενθυμίζοντας μας ότι ο φασισμός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι ξανά, επωφελούμενος και από την πολιτική χρεοκοπία
της αντιμνημονιακής πολιτικής που εξέφραζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η κινητικότητα έρχεται να συνδυαστεί με την ολοένα και προκλητικότερη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών στη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μια δίκη που εξαιτίας του χώρου που διεξάγεται λειτουργεί απαγορευτικά για την προσέλευση κοινού, καθώς μόνο εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και παράγοντες της δίκης μπορούν να παρευρίσκονται. Τα ερωτήματα για την έκβαση της δίκης παραμένουν αναπάντητα και γι' αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαίο να αναγνωρίσουμε ότι ανεξάρτητα από την απόφαση της, ο φασισμός θα συνεχίσει να υπάρχει εάν δεν καταδικαστεί στην συνείδηση των πολιτών.

Η ανάδυση του φασισμού στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη σχετίζεται άμεσα και έρχεται να εκμεταλλευτεί την καθημερινή περιπέτεια των προσφύγων οι οποίοι γίνονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων , των βομβιστικών επιθέσεων και της εσωτερικής τρομοκρατίας και καταπίεσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση περιορίζεται στην αποτροπή και την καταστολή, με την αναβάθμιση της Frontex και την δημιουργία των Hot spots εφαρμόζοντας τις πιο βάρβαρες πολιτικές της Ευρώπης Φρούριο, υψώνοντας φράχτες στον όνομα της "ασφάλειας", οδηγώντας σε πνιγμούς τους πρόσφυγες, εξαιτίας της μη ύπαρξης ασφαλής χερσαίας εισόδου. Κατ' επέκταση για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα κρίνεται απαραίτητο να πέσει ο φράχτης του Έβρου.

Για εμάς, σαν φορείς, συλλογικότητες και σωματεία των Βορείων Προαστίων είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι/ες να αντιπαλέψουμε τον εθνικισμό που διαιρεί την κοινωνία σε φυλές και να προτάξουμε την αλληλεγγύη ντόπιων και μεταναστών στη δράση, ως πράξη ενάντια στον φασισμό, τον ατομισμό και την απομόνωση.

Συγκεκριμένα θεωρούμε απαραίτητο να υπάρξει άμεση και μαζική απάντηση στην επίθεση της κατάληψης Κουβέλου και συνολικότερα στις φασιστικές - εγκληματικές επιθέσεις προς τον κόσμο που αγωνίζεται. Δεν θα αφήσουμε να καταλάβουν τις πλατείες μας οι φασίστες αλλά θα κάνουμε υπόθεση όλης της κοινωνίας την πάλη ενάντια στον φασισμό, δημιουργώντας ένα πλατύ αντιφασιστικό κίνημα, μέσα από σχολεία, φορείς, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, δομές αλληλεγγύης που μπορούν θα συνθέτουν στο σήμερα το δικό μας όραμα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

πηγή : http://ydragogeio.gr/antifa-poreia-marousi-5-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία για την υπεράσπιση των αγώνων μας - Μαρούσι 5/12 στις 12:00 στον σταθμό ΗΣΑΠ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Τα ξημερώματα της 9/11 η κατάληψη Κουβέλου δέχεται βομβιστική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στο πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από την αυλόπορτα της κατάληψης. Αποτέλεσμα να υποστεί η κατάληψη μικρές υλικές ζημιές ενώ τα γειτονικά σπίτια υπέστησαν μεγαλύτερες ζημιές. Ένα ακόμα τυφλό κτύπημα σε κοινωνικούς χώρους κομμάτι μίας σειράς επιθέσεων όπως στην Αντίπνοια στον Αγρό και στην Libertatia. Μία ακόμα προσπάθεια φασιστής και παρακρατικής προσπάθειας τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Κάθε επίθεση ενάντια σε χώρους και αγωνιστές είναι επίθεση ενάντια σε όλο το κίνημα. Δεν θα πτοηθούμε ούτε θα πάψουμε να παλεύουμε ενάντια στον φασισμό και στον καπιταλισμό. Κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης θα μας βρίσκει αντιμέτωπους οργανωμένα και αλληλέγγυα.


Πορεία για την υπεράσπιση των αγώνων μας
Συγκέντρωση - Πορεία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ Μαρούσι

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/12/04/%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BC/