Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Εκδήλωση: Όταν η αδικία κυριαρχεί, η εξέγερση είναι δίκαιη

Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη είναι η έβδομη επέτειοςτης εξέγερσης της νεολαίας με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 7 χρόνια μετά, η οικονομική και ανθρωπιστική κρίση βυθίζει στη φτώχια και την εξαθλίωση όλο και περισσότερους ανθρώπους, έλληνες και ξένους. Στο ίδιο ή και σε χειρότερο επίπεδο, η καταστολή του κράτους και των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο αναβαθμίζεται.

Τα Εξάρχεια, η γειτονιά μας, ως τόπος αντίστασης, αλληλεγγύης και αρμονικής συνύπαρξης των διαφορετικών ανέκαθεν έμπαινε στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τον χαρακτήρα της γειτονιάς μας ενάντια στην καταστολή και την αλλοτρίωση. Δηλώνουμε παράλληλα πως οι χουλιγκανικές και κανιβαλικές συμπεριφορές που εκδηλώνονται παράλληλα με τις δίκαιες μορφές αντίστατσης, δυσφημίζουν τον κόσμο της αντίστασης και τελικά την ίδια την έννοια της εξέγερσης. Τέτοιες συμπεριφορές μας βρίσκουν αντίθετους.

Θεωρώντας πως η 6 Δεκέμβρη είναι ημέρα ορόσημο της αντίστασης της νεολαίας σε κάθε μορφή αδικίας και πως κάθε εξέγερση με κατεύθυνση και στόχους είναι πάντα επίκαιρη, με τη νεολαία να είναι πρωτοπόρο τμήμα της, καλούμε τις συλλογικότητες, τα στέκια αλληλεγγύης, τους κατοίκους, τους θαμώνες και τους εργαζόμενους της περιοχής,

την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, 6μμ σε ανοιχτή εκδήλωση στην Πλατεία Εξαρχείων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή των ντοκυμαντέρ:

  • Εδώ τίποτα (ici rien)
  • Exarchia Culture Schok
  • και αποσπάσματα από το Greece - The Embers of Revolt

και θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση με θέμα: Εξέγερση, βία, καταστολή.

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

https://exarhia.wordpress.com/, https://www.facebook.com/groups/680296432062606/

Ανοικτή συνέλευση κάθε Παρασκευή στις 19.30

στο στέκι μας: Βαλτετσίου και Θεμιστοκλέους.

πηγή : https://exarhia.wordpress.com/2015/12/03/%ce%...


ΕΚΔΗΛΩΣΗ: 7 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων στηρίζουμε την εκδήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, 6μμ

Τίποτα δεν είναι το ίδιο μετά την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της στυγνής δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ορόσημο της εξέγερσης μιας ολόκληρης γενιάς. Οι μέρες που ακολούθησαν κινητοποίησαν όλο τον κόσμο που αγωνίζεται χρόνια τώρα για κοινωνική δικαιοσύνη φωνάζοντας ένα τεράστιο "Ως εδώ" απέναντι στην καταστολή και απέναντι σε όλα όσα μας στερούν το δικαίωμα να αντιστεκόμαστε και να ονειρευόμαστε.

Τους μήνες που ακολούθησαν πρωτοβουλίες πολιτών και αυτο-οργανωμένα κοινωνικά κέντρα εμφανίστηκαν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα και εδώ στη γειτονιά μας "έδεσε" ο σπόρος και φύτρωσε το Πάρκο Ναυαρίνου..

Αυτή τη γειτονιά υπερασπιζόμαστε, των δημιουργικών αντιστάσεων και των συλλογικών διεκδικήσεων και όχι τις πράξεις στυγνού χουλιγκανισμού και τυφλής βίας που στο όνομα του κινήματος απλώνονται στους δρόμους της γειτονιάς μας.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Εξαρχείων

πηγή : http://exarchia.pblogs.gr/2015/12/ekdhlwsh-7-...