Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 στις 18.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης

Συντονιστικό για το Νέον Αθήναιον

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει γίνει πια σαφές ότι δεν υπάρχει διέξοδος από τη κρίση μέσω του πολιτικού συστήματος, είτε αυτό είναι «αριστερό» είτε δεξιό είτε οικουμενικό.

Τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά και εργασιακός μεσαίωνας καλά κρατεί. Το ίδιο συμβαίνει και στην ιδιωτική κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ». Η εργοδοσία συμφερόντων Μ. Χριστοφορίδη οφείλει στους 100 περίπου εργαζομένους δεδουλευμένα 6 εως 18 μηνών. Ανακυκλώνει ανέργους με προσλήψεις νέων εργαζομένων οι οποίοι, αφού μείνουν απλήρωτοι 2-3 μήνες, εξαναγκάζονται σε παραίτηση. Καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να καταβάλει μισθούς. Μέχρι τώρα η μόνη διαμαρτυρία από τους απλήρωτους εργαζομένους ήταν η επίσχεση εργασίας και η προφυγή σε δικαστικές αγωγές, οι οποίες ακόμα εκκρεμούν. Αλλά και μία δικαστική απόφαση, η οποία είναι υπέρ της εργαζομένης, αγνοήθηκε προκλητικά από τον εργοδότη.

Όπως λέει και το σύνθημα στο τοίχο: ¨Κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας¨.

Κάποιες αποφάσισαν ότι δεν πάει άλλο. Με τη συμπαράσταση και την παρέμβαση των αλληλέγγυων στις γειτονιές των Ανατολικών, κατέθεσαν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ζήτησαν τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, με τους εργοδότες, τη συμμετοχή του Σωματείου και δεκάδων αλληλέγγυων από τις γειτονιές μας. Στις 25/11/2015 η εργοδοσία παρουσιάστηκε με τρεις δικηγόρους, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο και τον Προσωπάρχη. Ενόψει της τριμερούς η εργοδοσία κατέβαλε το πρωί της ίδιας μέρας 3 μισθούς από τα οφειλόμενα δεδουλευμένα σε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζομένους, εκτός από τις 9 συναδέλφισσες που βρίσκονται σε επίσχεση. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι άτρωτοι, όπως θέλουν να φαίνονται, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Στηντριμερή συνάντηση η εργοδοσία, αφού συνομολόγησε ότι οφείλει στους εργαζομένους 2.100.000 Ευρώ(1.119.000 για το 2015),δεσμεύτηκε ότι σε τρεις μέρες θα προσκομίσει:

α. αναλυτική ονομαστική κατάσταση των οφειλών προς ΟΛΕΣ τις εργαζόμενες και ΟΛΟΥΣ τους εργαζομένουςκαι όσες/ους βρίσκονται σε επίσχεση, μεχρι και τις 25/11/2015

β. Αναλυτική κατάσταση των εσόδων της Κλινικής, είτε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ είτε από άλλες πηγές, καθώς και τις πιστώσεις των λογαριασμών μισθοδοσίας των εργαζομένων σε όλο αυτό το διάστημα.

γ. Αξιόπιστο και ακριβές πρόγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων οφειλών, με χρονικό ορίζοντα το επόμενο τρίμηνο.

Τα μικρά, αλλά πολύ σημαντικά, βήματα είναι αποτέλεσμα του πείσματος και της αγωνιστικότητας των συναδέλφων. Απέναντι στην ηττοπάθεια, τη μεμψιμοιρία και τον ατομικισμό προέταξαν την αντίσταση, την οργάνωση, την αλληλεγγύη.

Εμείς, η Συνέλευση Αλληλεγγύης στις απολυμένες και τους απολυμένους, στις απλήρωτες και τους απλήρωτους των γειτονιών μας, θα επιμένουμε να διαλαλούμε ότι ο μόνος δρόμος, για να μας υπολογίζουν και να μας σέβονται τα αφεντικά και οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες, είναι να ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ στους εργασιακούς μας χώρους και τις γειτονιές μας.

Η αλληλεγγύη η συναδελφική στα αφεντικά φέρνει ταραχή

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε μαγαζί, σκλάβοι θα γίνουμε για μια μπουκιά ψωμί

Συνέλευση αλληλεγγύης στις απολυμένες και τους απολυμένους, στις απλήρωτες και τους απλήρωτους των γειτονιών μας

Ανοιχτή Συνέλευση κάθε Πέμπτη στις 18.00 στην κατάληψη της Ανάληψης

στον Βύρωνα

πάρκο Ανάληψης, στάση μετρό ευαγγελισμός και λεωφ. 732

Καλούμε όποια συλλογικότητα,ομάδα η σωματείο για τη δημιουργία συντονιστικού

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1552882/