Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Μαζική παράσταση για τους 2 συλληφθέντες αγωνιστές της ΕΑΑΚ της 18ης Δεκέμβρη

Την Παρασκευή 18/12/2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλες πόλεις πανελλαδικά, αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο. Φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικοί και συλλογικοί φορείς της πόλης διαδήλωσαν ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές των ιμπεριαλιστών που σπέρνουν πολέμους και αιματοκυλίζουν λαούς.

Λίγη ώρα πριν ακόμη από την έναρξη της πορείας, μια διμοιρία των ΜΑΤ στοχοποίησε και επιτέθηκε απροκάλυπτα σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση, βρίζοντάς τους και ξυλοκοπώντας τους. Δύο εξ αυτών συνελήφθησαν με ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες, αφού ξυλοκοπήθηκαν, με τον ένα να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ άλλοι τρεις χτυπήθηκαν στο κεφάλι και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Στο ίδιο αυταρχικό πλαίσιο έκλεισαν το δρόμο στην πορεία, απαγορεύοντας της να φτάσει και να διαδηλώσει στο Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου, όπου κρατούνταν οι δύο φοιτητές.

Το Σάββατο στις 19/12 και ενώ ο ένας από τους δύο συλληφθέντες εξακολουθούσε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, ο άλλος πέρασε από τον εισαγγελέα με ταχύρρυθμες διαδικασίες, χωρίς την παρουσία δικηγόρου, ενώ ήταν γνωστή η συνήγορος στις αρχές από την δικογραφία. Χωρίς την παρουσία της δικηγόρου κλήθηκε και στην έδρα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου και ενώ η δικηγόρος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί του, ώστε να βεβαιώσει μαζί με δύο μάρτυρες ότι έχει γνωστή και ορισμένη κατοικία εδώ και πέντε χρόνια που σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο διατήρησε την προσωρινή του κράτηση, η οποία σε πλημμελήματα διατηρείται μόνο όταν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και δεν έχει γνωστή και ορισμένη διαμονή.

Μια τέτοια κατάπτυστη νομική διαδικασία που παραβιάζει σωρηδόν στοιχειώδη δικαιώματα και περιστέλλει δημοκρατικές ελευθερίες δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον κατασταλτικό αυταρχισμό της κυβέρνησης Σαμαρά. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που διμοιρίες και Κυβέρνηση επιτίθενται σε αγωνιστές και νεολαία, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής του κόσμο που αγωνίζεται, που μπορεί να απαντάει και να αντιστέκεται στις πολιτικές εξαθλίωσης της Κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Έχουν περάσει μόλις 15 μέρες από την ομόφωνη αθώωση ενός εκ των δύο κατηγορουμένων από την κατηγορία της δήθεν εξύβρισης αστυνομικών σε περσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη, όπου οι αστυνομικοί που του έκαναν μήνυση, πρόκειται να δικαστούν για σωματική βλάβη εναντίον του και για συκοφαντική καταμήνυση.

Σε μια συγκυρία όπου οι πρόσφυγες καταφθάνουν κατά χιλιάδες, τα σύνορα παραμένουν κλειστά και η Ειδομένη εκκενώνεται, η στοχοποίηση όσων είναι αλληλέγγυοι, και απέναντι στις πολιτικές που απορρέουν από τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ευροζώνη, γίνεται ξεκάθαρη. Η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ στις πορείες, οι άγριοι και αναίτιοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, μετά ή ακόμη και πριν την πραγμάτωση των διαδηλώσεων, θέλει να κάμψει εν τη γενέσει του την αντίσταση σε αυτές τις πολιτικές, το λαϊκό κίνημα και την αστείρευτη δυναμική του, που στα χρόνια του μνημονίου, της κοινωνικής καταστροφής και της οξυμένης καταστολής συνεχίζει στο δρόμο του αγώνα.

Δηλώνουμε πως η στοχοποίηση και η επίθεση σε αγωνιστές δε θα περάσει και θα φροντίσει το λαϊκό κίνημα για αυτό. Ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεκληρίζουν λαούς και τις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν μια ολόκληρη κοινωνία δεν τρομοκρατείται, δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται. Συνεχίζει μέχρι να δικαιωθεί.

* Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συναδέλφων μας Ι.Ν. και Μ.Ν.

* Απόσυρση όλων των κατηγοριών

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ


ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ
ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το κράτος έχει συνέχεια, αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση, όπως οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση υπερασπίζεται μέχρι τελείας τα όργανα καταστολής. Αυτό επίσης σημαίνει ότι οι μαφιόζοι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, νοιώθουν ακόμη πιο ελεύθεροι στο να συνεχίσουν την εξάσκηση των δολοφονικών τους πρακτικών.
Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα υπέρ των μεταναστών, μέλη φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της πόλης διοργάνωσαν διαδήλωση αλληλεγγύης στους μετανάστες. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν σε 4 συναγωνιστές μας φοιτητές, οι οποίοι κατευθύνονταν στο χώρο της συγκέντρωσης, χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό και έστειλαν δυο κοπέλες στο νοσοκομείο και ένα αγόρι με σοβαρά χτυπήματα, ενώ για το τέταρτο άτομο έστησαν μερικές πρόχειρες κατηγορίες, (εξύβριση, απείθεια, αντίσταση κ.λπ.) για να δικαιολογήσουν την σύλληψή του και τον ξυλοδαρμό. Την επόμενη μέρα τον πέρασαν από εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο και με απόφαση του τον πέταξαν 3 μέρες στα μπουντρούμια της ΓΑΔΘ.

Τι είχε συμβεί; Η ίδια σύνθεση αστυνομικών είχε ξαναχτυπήσει τον σύντροφο που κρατείται μετά από αντιφασιστική διαδήλωση και του φόρτωσε τις ίδιες κατηγορίες πάλι, όμως ο σύντροφος αθωώθηκε πρόσφατα στα δικαστήρια αφού ήταν προφανές ότι οι ένστολοι μαφιόζοι τον χτύπησαν από τη φασιστική τους λύσσα ενάντια σε όποιον αντιστέκεται χωρίς καμιά άλλη αφορμή. Ο συναγωνιστής κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για τον ξυλοδαρμό και όπως είναι προφανές αυτό τους ενόχλησε ιδιαιτέρως κι αποφάσισαν να τον ξαναχτυπήσουν, αυτόν και τον αδερφό του, για να τους τρομοκρατήσουν και να αποδείξουν βεβαίως ότι όπως είχε πει κι ένας άλλος συναδελφός τους που ξυλοκόπησε με τραμπούκικο τρόπο νέο αγωνιστή στο Ρέθυμνο το περασμένο καλοκαίρι «όπου υπάρχει αστυνόμος δεν υπάρχει νόμος».

Το ότι οι μπάτσοι είναι ένα μάτσο από υπανθρώπους, μια συνομοταξία σκουληκιών που δεν χάνει ευκαιρία να καταπιέζει, να βασανίζει και να τρομοκρατεί το ξέρουν ασφαλώς οι πάντες. Το ότι η περίφημη αριστερή κυβέρνηση είναι ένας επικίνδυνος θίασος ανθρωποφάγων που όχι μόνο δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση απέναντι στο φασιστοσυρφετό της ΕΛ.ΑΣ., όμως επιπλέον τους κάνει πλάτες είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που καλά θα κάνουν να το καταλάβουν όλοι γρήγορα. Και είναι φυσικό η κυβέρνηση που ψηφίζει τα μνημόνια, οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση που έχει χιλιάδες λόγους να φοβάται μην τρίξει η καρέκλα της από έναν νέο κοινωνικό ξεσηκωμό να συντάσσεται με τους μηχανισμούς προστασίας της.

Είναι καθήκον να αντισταθούμε σε αυτή τη νέα βρωμιά που σκαρώνουν οι μπάτσοι και οι πολιτικοί τους προστάτες, μόνο το κίνημα από μόνο του μπορεί δυναμώνοντας και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των καταπιεσμένων να κόψει τα χέρια των πραιτοριανών, οι οποίοι παραμένουν πάντα οι ίδιοι είτε με «χούντα Σαμαρά» είτε με «δημοκρατικό ΣΥΡΙΖΑ» και να αποκαλύψει το ρόλο των πολιτικών προϊσταμένων τους. Ειδικά τώρα που και το παρακράτος αναδιοργανώνεται για να χτυπήσει τους ανθρώπους και τους χώρους του κινήματος πρέπει να επαγρυπνούμε διαρκώς.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να τσακίσουμε τις μεθοδεύσεις κράτους-παρακράτους-μπάτσων-δικαστικών. Κάτω τα χέρια σας καθάρματα από τους αγωνιστές, ΟΛΟΙ στα δικαστήρια για την άμεση αθώωση των κατηγορουμένων από τις στημένες κατηγορίες των μπάτσων.
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:00

συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/posts/526864160813750