Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00

Συνέλευση Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Δραστηριότητες έως και Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Τρίτη 12 Ιαν.: 8 μμ., συνέλευση του ΚΠΚΒ
________________________

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου:

- 2μμ., συλλογική κουζίνα
- 8:30 μμ.: 10η συνάντηση του κύκλου ανοικτών μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας. Στην 10η συνάντηση, την Τετάρτη 13-1-2016, στις 8:30 μ.μ., ο Μίλτος Θεοδοσίου (συγγραφές - μεταφραστής), θα μιλήσει με θέμα: «Νεωτερική αυτονομία και ευθύνη του υποκειμένου στο έργο του ΜακΝτάουελ»

_________________

Πέμπτη 14 Ιαν.: 9μμ.: Προβολή της ταινίας "Το αλάτι της γης" του Βιμ Βέντερς (2015). Λίγα λόγια: Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Το Αλάτι της Γης» (The Salt of the Earth), το οποίο ο σπουδαίος σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς, συνυπογράφει με τον Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο. Το ντοκιμαντέρ περιγράφει τη ζωή και το έργο του καταξιωμένου Βραζιλιάνου φωτορεπόρτερ Σεμπαστιάο Σαλγάδο. Μέσα από μαγευτικά πλάνα, το φιλμ συνθέτει ένα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο της ανθρώπινης υφηλίου, με όλες τις αντιφάσεις της. Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, ο Σαλγκάδο συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σ' ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη.

_________________

Σάββατο 16 Ιαν.:

- 2 μμ.: συλλογική κουζίνα

- 3:45 μμ.: παραδοσιακοί χοροί
_________________

Κυριακή 17 Ιαν.:

- 11 πμ.: Ανοιχτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο

- 8 μμ.: Συναυλιακή δράση της ομάδας local act:

LOCAL ACT: JazzMatazz, Aprovaristas, Toni Coltura Project. Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα στα πλαίσια του LOCAL ACT παρουσιάζει (με σειρά εμφάνισης) τους:

JazzMatazz
Aprovaristas
Toni Coltura Project


Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη, προαιρετική οικονομική ενίσχυση.
Λαμπηδόνα, Άλσος Αγ. Τριάδας, Βύρωνας.
www.facebook.com/byronlocalact http://www.facebook.com/events/556418831182311/


--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email received on 11 Ιανουάριος 21h