Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

(ακυρώνεται) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 6/12/14

Ακυρώνεται η συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17/2 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης καθώς η δίκη θα αναβληθεί λόγω απεργίας των δικηγόρων.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/63091/


Κείμενο/κάλεσμα συλληφθέντων 6ης Δεκέμβρη '14, Θεσσαλονίκη

Στις 6/12/14 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε από τον ένστολο Επαμεινώνδα Κορκονέα, σε συνδυασμό με τη στήριξη του αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού για ικανοποίηση του αιτήματός του.

Το κράτος και οι δικαστικοί μηχανισμοί, ξεδιπλώνοντας για άλλη μια φορά την αυταρχικότητα τους, στερούσαν από τον Ν. Ρωμανό τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνταν σύμφωνα με τους νόμους τους. Έτσι στις 10/11/14 ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας μια ανάσα ελευθερίας. Στις 6/12/14, διανύοντας την 27η πλέον μέρα της απεργίας του και ενώ το ελληνικό κράτος δοκίμαζε την αντοχή της υγείας και της ζωής του, βρεθήκαμε συνειδητά στη πορεία και την πλαισιώσαμε πολιτικά. Εκεί οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της εξουσίας επιτέθηκαν στην πορεία όπου και συλληφθήκαμε.

Κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά και μετά τη διάλυση της συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα. Από αυτούς οι 11 έχουν δικαστεί με κάποιους να αθωώνονται και με τους περισσότερους να καταδικάζονται σε ποινές με αναστολή. Οι υπόλοιποι έχουμε περιοριστικούς όρους και δικαζόμαστε σε μεικτό ορκωτό που έχει οριστεί για τις 17/2/16. Ανάμεσα μας υπάρχει άτομο το οποίο συνελήφθη 2 μήνες μετά την πορεία, σε άλλη πόλη, και αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δυο φορές το μήνα σε Α.Τ, έχει απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την ημέρα της 6/12/15 υπέστη 15ωρη κράτηση στο τμήμα. Η ταυτοποίηση του έγινε με ενοχοποιητικό στοιχείο οπτικό υλικό.

Με αφορμή αυτή τη δίκη καλούμε συλλογικότητες και ατομικότητες να συμβάλουν οικονομικά για την κάλυψη δικαστικών εξόδων καθώς και να παρευρεθούν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 17/2, στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης 17/2 στις 9:00, δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κάποιοι εκ των συλληφθέντων/εισων

Για ενίσχυση/επικοινωνία: sillexifth.6deexc@gmail.excom

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Ιανουάριος 15


πηγή : email που λάβαμε στις 8 Φεβρουάριος 16