Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 στις 20.00

Συνέλευση α/α για συντονισμό για την πανελλαδική εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης

Ηράκλειο | α/α για γενική απεργία και κουρδικό

Δευτέρα 01/02, 20:00,

συνέλευση α/α για τη γενική απεργία της Πέμπτης 04/02 για το ασφαλιστικό

Τετάρτη 03/02, 20:00,

συνέλευση α/α για συντονισμό για την πανελλαδική εβδομάδα δράσεων αλληλεγγύης και ενημέρωσης για τον κουρδικό αγώνα

στην Κατάληψη Ευαγγελισμού

----------

Η αξιοπρέπεια θα νικήσει τη βαρβαρότητα του Tουρκικού κράτους

" Το κάλεσμα του Κουρδικού λαού προς το κοινό και τον τύπο είναι να δείξουν την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους για το Μπακουρί Κουρδιστάν που έχει κηρύξει αυτονομία. Ο κουρδικός τύπος προσπαθεί να μεταφέρει τις εξελίξεις αλλά το κοινό έχει πρόσβαση μόνο στην ψευδή ενημέρωση του τουρκικού κράτους. Η ευαισθητοποίησή σας θα σταματήσει να συμβούν μεγαλύτερες τραγωδίες. Ζητούμε την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού, διανοούμενων, πολιτικών οργανώσεων και κομμάτων. "

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Ο κουρδικός λαός αντιστέκεται εδώ και διακόσια χρόνια για να ζήσει ελεύθερα όπως θα έπρεπε να κάνει ο κάθε λαός. Αρχικά η προσπάθεια δημιουργίας ενός Κουρδικού κράτους, ενάντια στην σχέση εκμετάλλευσης με το Τούρκικο κράτος, εξελίχθηκε εδώ και δέκα χρόνια σε ένα επαναστατικό ανοιχτό κοινωνικό πείραμα, αποδεσμεύοντας έτσι κάποιες Κουρδικές πόλεις από τον εκμεταλλευτικό ζυγό του Τουρκικού κράτους. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος επίθεσης του Τουρκικού κράτους στις περιοχές του Μπακουρί Κουρδιστάν.

Το Κούρδικο κίνημα ελευθερίας δεν περιόρισε τον εαυτό του στα πολιτικά πλαίσια του έθνους κράτους, αλλά διαμόρφωσε μια συνομοσπονδία κούρδικων περιοχών στα πλαίσια μιας δημοκρατικής αυτονομίας μέσω δημοκρατικών συμβουλίων σε κάθε δήμο. Η κήρυξη της αυτονομίας από δήμους στο Μπακουρί Κουρδιστάν σήμαινε αυτομάτως την ανυπακοή στους Τούρκικους νόμους και την δημιουργία ανεξάρτητων ελεύθερων κοινοτήτων χωρίς να επιτρέπουν την διέλευση στρατού και αστυνομίας στήνοντας οδοφράγματα και σκάβοντας χαρακώματα. Έτσι μπήκαν τα θεμέλια για την δημιουργία μιας ελεύθερης κοινωνίας με ίσα δικαιώματα για τους άνδρες και τις γυναίκες στη βάση της αυτοοργάνωσης και της ανεξιθρησκίας.

Η δημιουργία της ομοσπονδίας των τριών καντονιών στη βόρεια Συρία, το 2014, είχε ως σύμβολο την πολύμηνη ηρωική αντίσταση των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG/YPJ) στην περιοχή της Ροζάβα. Έτσι η αντίσταση αποτέλεσε το κύριο εμπόδιο στην εκμετάλλευση εδαφών από το Τούρκικο κράτος και τον ISIS. Ενώ η συνεχόμενη εισροή δήμων και κοινοτήτων στην δημοκρατική αυτονομία, εντός των συνόρων της Τουρκίας, ήταν η αφορμή για την ολομέτωπη επίθεση του Τουρκικού κράτους.

Έτσι ξεκίνησε ένας πόλεμος με σκοπό την εδραίωση της εξουσίας του Τουρκικού κράτους βομβαρδίζοντας τις κούρδικες πόλεις με τανκς, ελικόπτερα καταστρέφοντας σπίτια, ιστορικά μνημεία, σκοτώνοντας κυρίως γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά, εκτελώντας νέους, και εκκενώνοντας περιοχές κόβοντας τους το νερό, και το ρεύμα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν τα βασικά είδη της καθημερινότητας λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας. Τα σχολεία είναι κλειστά, τα νοσοκομεία είναι υπό πολιορκία, και μάλιστα οι νεκροί δεν επιτρέπεται να ταφούν με αποτέλεσμα να μένουν πολλοί δολοφονημένοι στους δρόμους για μέρες.

Αυτές και χιλιάδες άλλες βάναυσες σκηνές λαμβάνουν χώρα στις Κούρδικες περιοχές στην νοτιοανατολική Τουρκία και στη βόρεια Συρία. Ένα επαναστατικό πείραμα όπως η Κουρδική Αυτονομία θα έβρισκε αντιμέτωπους τους φυσικούς του εχθρούς, το φασιστικό Τούρκικο κράτος και το θρησκευτικό φανατισμό του ISIS.

Η σφαγή του Κουρδικού λαού αποκαλύπτει την προσπάθεια επιβολής του ολοκληρωτισμού στις επαναστατημένες νησίδες του σημερινού κόσμου. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα επαναστατημένα αδέρφια μας στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Αυτονομία και η Ισότητα μπορούν να συγκροτήσουν τη βάση δημιουργίας ελεύθερων κοινοτήτων, δείχνοντας το δρόμο για τους καταπιεσμένους και αποτελώντας εμπόδιο για τους καταπιεστές.

ΖΗΤΩ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1554842/