Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 18.00

Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Vancouver Apartman

πορεια αλληλεγγύης στην καταληψη Βανκουβερ Απαρτμαν

την Πεμπτη 11/02/16 στις 18:00 μαυροματαιων και δεριγνύ

Η κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν υπάρχει ως στεγαστικό εγχείρημα από τον Ιούνιο του 2005 . Από τον Ιανουάριο του 2015, πέρα από κατάληψη στέγης, δρα πολιτικά και ανοιχτά αποτελώντας κομμάτι του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Το τελευταίο διάστημα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρύτανης Εμμανουήλ Γιακουμάκης προκήρυξαν ανοιχτή δημοπρασία με σκοπό την 'ανακατασκευή' του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αφήνει στην άκρη το ακαδημαϊκό του έργο και μπαίνει δυναμικά στη μπίζνα του real estate. Έχοντας ήδη στην κατοχή του αρκετά 'φιλέτα' στην περιοχή, θέλει να ξεκινήσει οικοδομικές εργασίες για τον καλλωπισμό ενός ακόμα με τα 2,8 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Αν θεωρούν όμως ότι θα αφήσουμε την κατάληψη στα χέρια του κάθε πρύτανη που θέλει να γίνει μεγαλοεργολάβος, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Τι είναι λοιπόν αυτές οι καταλήψεις?

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν νησίδες ελευθερίας, για όλους εμάς που αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ισότητας, σεβασμού και αξιοπρέπειας. Είναι χώροι δημιουργίας και έκφρασης, αντίστασης και αγώνα, είτε ως στεγαστικά εγχειρήματα που σκοπό έχουν να αποδομήσουν κάθε έννοια ιδιοκτησίας, είτε ως κοινωνικοί χώροι. Χώροι μέσα στους οποίους οι επιθυμίες γίνονται πράξη με σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης. Λειτουργώντας συλλογικά, αντί-ιεραρχικά, οριζόντια και αυτοοργανωμένα, χωρίς αφέντες και δούλους.

Κάποιοι 'τρελοί' επιμένουν ότι είναι χώροι ελευθερίας.

Γι' αυτό και όταν αυτοί οι χώροι δέχονται επιθέσεις ή απειλούνται από κάθε λογής κρατικά και παρακρατικά καθάρματα η συλλογική μας απάντηση είναι ξεκάθαρη.

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην κατάληψη Βανκούβερ Απαρτμάν

πηγή : http://vancouverapartman.espivblogs.net/2016/02/09/%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-1122016-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-1800-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84/