Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Εφετείο Huseyin Fevzi Tekin (Υπόθεση Τριανδρίας)

O Huseyin Fevzi Tekin φυλακίστηκε πρώτη φορά στην Τουρκία το 1980 για τη συμμετοχή του σε κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες εκεί. Βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια και έχει συλληφθεί αρχικά για την υπόθεση ανεύρεσης οπλισμού σε σκάφος ανοιχτά της Χίου. Αθωώθηκε από την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά συνελήφθη ξανά για την υπόθεση ανεύρεσης εκρηκτικών και οπλισμού σε διαμέρισμα στο Γκύζη, όπου αθωώθηκε από την κατηγορία ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά καταδικάστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Η έφεσή του γι΄ αυτή την υπόθεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα οπότε και αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά από την έκρηξη χειροβομβίδας, τον Οκτώβρη του 2011, σε διαμέρισμα της τριανδρίας θεσ/νίκης που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό αγωνιστή κουρδικής καταγωγής, ξεκινούν διώξεις που εμπλέκουν δύο αγωνιστές από Τουρκία, οι οποίοι εν τέλη απαλλάσσονται. Τον Φλεβάρη του 2014 προκύπτει η δίωξη του αγωνιστή Huseyin Fevzi Tekin για την ίδια υπόθεση και εν τέλει η καταδίκη του σε 7 χρόνια κάθειρξη. Την τρίτη 1 Μαρτίου 2016 θα εκδικαστεί η έφεσή του γι' αυτή την υπόθεση στο εφετείο Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα: Δικαστήρια Θεσσαλονίκης 1/3 11:00

Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Φεβρουάριος 21h


https .bp.blogspot.com -mkCQfh ZxFU VrnqSA OPoI AAAAAAAAGj aljdgpoAyok s epitropi-yeni-logo.jpg
Καλούμε πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία , φοιτητές και αγωνιστές να στηρίξουν την μαζική παράσταση
στο εφετείο στις 1 Μαρτιου στις 11.00, σαν έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Huseyin Fevzi Tekin .

(Αν και συνεχησει απεργια των δικιγορων και παλι θα γινει δικη )

http kraygesapotakelia.espivblogs.net files Huseyin-Fevzi-Tekin.jpg

Στις 1 Μαρτιου 2016 θα πραγματοποιηθεί η έφεση στο εφετείο Θεσσαλονίκης για την δίκη του Huseyin Fevzi Tekin ο οποίος έχει καταδικαστεί σε εφτά χρόνια κράτησης, για την υπόθεση της Τριανδρίας, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Σε αυτή την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί για μήνες (χωρίς επίσης αποδεικτικά στοιχεία) κι άλλοι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία κι όλοι έχουν αθωωθεί.

Τώρα είναι η ώρα να συμπαρασταθούμε στον Huseyin Fevzi Tekin , ο όποιος κρατείται εδώ και δύο χρόνια. Ο Huseyin Fevzi Tekin αγωνίζεται 35 χρόνια ενάντια στο φασισμό στην Τουρκία! Πρώτη φορά φυλακίστηκε το 1980, κατά την περίοδο της χούντας, επειδή συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην Τουρκία. Συμμετείχε επίσης στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου στις φυλακές της Τουρκίας το 1996 και γι' αυτό το λόγο πάσχει από τη νόσο Wernicke Korsakoff .

Στο διάστημα 19-22 Δεκεμβρίου του 2000, δηλαδή όταν το φασιστικό κράτος της Τουρκίας επιτέθηκε κατά των πολιτικών κρατούμενων πραγματοποιώντας έφοδο σε 20 φυλακές και δολοφονώντας 28 αγωνιστές, ο Huseyin Fevzi Tekin ήταν στις φυλακές.

Ο σύντροφος είναι πολύ γνωστός αγωνιστής και στην Τουρκία και στην Ελλάδα από το 1980 για τη συμμετοχή του σε όλες τις κοινωνικοπολιτικές διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος. Από το 2004 είναι στην Ελλάδα και, μέχρι το συμβάν στην Τριανδρία , δεν είχε κατηγορηθεί για κανένα ποινικό αδίκημα.

Καλούμε πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες, σωματεία , φοιτητές και αγωνιστές να στηρίξουν την μαζική παράσταση στο εφετείο στις 1 Μαρτιου στις 11.00, σαν έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή Huseyin Fevzi Tekin .

Η Τουρκία είναι μια χώρα που κυβερνάται με φασισμό, είναι νέα αποικία του ιμπεριαλισμο, και λειτουργεί ως τσιμπίδα του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Είναι μια χώρα που προσπαθεί να καταστέλλει τους ανθρώπους που απαιτούν τα πιο απλά δημοκρατικά δικαιώματα, με σφαίρες, βόμβες αερίου, με εμφανή βασανιστήρια στη μέση του δρόμου, και βάζει χιλιάδες ανθρώπους μέσα στις φυλακές για πολιτικούς λογούς.

Η Τουρκία είναι μια χωρά που ακόμα και τα μικρά παιδιά κατηγορούνται ως τρομοκράτες, σημαδεύουν τα κεφάλια τους με βόμβες αερίου, δέχονται ξυλοδαρμούς από αστυνομικούς και δολοφονούνται.

Την Τουρκία κυβερνά μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της κατευθύνει με τα ίδια του τα χέρια τις δωροδοκίες, που μέσω των υπουργών του κάνει πεσκέσια δισεκατομμυρίων δολαρίων στα μονοπώλια, που έχει μετατρέψει το κράτος σε μια κερδοφόρα οικογενειακή επιχείρηση. Το να βρίσκονται στις φυλακές 2785 κρατούμενοι φοιτητές μάς δείχνει το φασιστικό τρόπο με τον οποίο κυβερνάται η Τουρκία. Ως συνεργάτης, έγινε συνεταίρος στις δολοφονίες στη Μέση Ανατολή και σε αλλά μέρη. Είναι ο Νο1 υπεύθυνος για τις δολοφονίες που συνεχίζονται στην Λιβύη και στη Συρία. Η Τουρκία δεν εγκλημάτισε μόνο ενάντια στο λαό μας, αλλά και σε όλους τους λαούς του κόσμου.

Σε μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ελευθερία, ανεξαρτησία, είναι φυσικό και θεμιτό να χρησιμοποιεί ο λαός το δικαίωμα της αντίστασης. Ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει τους ίδιους του τους νόμους, που τους έχει μετατρέψει σε μέσα καταπίεσης, ας μην περιμένει ότι ο λαός θα κινηθεί με βάση τούς νόμους αυτούς.

Σήμερα ο επαναστατικός αγώνας στην Τουρκία κάτω από αυτές τις συνθήκες χάραξε τον δικό του δρόμο. Για αυτό το λόγο, όπως λέμε πάντα, δεν είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι ενάντια στο φάσισμο και τον ιμπεριαλισμό, έγκλημα είναι να συνεργάζεσαι με το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Είναι έγκλημα κάθε δραστηριότητα που γίνεται εναντίον των επαναστατών και το δίκιο αγώνα του λαού. Κανένας δεν μπορεί να δικάσει τους επαναστάτες που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, λευτεριά και ανεξαρτησία των λαών. Εκεί που τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν εξασφαλίζουν την δικαιοσύνη, οι λαοί εφαρμόζουν τη δική τους δικαιοσύνη.

Εμείς οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία για αυτούς τους λόγους ήρθαμε. Στην Ελλάδα συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για να εκθέτουμε το φασισμό στη χώρα μας και να ενισχύσουμε τον αγώνα των λαών μας. Τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση παρουσιάζεται έντονα, οι οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία, η αύξηση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αρχίσει επιθέσεις στους πολιτικούς πρόσφυγες με απειλές όπως εκδόσεις, απαγωγές από το δρόμο, προσαγωγές, βασανιστήρια και συλλήψεις. Μόνο το 2013 για αυτούς τους λόγους έγιναν 16 διώξεις και εκδικάσεις. Στην αρχή του 2014 κατατέθηκαν αγωγές για έκδοση σε 3 συντρόφους μας. Έγιναν έφοδοι στα σπίτια, στα γραφεία μας.

10 Φεβρουαρίου του 2014 πάλι προσήχθησαν δυο επαναστάτες από την Τουρκία από τον δρόμο, και άλλοι δυο μετά από έφοδο σε σπίτι.

Αυτές οι έφοδοι και οι προσαγωγές ηταν η συνέχεια των επιθέσεων του ελληνικού κράτους. Οι επιθέσεις αυτές σε συνεργασία με το φασισμό της Τουρκίας και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό στοχεύουν στο να πτοήσουν τον επαναστατικό αγώνα που είναι σε ανοδική φάση. Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, οι καταπιεσμένοι λαοί θα υπερασπιστούν τις ιδέες τους με κάθε τρόπο και θα συνεχίσουν τον αγώνα εναντία στη φασιστική καταπίεση. Μέσα σε τόση αδικία και αυθαιρεσία ο λαός βεβαίως θα βρει τρόπους και μέσα για να εκφραστεί. Όσο συνεχίζεται αυτή η άγρια εκμετάλλευση στον κόσμο και στην Τουρκία, καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει τον αγώνα του λαού, την κινητοποίησή του για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως απέδειξε η ιστορία, τον τελευταίο λόγο τον λένε πάντα οι αντιστεκόμενοι.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ!

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Φεβρουάριος 12h