Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 στις 20.00

Συνέλευση Κοινωνικού - Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα

Δραστηριότητες έως και Κυριακή 27 Μαρτίου

Τρίτη 22 Μαρτίου: 8 μμ., Συνέλευση του ΚΠΚΒ στη Λαμπηδόνα

__________________

Τετάρτη 23 Μαρτίου:

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 8:30 μμ.: Κύκλος Ιστορίας και Φιλοσοφίας: «Ο Σπινόζα στο εργαστήριο του Βερμέερ: Η εικασία μιας "συνάντησης"» (Α. Μαράτος): Στην 18η συνάντηση του κύκλου ανοικτών μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας στη «Λαμπηδόνα», την Τετάρτη 23 Μάρτη, στις 8:30 μ.μ., ο Ανδρέας Μαράτος, ζωγράφος - υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα μιλήσει με θέμα:

«Ο Σπινόζα στο εργαστήριο του Βερμέερ: Η εικασία μιας "συνάντησης"»

__________________

Πέμπτη 24 Μαρτίου: 9 μμ., Προβολή της ταινίας: "Μ, ο δράκος του Ντίσελντόρφ" του Φριτζ Λανγκ. Γερμανική ταινία του 1931, ασπρόμαυρη, διάρκεια: 105'. Σκηνοθεσία Φριτζ Λανγκ με τους: Πέτερ Λόρε, Έλεν Γουίντμαν

Λίγα λόγια: Στο Βερολίνο του 1930 η αστυνομία αλλά και ο υπόκοσμος αναζητούν έναν κατ' εξακολούθηση δολοφόνο μικρών παιδιών. Ο Φριτζ Λανγκ αξιοποιεί στο έπακρο την ηχητική μπάντα (ο δολοφόνος "συστήνεται" με ένα μελωδικό σφύριγμα, πρωτοποριακή χρήση της αφήγησης off), με τα περίτεχνα κάδρα και τις φωτοσκιάσεις δημιουργεί μια εφιαλτική ατμόσφαιρα, αλλά πάνω απ' όλα ενσωματώνει στην ψυχή αυτού του απειλητικού θρίλερ το κοινωνικοπολιτικό κλίμα της εποχής πριν την άνοδο των ναζί στην εξουσία. Μια κορυφαία στιγμή του γερμανικού εξπρεσιονισμού και η πρώτη ταινία με ήρωα έναν serial killer, η οποία προβλέπει με ανατριχιαστική οξυδέρκεια την επερχόμενη ιστορική "θύελλα".

__________________

Σάββατο 26 Μαρτίου:

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 3:45 μμ., μαθήματα παραδοσιακών χορών

_____________________

Κυριακή 27 Μαρτίου:

- 7:30 μμ., Εκδήλωση: Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λουλουδάκη «Άσπρα μαντίλια στην Plaza de Mayo» / συναυλία κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού: Συμμετέχουν οι: Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Υπεραστικοί, JazzMatazz

Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 στη Λαμπηδόνα, εκδήλωση (παρουσίαση βιβλίου και συναυλία). Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Κώστα Λουλουδάκη «Άσπρα μαντίλια στην Plaza de Mayo» (εκδ. ΚΨΜ). Πρόκειται για μια συναρπαστική έρευνα για τις «ελεύθερες αγορές» που ξεκινά από τον Πάντσο Βίλα, διατρέχει σχεδόν όλη την Λατινική Αμερική και την Μαύρη Αφρική και -με ενδιάμεσους σταθμούς- καταλήγει στην Ευρώπη της κρίσης και ιδιαίτερα την Ελλάδα της εξαθλίωσης.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συναυλία κοινωνικού και πολιτικού τραγουδιού. Συμμετέχουν οι: Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Υπεραστικοί, JazzMatazz.

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 7:30 μμ

Είσοδος -όπως πάντα- ελεύθερη!

--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Μάρτιος 04h