Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 στις 10.00 πμ

Ημέρα Αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Τάλεμπ

από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

Τα έσοδα από το ποτό sangria θα διατεθούν για τα δικαστικά έξοδα του Ουαλίντ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στον αγώνα του!

Στις 06/04/2016 ξεκινάει το Εφετείο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ (Γ. Σγούρδας, Γ. Ζαχαριάδης, Φ. Ζότο και Σ. Σγούρδας), που τον Νοέμβριο του 2012, αφού τον λήστεψαν, τον έδεσαν με μία αλυσίδα και τον βασάνισαν για 18 ώρες σε ένα στάβλο.

Το δικαστήριο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ έληξε το καλοκαίρι του 2015. Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τους βασανιστές.
Ο Γιώργος Σγούρδας, το πρώην αφεντικό του Ουαλίντ δέχτηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, οι Γιώργος Ζαχαριάδης και Φρέντερικ Ζότο 10 έτη και ο Σταμάτης Σγούρδας 5 έτη με αναστολή.
Ο Γιώργος Σγούρδας φυλακίστηκε, ενώ οι Ζαχαριάδης και Ζότο άσκησαν έφεση που είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, οπότε το αν τελικά θα φυλακιστούν μένει να αποφασιστεί στο Εφετείο.

Αυτό το δικαστήριο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υπόθεση, αφού από την έκβασή του εξαρτάται το αν ο Σγούρδας θα παραμείνει στη φυλακή, και το αν οι άλλοι δύο θα φυλακιστούν, καθώς και η διάρκεια της φυλάκισής τους.

Ο βασανισμός του Ουαλίντ δεν έληξε το Νοέμβριο του 2012, αφού από τότε έχει συρθεί σε μια σειρά επίπονων διαδικασιών, απειλών από την πλευρά των αμετανόητων βασανιστών και οικονομικών εξόδων που φυσικά είναι αδύνατον να ανταπεξέλθει ο ίδιος.

Σε αυτή τη δύσκολη πορεία του Ουαλίντ για δικαίωση στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι.

Δείχνουμε στην πράξη ότι δεν αφήνουμε κανέναν μετανάστη μόνο και καμία μετανάστρια μόνη.

...Pero hay un rayo de sol en la lucha
que siempre deja la sombra vencida...

image attachment

πηγή : https://www.facebook.com/Lacandona-293428384007904/timeline?ref=page_internal