Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στις 13.30

Μικροφωνική για το ζήτημα της σίτισης

ΤΡΩΩ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ

Ο τρόπος λειτουργίας της λέσχης αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στο ΠΑ.ΜΑΚ, καθώς οι κάρτες σίτισης μειώνονται χρόνο με το χρόνο με την φθηνή δικαιολογία της υποχρηματοδότησης του πανεπιστημίου. Ενημερωτικά σύμφωνα με περσινά δεδομένα ο προβλεπόμενος αριθμός καρτών σίτισης ανέρχονται περίπου στις 3.000, ωστόσο δόθηκαν μόνο 2.000 εξαιρώντας ολοκληρωτικά τα οικονομικά κριτήρια, και δεδομένου ότι οι ενεργοί φοιτητές αγγίζουν τους 10.000. Η μπίζνα λοιπόν, που έχει ανοίξει ο Χούτος στο ΠΑ.ΜΑΚ, λειτουργεί ως ένα ακόμη γρανάζι στο καπιταλιστικό σύστημα του πανεπιστημίου, εκμεταλλευόμενη τη βασική ανάγκη της σίτισης για να αισχροκερδεί.

Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχή αδιαφορία και τις αυθαιρεσίες της πρυτανείας στο ζήτημα, τη Δευτέρα 21/3 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην λέσχη του ΠΑ.ΜΑΚ, με στόχο τη διακοπή του ελέγχου και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των φοιτητών/-τριών και μη, καθώς η σίτιση είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο των λίγων. Παρά την μεγάλη ανταπόκριση που είχαμε στο κάλεσμα (30+ άτομα) δεν έλειψαν οι εντάσεις, καθώς το τσιράκι του Χούτου δε δίστασε να σαμποτάρει την παρέμβαση πιέζοντας τους υπαλλήλους να κλείσουν τις διανομές, αλλά και στρέφοντας τους φοιτητές που βρίσκονταν στην ουρά εναντίον μας. Μέσα σε ένα κλίμα αδιαφορίας και εγωκεντρισμού κάποιων φοιτητών, ανάλογη στάση κράτησε και η "Φοιτητική Μέριμνα" μεταθέτοντας τις ευθύνες της στους ανωτέρους της και δηλώνοντας πως έχει απλά ρόλο εντολοδόχου.

Έτσι, αντιστεκόμενοι στη σαπίλα του Χούτου και την υποβάθμιση του πανεπιστημίου, μέσω της στέρησης βασικών δικαιωμάτων, επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στο καθεστώς ελέγχου και στη νοοτροπία "κοιτάω την πάρτη μου", δείχνοντας κάρτα σίτισης ή πληρώνοντας το απαιτούμενο αντίτιμο. Πέρασε όμως πια ο καιρός των ιδεών και ήρθε ο καιρός των γεγονότων και των πράξεων.

Καλούμε όλους/-ες σε συζήτηση για το ζήτημα της σίτισης, τη Δευτέρα 11/4, στις 13.30, στο γυμναστήριο του ΠΑ.ΜΑΚ.

ΣΚΕΨΟΥ, ΔΡΑΣΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ-ΑΥΤΟΝΟΜΑ-ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΑ

Αυτόνομο Σχήμα ΠΑ.ΜΑΚ

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Απρίλιος 19h