Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 12.00

Ανοιχτή σύσκεψη

Ανοιχτή σύσκεψη, Κυριακή 10 Απρίλη 12μεσ., Πλατεία Σούρμενων, Λεωφόρος Ιασωνίδου

evros
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ- ΟΧΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ -ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΑΣΥΛΟ, ΣΤΕΓΗ,ΔΟΥΛΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΟΧΙ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ.Κωνσταντάτου να ματαιώσει την εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Ελληνικού με την ανάκληση της άδειας για την πραγματοποίηση της στο ΚΑΠΗ, Χρυσάνθου Τραπεζούντος8. Για μας είναι σαφές ότι πρόκειται για τον Δήμαρχο που η «ευαισθησία» του για τους πρόσφυγες είναι αντιστρόφως ανάλογη με την λατρεία του προς τους «επενδυτές» που θα καταστρέψουν τον ελεύθερο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προσπαθεί να εφαρμόσει τη νέα ρατσιστική συμφωνία ανάμεσα στην ΕΕ και τη Τουρκία , ξεσηκώνοντας μεγάλες αντιδράσεις από τον κόσμο που προσφέρει απλόχερη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Ήδη οι πρώτες εικόνες από τη Χίο και τη Μυτιλήνη, με τη μεταφορά στη Τουρκία προσφύγων δεμένων με χειροπέδες, με τη μετατροπή των κέντρων φιλοξενίας σε κέντρων κράτησης, δείχνει τι σημαίνει η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας: απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης , κανένα ίχνος ευαισθησίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Ελληνικό αυτή τη στιγμή «φιλοξενεί» στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσα τους πολλά προσφυγόπουλα. Οι φωνές που επιδιώκουν να ξεπουληθεί στο Λάτση και τους «επενδυτές» δεν κρύβουν την ανυπομονησία τους να εκκενωθεί ο χώρος από τους πρόσφυγες. Το κίνημα αλληλεγγύης με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων, νέων στηρίζει τους πρόσφυγες.
Είναι ώρα να πάρουμε πρωτοβουλίες δράσης των συνδικάτων , των κινήσεων ώστε να σπάσουμε στη πράξη την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Με την δράση για να ανοίξουν χώροι φιλοξενίας μέσα στις πόλεις μας, για να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τώρα, για να ανοίξουν τα νοσοκομεία τις δομές τους, για να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού και όχι να υποβαθμιστεί η αλληλεγγύη σ τα χέρια των ΜΚΟ και των πακέτων της ΕΕ.
Καλούμε σε σύσκεψη σωματεία, συλλογικότητες, δημοτικές κινήσεις, κινήσεις αλληλεγγύης, για την οργάνωση αυτών των πρωτοβουλιών.

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

πηγή : https://keerfablog.wordpress.com/2016/04/06/%