Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στις 19.00

Παναττική σύσκεψη ΚΕΕΡΦΑ

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΕΕΡΦΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΗ, 7ΜΜ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΣΗΕΑ, 3Ος , ΟΡΟΦΟΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ, ΣΤΕΓΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσυπογράψει την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που σκληραίνει την πολιτική της Ευρώπης-φρούριο, κλείνει τα σύνορα, νομιμοποιεί τους φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλέ, ανοίγει στρατόπεδα συγκέντρωσης και οδηγεί σε μαζικές απελάσεις χιλιάδες πρόσφυγες, αποτελεί επίθεση στο ίδιο το κίνημα αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στο εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα.
Η ψήφιση του νέου νόμου για το άσυλο σήμανε την έναρξη των απελάσεων στην Τουρκία, με την μετατροπή των νησιών του Αιγαίου, της Μυτιλήνης και της Χίου σε ορμητήρια εκατοντάδων αστυνομικών της FRONTEX του ΝΑΤΟ και της ΕΛΑΣ.
Την ίδια ώρα, οι χώροι φιλοξενίας είναι άθλιοι και ο σχεδιασμός για την μετατροπή τους σε κέντρα κλειστού τύπου, δηλαδή σε κέντρα κράτησης ,είναι επιλογή αποτυπωμένη στο νέο νόμο.
Μετά τις 19 Μάρτη, με την μεγάλη διεθνή κινητοποίηση, χρειάζεται να δώσουμε συνέχεια.
Με την ανάπτυξη της δράσης των συνδικάτων ώστε να σπάσουμε στη πράξη την εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Με την δράση για να ανοίξουν χώροι φιλοξενίας μέσα στις πόλεις, για να εγγραφούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τώρα, για να ανοίξουν τα νοσοκομεία τις δομές τους, για να υπάρξει κρατική χρηματοδότηση και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού και όχι να υποβαθμιστεί η αλληλεγγύη σ τα χέρια των ΜΚΟ και των πακέτων της ΕΕ.
Καλούμε αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος αλληλεγγύης, εργαζόμενους και εργαζόμενες που δίνουμε τη μάχη κατά του ασφαλιστικού-σφαγείο, σωματεία, συλλογικότητες, κινήσεις αλληλεγγύης, δημοτικές κινήσεις, κοινότητες μεταναστών να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα αγώνα για να καταργηθεί η συμφωνία του αίσχους ΕΕ-Τουρκίας, για να δοθεί άσυλο με πλήρη δικαιώματα, στέγη, δουλειά, υγεία για τους όλους.

πηγή : https://keerfablog.wordpress.com/2016/04/05/%