Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 στις 19.00

Σύσκεψη για το συντονισμό δράσεων

Κάλεσμα σε Σύσκεψη Σωματείων και ΦΣ, Παρασκευή 8 Απρίλη, Ιωάννινα

Πραγματική Φιλοξενία για τους Πρόσφυγες! 
Άμεση μεταφορά τους απ' το στρατόπεδο του Κατσικά!

Κοντά 1100 πρόσφυγες "φιλοξενούνται" στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο του Κατσικά, περίπου 9 χιλιόμετρα 
απ' το κέντρο των Ιωαννίνων. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άδικες και τρομακτικές. Διάτρητες σκηνές, στημένες πάνω σε κοφτερές πέτρες, χωρίς πάτο και στρώματα είναι η στέγη των προσφύγων. Η θέρμανση είναι φωτιές που άναψαν με ξύλα και πλαστικά μπουκάλια. Η έλλειψη ηλεκτρικού κάνει το φωτισμό ελλιπή ενώ λόγω όλων αυτών η ιατρική περίθαλψη στο χώρο είναι αδύνατη. Λειψή σίτιση, ελάχιστες τουαλέτες και πόσιμο νερό, πλέον με "χαλαρή" περιφρούρηση απ' την αστυνομία και τη μόνιμη παρουσία του στρατού. Ο χώρος αυτός είναι άκρος ακατάλληλος και οι πρόσφυγες πρέπει να μεταφερθούν σε δομές πραγματικής φιλοξενίας τώρα!
Η διάθεση των προσφύγων είναι μαχητική. Κοντά 200 άτομα ετοιμάζονταν να προχωρήσουν σε μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή 3 Απρίλη διαδηλώνοντας προς το κέντρο του Κατσικά (3 χιλιόμετρα απ' το στρατόπεδο) όπου θα κατασκήνωναν στην πλατεία. Η οργάνωσή της είχε φτάσει στις τοπικές ειδήσεις και το έκρυθμο κλίμα δεν άφησε την αστυνομία να την καταστείλει. Διέδωσε όμως, ότι αυτοί που παρεμβαίνουν στο στρατόπεδο και υποκινούν διαδηλώσεις , το κάνουν για δικό τους συμφέρον. Ότι τάχα το μόνο που θέλουν είναι η πτώση της κυβέρνησης και δε νοιάζονται γι' αυτούς. Ούτε να διχάσουν κατάφεραν όμως με τα ψέματα, ούτε να ακυρώσουν την κινητοποίηση. Πάνω από 100 άτομα διαδήλωσαν τελικά το πρωί της Κυριακής με αίτημα ανθρώπινες συνθήκες και το άνοιγμα των συνόρων! Ήταν η τρίτη κινητοποίηση των προσφύγων έχοντας ήδη διαδηλώσει δύο φορές στο κέντρο του Κατσικά.
Αυτή είναι η δυναμική που μπορεί να καταργήσει στην πράξη τη ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, δεν πρέπει όμως να μείνει μόνη. Τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι δημοτικές κινήσεις και όλος ο κόσμος που είναι αλληλέγγυος χρειάζεται να συνδεθούν μαζί της και να δυναμώσουν το αίτημα που απαιτεί ανοιχτά σύνορα, ανοιχτά νοσοκομεία, δήμους και σχολεία για όλους! Τη Δευτέρα 4 Απρίλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεκινάει την εφαρμογή της συμφωνίας του αίσχους με την απέλαση 500 προσφύγων προς την Τουρκία. 
Καμία απέλαση, κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης κλεισμένος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης! Έχουμε τη δύναμη να το επιβάλουμε αλλά και την ευκαιρία, με πρώτο σταθμό την Απεργία του Δημοσίου στις 7 Απρίλη! Τότε και κάθε μέρα φωνάζουμε Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι! Ανεπιθύμητοι το ΝΑΤΟ, τα Μνημόνια και ο πόλεμός τους!

Για να συντονίσουμε λοιπόν τις δράσεις μας, η ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων σας καλεί σε Σύσκεψη Σωματείων και ΦΣ: Παρασκευή 8 Απρίλη, 7μμ, Εργατικό Κέντρο

ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων

πηγή : https://keerfablog.wordpress.com/2016/04/05/%