Κυριακή 8 Μαίου 2016 στις 10.30 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία

Η Κυριακή 8 Μάη είναι μέρα απεργίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να ικανοποιεί τις ορέξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Διακαής πόθος βέβαια συνολικά του κεφαλαίου και της εργοδοσίας είναι να ξεμπλέξει μια και καλή με ένα από τα τελευταία εργατικά δικαιώματα του περασμένου αιώνα. Ενός αιώνα μεγάλων εργατικών μαχών με αιματοβαμμένες κατακτήσεις. Από το Σικάγο και τον Μάη του 36 στην Θεσσαλονίκη μέχρι και σήμερα, η εργατική τάξη κατέκτησε δικαιώματα μέσα από μεγάλες απεργίες, εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Τώρα θέλουν να μας τα πάρουν πίσω όλα όσα παλέψαμε για να κατακτήσουμε. Από το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση μέχρι την κοινωνική ασφάλιση. Για να ανατρέψουμε αυτή την πορεία προς την βαρβαρότητα χρειάζεται να βγει μπροστά ξανά στο προσκήνιο το μαχόμενο ταξικό κίνημα που θα συγκρουστεί με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές του.
Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που έχει διαλέξει στρατόπεδο και είναι με την πλευρά της εργοδοσίας, της "κοινωνικής ειρήνης" και του "μένουμε Ευρώπη". Μια Ευρώπη που καταδικάζει τους λαούς της στην φτώχεια και τον αυταρχισμό ενώ παράλληλα γίνεται ένα ρατσιστικό φρούριο κλείνοντας τα σύνορα της προς τους κολασμένους αυτού του πλανήτη, τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Για όλους αυτούς τους λόγους χρειαζόμαστε καινούργιους Μάηδες. Η απεργία στις 8 του Μάη να είναι μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο αλλά και όλοι οι εργάτες που συμμετέχουν στο μαχόμενο ταξικό κίνημα θα πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Όχι γιατί το αποφάσισε η ΓΣΕΕ, με την οποία τίποτα κοινό δεν έχουμε, αλλά γιατί η εργοδοτική και κυβερνητική πρόκληση σε μια περίοδο που θα ψηφίζεται το πιο αντιδραστικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πρέπει να λάβει μαζική και αποφασιστική απεργιακή απάντηση.

Η απεργιακή συγκέντρωση θα είναι ταυτόχρονα και η ταξική πρωτομαγιάτικη διαδήλωση πιάνοντας το νήμα από τους μεγάλους αγώνες του περασμένου αιώνα προς έναν ακηδεμόνευτο αγώνα διαρκείας για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ στις 10.30πμ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Προχωράμε σε απεργιακούς αποκλεισμούς και ανεξάρτητη ταξική διαδήλωση στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Δεν θα ζήσουμε σαν δούλοι.Θα παλέψουμε για τα εργατικά δικαιώματα μας με ταξικό ανεξάρτητο εργατικό κίνημα.

Καλούμε όλες τις εργατικές και πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση συνδιοργανώνοντας την ισότιμα και μαχητικά, ενημερώνοντας ταυτόχρονα πως η επόμενη συνέλευση του συντονισμού είναι την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 18.00 στον ελευθεριακό χώρο sabot (Γκαρμπολά 4, Πιτ Μπαζάρ).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Απρίλιος 15h


1 2 3 4 5 6

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα! Κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις και την απεργία!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το

«ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αμεσοδημοκρατικές, οι εργατικές και οι κοινωνικές συλλογικότητες, τα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα και οι ανεξάρτητοι αγωνιστές που πλαισιώνουν το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», χαιρετίζουν τις ζωντανές δυνάμεις της λαϊκής βάσης που βγαίνουν στους δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στην επιχειρούμενη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η εσπευσμένη κατάθεση του αντι-ασφαλιστικού τερατουργήματος και η κυβερνητική απόπειρα να υπερψηφιστεί εντός του Σαββατοκύριακου θα βρει απέναντί της εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες που κατεβαίνουν στους δρόμους για να την ακυρώσουν στην πράξη. Όποιος τολμήσει να αγνοήσει αυτήν τη μαζική λαϊκή κραυγή, θα τεθεί οριστικά στο περιθώριο της Ιστορίας και των απαιτήσεών της.

Το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», έχοντας ως βασική αρχή του ότι «οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες», θεωρεί ότι η «διαπραγμάτευση» για το «ασφαλιστικό» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους «δανειστές», την τρόικα και τα «κουαρτέτα» που έγιναν… «θεσμοί» (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), τους διεθνείς τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, αποτέλεσε από μόνη της μία «πολιτική εργολαβία» που παζάρεψε τους όρους της σφαγής μας και ήρθε να προστεθεί στην αλυσίδα της βάρβαρης αντεργατικής αναδιάρθρωσης που επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (νόμος Γιαννίτση, νόμος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, πορίσματα των επιτροπών «σοφών» και άλλες αντιλαϊκές νομοθετικές παρεμβάσεις) σε αγαστή συνεργασία με την ελίτ του εγχώριου κεφαλαίου.

Ήδη, η -παρόμοιας νεοφιλελεύθερης κοπής- ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εφαρμόστηκε σε άλλες χώρες υπό τις «ευλογίες» ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ, διέλυσε πλήρως το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Το ίδιο επιχειρούν να κάνουν και εδώ, αυτή τη φορά με… «αριστερό» και ολίγον εθνικιστικό πρόσημο! Η αντιασφαλιστική επιδρομή που δρομολογήθηκε και στην Ελλάδα προβλέπει την επιβολή μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Μάλιστα, το νέο ασφαλιστικό θα είναι… «εύκαμπτο» (απαλλαγμένο από την υποχρέωση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων!) και θα δίνει τη δυνατότητα αυτόματης μεταβολής του ύψους των συντάξεων αναλόγως με τις ορέξεις των εκάστοτε κυβερνώντων!

Την κατεδάφιση του ασφαλιστικού άνοιξαν οι διάφορες «ρυθμίσεις» κατά την πενταετία των μνημονίων και με διάφορους νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, κ.λπ.) Τώρα, με το νέο νόμο προβλέπεται η ενοποίηση όλων των ταμείων σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης και ένα φορέα επικουρικής, η εκ νέου ληστρική επιδρομή στα όποια αποθεματικά των ταμείων και η εξίσωση προς τα κάτω των κατακτήσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων ολόκληρων κλάδων. Η ανακεφαλαιοποίηση του Δεκέμβρη του 2015, έδωσε τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, με την απομείωση της αξίας της περιουσίας τους, καθώς, κάποιοι τζογάρισαν τα αποθεματικά σε μετοχές.

Τώρα, η επιχείρηση να μετατρέψουν τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση πλήττει όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, χτυπά τον αγροτικό κόσμο, τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους πληβείους των πόλεων, τους νέους με μισθούς πείνας και αντίστοιχη σύνταξη-φιλοδώρημα (αν προλάβουν) έπειτα από 40 χρόνια δουλειάς, τους ασθενείς που θα πεθαίνουν αβοήθητοι και χωρίς φάρμακα αφού η παροχή υπηρεσιών υγείας θα μετατραπεί σε μια «ακριβή» και «ιδιωτική» υπόθεση.

Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα βιώσουν την άμεση περικοπή των επικουρικών τους συντάξεων από 8%-30%, το κόψιμο του ΕΚΑΣ για 60.000 χαμηλοσυνταξιούχους και τη σταδιακή κατάργησή του έως το 2019. Επίσης, κόβονται οι κύριες συντάξεις μέσα από τον επανυπολογισμό τους, με βάση τις απαιτήσεις της τρόικας για ποσοστά αναπλήρωσης που θα είναι στο 38%-55% αντί του 70% που ήταν πριν, και του 90% που ήταν παλαιότερα. Ο πολυχρησιμοποιημένος ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι θα «διορθώσει» αυτή την αδικία αποδίδοντας τα χρήματα ως «προσωπική διαφορά» σε βάθος ενός ή δύο χρόνων, είναι υποκριτικός, αφού από τη μια μπορεί να διακοπεί ανά πάσα στιγμή και από την άλλη, μία πολύ πιθανή αλλαγή του πολιτικού σκηνικού μπορεί όχι να άρει αλλά να ολοκληρώσει το έγκλημα! Όμως, το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα δεν χτυπάει μόνο τους νυν εργαζόμενους-ασφαλισμένους-ανασφάλιστους-συνταξιούχους. Υποθηκεύει κυρίως το μέλλον της νεολαίας με τη θεσμοποίηση των βάρβαρων ανατροπών στο εργασιακό-ασφαλιστικό καθεστώς, καθιστώντας τους εμπνευστές τους και όσους τολμήσουν να τις υλοποιήσουν, υπόλογους για ένα «διαρκές έγκλημα» που θα διαιωνίζεται και θα γίνεται ολοένα και πιο επαχθές προκαλώντας συνεχώς πολλαπλάσια θύματα. Ταυτοχρόνως, θα προκληθεί περαιτέρω βίαιη φτωχοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που έως σήμερα αναγκάζονταν να «ζουν» με τη σύνταξη των παππούδων-γιαγιάδων.

Καμία υποκριτική επίκληση «κοινωνικής ευαισθησίας» δεν μπορεί να αποκρύψει τη βαρβαρότητα των νέων μέτρων που θα επιβάλλει το νέο ασφαλιστικό (αν περάσει).

Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και ανεργίας, με το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα, κράτος και κεφάλαιο βομβαρδίζουν με νέες δυσβάσταχτες «υποχρεώσεις» τους πολίτες, τους απομυζούν για μια ολόκληρη ζωή, επιχειρούν να τους στερήσουν την ατομική, κοινωνική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια, αφαιρώντας τους στο τέλος και το δικαίωμα για αξιοπρεπή γηρατειά.

Μας θέλουν εξαθλιωμένους για να μπορούν να μας χειραγωγήσουν ευκολότερα. Καλλιέργησαν γι' αυτόν το σκοπό τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τις συντεχνιακές διεκδικήσεις μερικών αιτημάτων διαφορετικών κλάδων εργαζομένων, θέλοντας να στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Σε αυτή την προσπάθεια είχαν πολύτιμους συνεργάτες τους υποταγμένους συνδικαλιστικούς γραφειοκρατικούς κύκλους που εκπαιδεύτηκαν να λένε «ΝΑΙ» στα Μνημόνια και να παρακαλάνε για ψίχουλα στα υπουργικά γραφεία. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που αναγκάστηκαν να κηρύξουν απεργίες μόνο έπειτα από την έντονη λαϊκή πίεση και τη δράση ασυμβίβαστων, αγωνιστών συνδικαλιστών. Δεν θέλουν και δεν μπορούν αυτοί οι κύκλοι να δώσουν καμία ουσιαστική μάχη μέχρι τέλους. Αποτελούν μέρος του συστήματος. Η γενική πολιτική απεργία διαρκείας είναι ο εφιάλτης τους. Η αντιδραστική-αντεργατική τους πρακτική δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμιά μεγαλο-συνδικαλιστική ρητορεία ή πίσω από την κήρυξη απεργιών που ήταν εντέχνως αποκομμένες από κάθε σχέδιο κλιμάκωσης, γενίκευσης και συντονισμού ενός πολύμορφου αγώνα. Μόνο τα αυτόνομα-ανεξάρτητα κινήματα, τα πραγματικά ταξικά εργατικά συνδικάτα, οι επαναστατικές πολιτικές οργανώσεις, οι αυτοδιευθυνόμενες δομές αυτοδιαχείρισης, αλληλεγγύης και αγώνα και η ακηδεμόνευτη πάλη των ελεύθερων ανθρώπων μπορούν να δημιουργήσουν με οργάνωση και συντονισμό τις πραγματικές προϋποθέσεις για μια νικηφόρα πορεία ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπαγορεύει νόμους σαν αυτόν που επιχειρεί να περάσει εν ριπή οφθαλμού η κυβέρνηση. Οι εργατοπατέρες έκαναν το «χρέος» τους. Αποκοίμισαν το λαό. Τώρα ήρθε η ώρα των παιδιών της εξέγερσης.

Ας γίνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο καραβάνι αντίστασης ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και, τουλάχιστον μέχρι να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα, ας απαιτήσουμε:

- Καθολικό δικαίωμα στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους (Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενους ή άνεργους) χωρίς προϋποθέσεις.

- Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.

- Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.

- Μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης χωρίς περικοπή αποδοχών και άρα, δουλειά για χιλιάδες άνεργους.

- Αυξήσεις στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού, τώρα!

- Δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.

- Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

- Καμιά σύνταξη κάτω από τον παλιό βασικό μισθό.

Δεν ξεχνάμε και πρέπει να αγωνιζόμαστε για:

- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, των μνημονιακών «ρυθμίσεων» και των μέτρων του τρίτου μνημονίου.

- Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία των αποθεματικών που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθούν τα «χρέη» στα κοράκια του ΔΝΤ.

- Απόκρουση της φασίζουσας, ρατσιστικής ρητορικής που αποδίδει σε μετανάστες/πρόσφυγες την έξαρση της ανεργίας στη χώρα τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι τις δουλειές δεν τις «κλέβουν οι ξένοι» αλλά οι εργοδότες και τα αφεντικά (ελληνικά ή πολυεθνικά) που απολύουν μαζικά και κλείνουν τα εργοστάσια (ΒΙΟ.ΜΕ, Coca Cola, Softex κλπ.), «Ηλεκτρονική Αθηνών», «πτωχεύουν» επιχειρήσεις και πετάνε στο δρόμο τους απλήρωτους εργαζόμενους, εκβιάζουν με απολύσεις αν δεν τους επιτραπεί να ισοπεδώσουν μια ολόκληρη περιοχή καταστρέφοντας το περιβάλλον για λίγο χρυσό (Eldorado Gold), εκμεταλλεύονται τους εποχιακούς «ξένους» εργάτες και τους… «απελαύνουν» απλήρωτους. Και βέβαια, για ασφάλιση, ούτε λόγος! Έτσι κι αλλιώς, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι «ξένοι».

Ο δρόμος της αυτο-οργάνωσης των «από τα κάτω» σε αμεσοδημοκρατική βάση σε όλους τους χώρους δουλειάς ή κοινωνικής δραστηριότητας, η δημιουργία αντιγραφειοκρατικών μαχητικών σωματείων και Συνδικάτων χωρίς «ηγεμονίσκους», η πάλη μέσα στα υπάρχοντα σωματεία για αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των συμφερόντων της βάσης των εργαζομένων, η κατάληψη των Μέσων παραγωγής και η εκτροπή της παραγωγικής δραστηριότητας προς όφελος των πραγματικών εργατικών και κοινωνικών αναγκών, η δημιουργία δομών αλληλεγγύης και γενικότερα η επαναφορά του ξεχασμένου εξεγερτικού αιτήματος «Δεν ζητάμε πολλά. Τα θέλουμε όλα γιατί μας ανήκουν», είναι ο μόνος δρόμος για νικηφόρα προοπτική της κοινωνίας για την ανατροπή της καπιταλιστικής οργάνωσης και λειτουργίας που αποτελεί τη βασική πηγή της ανισότητας, της φτώχειας και της δυστυχίας των ανθρώπων, ούτως ώστε να περάσει ο έλεγχος του πλούτου και όλης της κοινωνίας σε αυτούς που τον παράγουν.

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ενώνεται με τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και κατεβαίνει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα αλλά και να απαιτήσει αυτό που μοιάζει αδύνατο, πριν γίνει αδιανόητο.

Να μην περάσει το αντι-ασφαλιστικό τερατούργημα!

Να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

Συγκέντρωση-πορεία,

Παρασκευή 6 Μάη, Καμάρα, 10 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ «ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Κυριακή στις 8 του ΜΑΗ, στις 10.30 το πρωί Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Την Κυριακή, όλη μέρα στους δρόμους, σε κάθε συγκέντρωση, ενώνουμε την οργή μας μαζί με τους χιλιάδες που θα βρίσκονται έξω από τη Βουλή. Μέχρι να ματαιώσουμε την αντι-ασφαλιστική επιδρομή!

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

πηγή: http://karavaniagona.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html


1 2 3 4 5 6

6-7 Μάη: Όλοι στην απεργία. Αγώνας διαρκείας παντού, όλοι στους δρόμους

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

6-7 Μάη: Όλοι στις απεργίες/συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα

-

Eργατική Πρωτομαγιά 2016, συγκεντρώσεις Κυριακή 8/5:

Αθήνα: 10 πμ, Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 10:30 πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 10πμ Εργατικό κέντρο

Αλεξανδρούπολη: 10πμ Εργατικό κέντρο

-

Στον φετινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία στη χώρα μας και παγκόσμια βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τρομακτικές απειλές της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, του πολέμου, της προσφυγιάς, των χτυπημάτων στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ζήτημα ζωής ή θανάτου η ανατροπή όλων των Μνημονίων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάλθηκε να ξεπεράσει σε αθλιότητα ακόμα και τους παλιούς μνημονιακούς. Ο Τσίπρας και οι γύρω του, απομονωμένοι απ' την κοινωνία, γαντζώνονται στην εξουσία, ως έρμαια και πρόθυμοι υπηρέτες των δανειστών, καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό. Πριν καλά καλά εφαρμοστεί όλο το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο, φέρνουν και 4ο Μνημόνιο με δήθεν «προληπτικά» μέτρα!

  • Καταστρέφουν ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύουν κάθε αλληλέγγυο χαρακτήρα της, με τη νεοφιλελεύθερη, κανιβαλική λογική της «ανταποδοτικότητας» και μόνο κριτήριο όχι κάποιες αξιοπρεπείς παροχές αλλά τη «βιωσιμότητα» στα μέτρα των δανειστών και του κεφαλαίου. Καταργούν τις κατώτερες συντάξεις, τις μειώνουν (καταβαλλόμενες και μελλοντικές) σε επίπεδα πείνας. Αυτό είναι το νόημα των νέων ρυθμίσεων για το ύψος και τις προϋποθέσεις της «εθνικής σύνταξης», τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού επί όλου του εργασιακού βίου, τις περικοπές σε επιδόματα και παροχές κ.λπ.
  • Φοροχαράτσια και εισπρακτικά μέτρα χωρίς τέλος. Μείωση αφορολόγητου, αύξηση κλιμάκων και εισφοράς «αλληλεγγύης», εξοντωτική φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ. Στο επόμενο φορολογικό (μαζί με το 4ο Μνημόνιο ή πιο νωρίς) ετοιμάζεται σφαγή, με αύξηση του ΦΠΑ, υπαγωγή σχεδόν όλων των λαϊκών δαπανών στον ανώτερο φορολογικό συντελεστή, κατάργηση των λίγων φοροαπαλλαγών που απέμειναν, αύξηση ΕΝΦΙΑ κ.ά.
  • Ξεπουλάνε τα πάντα. Μετά την εγκληματική παραχώρηση των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, σειρά παίρνουν και άλλα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, η ύδρευση, κάθε υποδομή και πλούτος του Δημοσίου, αξίας εκατοντάδων δις, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Αυτά τα μέτρα πέφτουν σαν βόμβες πάνω σε μια οικονομία ρημαγμένη, μια κοινωνία τσακισμένη από 6 χρόνια κρίσης και Μνημονίων. Ενώ ο Τσίπρας πλασάρει το δικό του "Success Story" για «πλεόνασμα», η οικονομία βυθίζεται, η ανεργία αυξάνει ξανά. 5,5 εκ. ζουν κάτω ή κοντά στο όριο φτώχειας, 2,4 εκ. σε ακραία φτώχεια! Το «πλεόνασμα» προκύπτει απ' την εκμηδένιση των δαπανών για υγεία, παιδεία κ.λπ., που θα γιγαντωθεί με τον «αυτόματο κόφτη» του 4ου Μνημονίου, φέρνοντας νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών/συντάξεων, λουκέτα, οριστικοποιώντας το βούλιαγμα σε μια θάλασσα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Πρέπει το συντομότερο να τους διώξουμε όλους. Αυτή την αδίστακτη και καταστροφική κυβέρνηση. Τους παλιούς μνημονιακούς, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε ν' ανασυνταχθούν εκμεταλλευόμενοι τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα παράσιτα της ζάπλουτης ελίτ, επιχειρηματίες και «αστέρες» των λιστών Λαγκάρντ και Πάναμα Πέιπερς - που ως άλλοι δωσίλογοι κερδίζουν δις από τη δυστυχία μας μέσα στην κρίση. ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, ΝΔ/Μητσοτάκης, τα αποκόμματα ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ. κοιτάζουν να διασωθούν απ' την αποσύνθεσή τους, να διαιωνίσουν το μνημονιακό καθεστώς, φέρνοντας μια κυβέρνηση μνημονιακής συνεργασίας όλων των αντιδραστικών δυνάμεων τύπου «Μένουμε Ευρώπη». Πρέπει να τους σταματήσουμε, με αγώνες παντού, με Γενική Πολιτική Απεργία, τη δική μας εξέγερση.

Ενάντια στον Πόλεμο και τους Ιμπεριαλιστές εμπρηστές του

H κυβέρνηση μας σέρνει στη δίνη τεράστιων συγκρούσεων, που κάνουν την ευρύτερη περιοχή μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Δεν αρκούσε που δίνει βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια στο ΝΑΤΟ ή συμμαχεί με αντιδραστικά καθεστώτα (αιμοσταγής δικτατορία Σίσι στην Αίγυπτο, χασάπηδες του Ισραήλ). Συνυπέγραψε να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - όχι βέβαια για το «προσφυγικό», αλλά για την ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, τη μετατροπή της χώρας σε «χωράφι» των δυτικών ιμπεριαλιστών στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Μαζί και όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.), παρακαλάνε να είναι όσο το δυνατόν πιο στενοί σύμμαχοι των ΝΑΤΟϊκών, αδιαφορώντας για τη φωτιά του πολέμου που αυτοί ανάβουν!

Στη σταύρωση της Συρίας και την απειλή εξάπλωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, προστίθεται η νέα επέμβαση που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Λιβύη (δήθεν για ν' αντιμετωπίσουν κι εκεί τους «τζιχαντιστές»). Αυτά τα μέτωπα (Μ. Ανατολή, Ουκρανία) και άλλα λιγότερο γνωστά (ΝΑ Ασία, Ειρηνικός, Αφρική), είναι κομμάτι της γιγάντιας σύγκρουσης των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με άλλες μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα). Ο κίνδυνος του πολέμου γεννιέται απ' την αθεράπευτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Μια τεράστια απειλή για το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας -ειδικά με την τρομακτική καταστροφική ισχύ των σύγχρονων όπλων (συμβατικών και πυρηνικών)-, που πάει χέρι χέρι με την αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη στο όνομα της «ασφάλειας».

Aλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο.

Η ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επισφράγισε το κλείσιμο των συνόρων, δείχνοντας ανοιχτά το ζοφερό πρόσωπο της Ευρώπης Φρούριο, την ψευτιά των δήθεν «αξιών» και του «πολιτισμού» της. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, ζώντας σε άθλιες συνθήκες.

Όλα αυτά φέρουν την ελεεινή υπογραφή της κυβέρνησης - που όσο κι αν πλασάρει «ανθρωπισμό» μετατρέπει τη χώρα σε κυματοθραύστη των προσφύγων/μεταναστών, σε κέντρο απελάσεων και στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το εργατικό κίνημα πρέπει να σπάσει αυτό το ρατσιστικό, κτηνώδες καθεστώς, που είναι εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών για να σπέρνουν τη διχόνοια και το φόβο, να επιβάλλουν την καταστολή και την μνημονιακή βαρβαρότητα.

Στον δρόμο της Πρωτομαγιάς, για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

Σωτηρία απ' τον σημερινό Αρμαγεδδώνα δεν υπάρχει με αυταπάτες για κοινοβουλευτικές λύσεις (όπως έδειξε και το ναυάγιο και η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ). Ή αφήνοντας τα πράγματα στα χέρια ανίκανων και προδοτικών ηγεσιών, όπως της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ: όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τα παχιά λόγια, έκαναν όλοι τους το παν για να μην ενωθεί, να μην κλιμακωθεί η πάλη ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα, για να μας οδηγήσουν ξανά σε μια ανέξοδη «διαμαρτυρία» της τελευταίας στιγμής.

Χρειάζονται αγώνες ενωτικοί, μαζικοί, αποφασισμένοι για σύγκρουση μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη. Αυτό είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, των ηρώων του Σικάγο, της εξέγερσης του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη, που φέτος τιμάμε τα 80 χρόνια της. Μόνο αν στηριχτούμε στις ανεξάντλητες δυνάμεις της τάξης μας, στη δική μας ενότητα, αυτοοργάνωση και μαχητικότητα, μπορούμε να νικήσουμε. Μας το θυμίζουν οι αγώνες που γίνονται σήμερα σ' όλο τον κόσμο, στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Αγώνες όπου συμμετέχουν και παλεύουν εκατομμύρια εργαζόμενων, νέων, φτωχών.

Δεν αρκεί να παλέψουμε ενάντια στα Μνημόνια. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του κακού. Να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που στην κρίση του ξερνάει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, βαρβαρότητα. Να εγκαθιδρύσουμε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βγει μέσα απ' τους αγώνες μας και θα στηρίζεται σ' αυτούς. Που θα επιβάλλει το δίκιο μας και τις δικές μας λύσεις, εφαρμόζοντας ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό, για μια Εργατική Δημοκρατία. Να χτίσουμε μια μαζική επαναστατική δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εγγύηση στη σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές, το κράτους τους - αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

-

  • Κάτω η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια, όλοι οι υπηρέτες τους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ/ΕΕ.
  • Εθνικοποίηση-Εργατικός Έλεγχος στους τομείς κλειδιά της οικονομίας
  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα απ' το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις.
  • Κάτω η ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Ανοιχτά Σύνορα - με ελεύθερη, οργανωμένη, ασφαλή διέλευση και παροχή εγγράφων. Όχι απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ίσα δικαιώματα, κοινοί αγώνες με πρόσφυγες/μετανάστες.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4817


1 2 3 4 5 6

Το σωματείο σερβιτόρων μαγείρων κεντρικής Μακεδονίας ⁄ Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Σάββατο 7 Μάη

Συγκέντρωση στο κατειλημμένο εργατικό κέντρο 19:00

Κυριακή 8 Μάη

Συγκέντρωση Τσιμισκή με Αριστοτέλους 10:3

και για να μην ξεχνιόμαστε …

Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία.

Κυριακή 8 Mάη 2016.Σήμερα ορίστηκε ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς. Η ΓΣΕΕ έκανε και πάλι το καθήκον της κηρύσσοντας μια ψόφια απεργία ,χωρίς στόχο και καμιά προοπτική ,μια άσφαιρη πιστολιά στον αέρα. Μια απεργία που θέλουν να εξαντληθεί στην κατάθεση στεφανιών και σε μια συγκέντρωση μπροστά από το εργατικό κέντρο. 130 χρόνια από την πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο και την μεγάλη απεργία με αίτημα την καθιέρωση της οχτάωρης ημερήσιας δουλειάς, 80 χρόνια από τον Μάη του'36 στη Θεσσαλονίκη και την μεγάλη απεργία με βασικό αίτημα την αύξηση του ημερομισθίου. Ήταν εκείνες οι εποχές που τα αφεντικά μπορούσαν να απαιτούν από τους εργάτες να δουλεύουν όλη τη βδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ για ψίχουλα, ενώ τα ατυχήματα στους χώρους δουλείας ήταν καθημερινά.

Γιατί αυτή η αναδρομή θυμίζει επικίνδυνα τη σημερινή κατάσταση της μισθωτής εργασίας;

Το οχτάωρο έχει πάψει να είναι αυτονόητο , οι μισθοί είναι της πείνας , η κυριακάτικη αργία καταργείται , η ανασφάλιστη εργασία καλπάζει, τα ωράρια μας ελαστικοποιούνται, οι διεκδικήσεις τιμωρούνται με απολύσεις, τα επιδόματα μειώνονται ή καταργούνται.

Παράλληλα με όλα αυτά το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου έρχεται να υποτιμήσει περαιτέρω την εργατική μας δύναμη διαλύοντας την κοινωνική ασφάλιση, αυτή τη φορά μέσα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το σχετικό σχέδιο του νόμου ενσαρκώνει την αντίστοιχη κυβερνητική πρόταση του Ιανουαρίου 2016, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη απεικόνιση των μνημονιακών δεσμεύσεων και των διαχρονικών αντεργατικών νομοθετημάτων. Ενδεικτικά , η επίθεση στην εργατική τάξη μέσω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου προβλέπει: περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωση των αναπηρικών συντάξεων, μείωση των εφάπαξ, μείωση βασικής σύνταξης και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νομοσχέδιο αυτό θα αποτελέσει το ισχυρότερο βήμα για το πετσόκομμα της συνταξιοδότησης μας, ενώ τελικός στόχος κράτους και αφεντικών φαίνεται ότι είναι η απαλλαγή τους από το κόστος της κοινωνικής ασφάλισης και η μετάκυλιση του στους εργαζομένους-ες. Συνειδητοποιούμε λοιπόν ότι κράτος και τα αφεντικά, αφού διαίρεσαν όλα αυτά τα χρόνια το προλεταριάτο σε διαφορετικές κατηγορίες ασφάλισης, τώρα ενοποιούν προς τα κάτω τον έμμεσο μισθό («ασφαλιστικά δικαιώματα») όλης της εργατικής τάξης, εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή συλλογική αντίσταση των εργαζομένων στην επίθεση που δεχόταν ο άμεσος και ο έμμεσος μισθός τους.

Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η ταξική αλληλεγγύη. Μόνο ξεπερνώντας λογικές που μας διαχωρίζουν σε «παλιούς» και «νέους» ασφαλισμένους, σε ντόπιους και ξένους, σε διαφορετικούς κλάδους και πόστα, μπορούμε να αντισταθούμε στην εκμετάλλευση. Οι κοινοί αγώνες που έχουνε δοθεί δείχνουν ότι μπροστά στην οργάνωση των από τα κάτω, χωρίς εργατοπατέρες και κόμματα, τα αφεντικά παύουν να φαντάζουν ανίκητα και οι εργαζόμενοι ανακτούμε το χαμένο έδαφος και αντιλαμβανόμαστε τη δύναμη που μας δίνει η θέση μας στην παραγωγή, καθώς εμείς είμαστε αυτοί που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση δηλαδή ενός ακόμα κεκτημένου που θεωρούταν αυτονόητο. Η ανοιχτή αγορά την Κυριακή επιβαρύνει τους εργαζόμενους στο εμπόριο ακόμα περισσότερο με: απλήρωτες προσαυξήσεις για εργασία σε μέρες αργίας, απλήρωτα μεροκάματα και υπερωρίες, ελαστικά ωράρια και εργοδοτική τρομοκρατία. Όλα αυτά βέβαια είναι κάτι παραπάνω από οικεία και για τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού, αφού ούτως ή άλλως δουλεύουμε Κυριακές, χωρίς προσαυξήσεις, με εντατικοποιημένη εργασία τις Κυριακές και τις αργίες που «κινείται η αγορά».

Και σε αυτήν την απεργία επιθυμούμε να δώσουμε το πραγματικό νόημά της, δηλαδή το μπλοκάρισμα της παραγωγικής διαδικασίας. Προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη ,την αξιοπρέπεια και τη οργάνωση στους χώρους δουλειάς με την προοπτική μιας γενικής απεργίας διαρκείας. Θεωρώντας ότι οι εργατικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι έργο των ίδιων και όχι των δήθεν εκπροσώπων τους (ΓΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ) έχουμε επιλέξει το δρόμο του αυτοοργάνωμενου και αδιαμεσολάβητου αγώνα, από τα κάτω συνδικαλισμού. Συμμετέχουμε στο Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού. Το σωματείο αυτό είναι ένα σωματείο βάσης. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί με τακτικές γενικές συνελεύσεις, οι οποίες αναγνωρίζονται ως το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων και στις οποίες συμμετέχουν όλοι ισότιμα και μακριά από τη λογική της ανάθεσης. Είναι ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, εκτός φυσικά από αφεντικά, προϊστάμενους, φασίστες και αυτούς που προσπαθούν να αντλήσουν ψήφους ή υπεραξία για το κομματικό τους μαγαζί.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σωματείο σερβιτόρων μαγείρων κεντρικής Μακεδονίας ⁄ Θεσσαλονίκης

πηγή: http://ssmthess.espivblogs.net/


1 2 3 4 5 6

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

-

6/7 Μάη: Συμμετέχουμε στη 48ωρη γενική απεργία ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα

Συγκεντρώσεις Κυριακή 8/5:

10:30 πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους

18:00 μμ στην Καμάρα

Η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε πραξικοπηματικά να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο μαζί με το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο. Πριν καλά καλά εφαρμοστεί όλο το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο, φέρνουν και 4ο Μνημόνιο με δήθεν «προληπτικά» μέτρα!

Αυτά τα νομοσχέδια δεν πρέπει να περάσουν. Με αγώνες, με την ενίσχυση και συνέχιση της γενικής απεργίας να αποτρέψουμε την ψήφισή τους.

  • Καταστρέφουν ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύουν κάθε αλληλέγγυο χαρακτήρα της, με τη νεοφιλελεύθερη, κανιβαλική λογική της «ανταποδοτικότητας» και μόνο κριτήριο όχι κάποιες αξιοπρεπείς παροχές αλλά τη «βιωσιμότητα» στα μέτρα των δανειστών και του κεφαλαίου. Καταργούν τις κατώτερες συντάξεις, τις μειώνουν (καταβαλλόμενες και μελλοντικές) σε επίπεδα πείνας. Αυτό είναι το νόημα των νέων ρυθμίσεων για το ύψος και τις προϋποθέσεις της «εθνικής σύνταξης», τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού επί όλου του εργασιακού βίου, τις περικοπές σε επιδόματα και παροχές κ.λπ.
  • Φοροχαράτσια και εισπρακτικά μέτρα χωρίς τέλος. Μείωση αφορολόγητου, αύξηση κλιμάκων και εισφοράς «αλληλεγγύης», εξοντωτική φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ. Στο επόμενο φορολογικό (μαζί με το 4ο Μνημόνιο ή πιο νωρίς) ετοιμάζεται σφαγή, με αύξηση του ΦΠΑ, υπαγωγή σχεδόν όλων των λαϊκών δαπανών στον ανώτερο φορολογικό συντελεστή, κατάργηση των λίγων φοροαπαλλαγών που απέμειναν, αύξηση ΕΝΦΙΑ κ.ά.
  • Ξεπουλάνε τα πάντα. Μετά την εγκληματική παραχώρηση των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, σειρά παίρνουν και άλλα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, η ύδρευση, κάθε υποδομή και πλούτος του Δημοσίου, αξίας εκατοντάδων δις, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Αυτά τα μέτρα πέφτουν σαν βόμβες πάνω σε μια οικονομία ρημαγμένη, μια κοινωνία τσακισμένη από 6 χρόνια κρίσης και Μνημονίων. Ενώ ο Τσίπρας πλασάρει το δικό του "Success Story" για «πλεόνασμα», η οικονομία βυθίζεται, η ανεργία αυξάνει ξανά. 5,5 εκ. ζουν κάτω ή κοντά στο όριο φτώχειας, 2,4 εκ. σε ακραία φτώχεια! Το «πλεόνασμα» προκύπτει απ' την εκμηδένιση των δαπανών για υγεία, παιδεία κ.λπ., που θα γιγαντωθεί με τον «αυτόματο κόφτη» του 4ου Μνημονίου, φέρνοντας νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών/συντάξεων, λουκέτα, οριστικοποιώντας το βούλιαγμα σε μια θάλασσα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει στην αρπαγή 1,8 δις ευρώ του πρώτου φορολογικού. Πρόκειται σύντομα να κατέβει και δεύτερο φορολογικό με αύξηση του χαμηλού και μεσαίου συντελεστή, με την μεταφορά πολλών αγαθών πλατιάς κατανάλωσης και τιμολογίων ρεύματος, νερού, κινητής τηλεφωνίας, κ.α. από τον μεσαίο στον ανώτερο συντελεστή του 24%, αύξηση ΕΝΦΙΑ, κ.α.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει το συντομότερο να τους διώξουμε όλους. Αυτή την αδίστακτη και καταστροφική κυβέρνηση. Τους παλιούς μνημονιακούς, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε ν' ανασυνταχθούν εκμεταλλευόμενοι τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους επιχειρηματίες και «αστέρες» των λιστών Λαγκάρντ και Πάναμα Πέιπερς - που ως άλλοι δωσίλογοι κερδίζουν δις από τη δυστυχία μας μέσα στην κρίση. ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, ΝΔ/Μητσοτάκης, τα αποκόμματα ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ. κοιτάζουν να διασωθούν απ' την αποσύνθεσή τους, να διαιωνίσουν το μνημονιακό καθεστώς, φέρνοντας μια κυβέρνηση μνημονιακής συνεργασίας όλων των αντιδραστικών δυνάμεων τύπου «Μένουμε Ευρώπη». Πρέπει να τους σταματήσουμε, με αγώνες παντού, με Γενική Πολιτική Απεργία.

-Επικοινωνήστε μαζί μας για τις επόμενες δράσεις.

-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, απειλής κατάσχεσης, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ. στo τηλέφωνο:2310265730,

email: epitexropidrasexis@gmailex.com, στο blog http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!

Με τη δική μας οργάνωση και αγώνα παντού, να επιβάλλουμε:

  • Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
  • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
  • Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
  • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ. Άμεση επιστροφή σε εθνικό νόμισμα!
  • Υπεράσπιση του δημόσιου &δωρεάν χαρακτήρα κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730, epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2016/05/o.html


1 2 3 4 5 6

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μάιος 18h