Πέμπτη 19 Μαίου 2016 στις 19.00

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κοινότητας και Αλληλέγγυων προσφυγικών Αλεξάνδρας

Το Μάρτιο του 2014 πραγματοποιήθηκε η μεταβίβαση από την ET.A.Δ. (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) των 137 από το σύνολο των 177 διαμερισμάτων που κατείχε στο κτηριακό συγκρότημα των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ.) θα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για τη δημιουργία μιας νέας, διευρυμένης, συνέλευσης, που θα αποτελείται από κατοίκους της γειτονιάς, από μέλη της ΣΥΚΑΠΡΟ, όσο κι από άτομα που δεν κατοικούν στη συγκεκριμένη γειτονιά, αλλά που, ωστόσο, επιθυμούν να τη στηρίξουν έμπρακτα.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα της Κοινότητας & Αλληλέγγυων των Προσφυγικών της Λ. Αλεξάνδρας, με αρχικό της σκοπό τη διεύρυνση της αντίστασης της γειτονιάς απέναντι στην καταστολή, και ακολούθως, την ενίσχυση των δομών και των δράσεων της οργανωμένης κοινότητας.

Η λειτουργία της ΑΣΑΚΑ δεν είναι ανταγωνιστική με άλλα οργανωμένα κομμάτια της γειτονιάς. Αντιθέτως, ο πλούτος των κοινωνικών υποκειμένων που συλλογικοποιούνται μέσα από διακριτούς ρόλους, δημιουργεί προϋποθέσεις μιας πληρέστερης αντίληψης πάνω στο κοινωνικό πεδίο των Προσφυγικών.

Η δημιουργία της Συνέλευσης έλαβε υπόψη της και τον τρόπο οργάνωσης των καταληψιών κατοίκων, οι οποίοι, από την αρχή έθεταν το ζήτημα της απόρριψης του μοντέλου των ''νησίδων ελευθερίας'' και την άρρηκτη σύνδεση των προσφυγικών με το ευρύτερο κίνημα και τον αγώνα.

Με βάση αυτό, η δραστηριοποίηση της Συνέλευσης δεν θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο σε μια εργασία βελτίωσης των εσωτερικών συνθηκών της γειτονιάς, γεγονός που θα της προσέδιδε τα χαρακτηριστικά του πρόσκαιρου και της φιλανθρωπίας.

Έτσι, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της Συνέλευσης, δόθηκε ο προσανατολισμός της οργανωμένης παρέμβασης με κινηματικούς όρους και έξω από τη γειτονιά.

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Κοινότητας και Αλληλέγγυων προσφυγικών Αλεξάνδρας

Κουζή & Τριχωνίδας - Αμπελόκηποι

http://prosfygika.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64668/