Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.00

Συνέλευση για τον τοίχο του Καμίνη στο Λόφο του Στρέφη

Συνεχίζουμε τις Συνελεύσεις, κάθε Πέμπτη, στις 20:00, στο θεατράκι, μέχρι την οριστική διακοπή της κατασκευής του τοίχου.

Η παρουσία όλων μας είναι πολύ σημαντική.

Με πρόσχημα την «αντιμετώπιση καταπτώσεων πρανών», ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε ένα ακόμα έργο τσιμέντου που οδηγεί στην καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση των ζωών μας. Πρόκειται για την κατασκευή τσιμεντένιου τοίχου, ύψους 5 μέτρων και μήκους 45 μέτρων εφαπτόμενου στην πλαγιά του Λόφου Στρέφη, στην οδό Ειρήνης Αθηναίας. Στον χώρο αυτόν, έχουν φυτευτεί δέντρα εδώ και αρκετές δεκαετίες από κατοίκους των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα ο χώρος να καταλαμβάνεται από ευκάλυπτους, ελιές και θάμνους που φτάνουν μέχρι τον δρόμο.

Ο Δήμος Αθηναίων - και παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων που το έμαθαν τυχαία, γιατί φυσικά ο Δήμος δεν φρόντισε να μας ενημερώσει, λες και το έργο δε μας αφορά - προχωράει με γρήγορες διαδικασίες στην κατασκευή τοίχου-βραχοπαγίδας, όμοιο με αυτούς που συναντάμε σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και, βαφτίζοντας το έργο «αντιμετώπιση πρανών» και όχι ανάπλαση, αυτομάτως απαλλάσσεται από την εκπόνηση οποιασδήποτε περιβαλλοντικής μελέτης.

Επειδή το τσιμέντο στην πόλη μας περισσεύει, επειδή ο περιβάλλων χώρος στον οποίο ζούμε μας αφορά άμεσα όλους, και επειδή τις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή μας τις παίρνουμε εμείς και όχι εργολάβοι, αντιστεκόμαστε στην κατασκευή του τοίχου, αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση της ζωής μας.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1560786/