Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 19.00

Ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης αυτοοργανωμένου εργατικού-κοινωνικού χώρου

Είμαστε εργαζόμενοι/ες, άνεργες/οι, φοιτητές/ριες, νεολαία και συνταξιούχοι, κάτοικοι από το Μενίδι και τις γύρω γειτονιές. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ενιαία και καλά συντονισμένη και πιστεύουμε ότι, στο μέτρο του δυνατού, το ίδιο ενιαία και καλά συντονισμένη πρέπει να είναι και η αντίστασή μας, στην κόλαση που κάθε μέρα μας φτιάχνουν. Από αυτήν την ανάγκη μαζευτήκαμε πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες, διαδρομές και απόψεις και συμφωνήσαμε να χτίσουμε μια δικιά μας αυτό-οργανωμένη δομή αντίστασης και αλληλεγγύης.

Θα λειτουργεί ως εγχείρημα ανατροπής των κυρίαρχων κοινωνικών σχέσεων: Του εμπορεύματος, του κέρδους και της εκμετάλλευσης μέσω της μισθωτής εργασίας. Των θεσμών του έθνους, του κράτους και της ιδεολογικης χειραγώγησης που ασκούν. Των εθνικιστικών, ρατσιστικών αντιλήψεων, της αναθετικής λογικής και της αντιπροσώπευσης.

Αυτό-οργανωνόμαστε μέσα από συνελεύσεις, σπάζοντας την ιεραρχία, τον ατομικισμό και την απάθεια. Λειτουργούμε με βάση την ομοφωνία και τη συνδιαμόρφωση, για να προωθήσουμε την δική μας άποψη για το πώς θα θέλαμε την κοινωνία χωρίς αδικία και εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη, αυτοδιαχείριση και ελευθερία για όλους.

Παρεμβαίνουμε στα τοπικά προβλήματα, τα οποία συνδέονται με τα αδιέξοδα των κυρίαρχων κυβερνητικών πολιτικών, οι οποίες προωθούν την εκμετάλλευση των από κάτω.

Αντιλαμβανόμενοι πάντα τους εαυτούς μας ως κομμάτι ενός ευρύτερου κινήματος.

Οι δράσεις μας σε αδρές γραμμές μπορούν να ενταχθούν στις εξής κατηγορίες:

  • Κοινωνικού χαρακτήρα (δράσεις ταξικής αλληλεγγύης όπως κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό φαρμακείο, λειτουργία αυτοδιαχειριζόμενου καφενείου).
  • Κινηματικού / εργατικού χαρακτήρα (στήριξη τοπικών εργατικών αγώνων, συντονισμός ενάντια στους πλειστηριασμούς, λειτουργία ως σωματείο γειτονιάς, παρεμβάσεις σε διάφορα τοπικά και κεντρικά ζητήματα).
  • Πολιτιστικού χαρακτήρα με την προώθηση της αυτενέργειας και της δημιουργίας (μαθήματα μουσικής, φωτογραφίας, θεάτρου, χειροτεχνίας) και τη χρήση του χώρου για παρουσίαση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (προβολές ταινιών, ποιητικές βραδιές, ομιλίες και θεατρικές παραστάσεις με ελεύθερη καταβολή αντίτιμου) και μετάδοση της αντικουλτούρας.

Όλα όσα αναφέρθηκαν όμως για να πάρουν υλική υπόσταση χρειάζονται ένα χώρο που θα τα στεγάσει. Έτσι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε κατάλληλα ένα χώρο ακριβώς γι' αυτό το σκοπό. Μη δεχόμενοι χορηγίες από ιδιωτικούς, κρατικούς ή κομματικούς φορείς, συγκεντρώνοντας έσοδα αποκλειστικά από εκδηλώσεις και ελεύθερες συνεισφορές, διοργανώνουμε εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης ζητώντας έμπρακτη στήριξη στο εγχείρημά μας.

site: http://antivaro.espivblogs.net/

πηγή : http://antivaro.espivblogs.net/2016/06/28/%cf%81%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%b9-27/