Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 19.00

2η συνέλευση του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας

2η συνέλευση του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας με θέμα την οργάνωση της λειτουργίας του σχολείου

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έγινε συνέλευση του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας με θέμα την οργάνωση της λειτουργίας του σχολείου για την επόμενη χρονιά. Παρά την εποχή, η συνέλευση είχε μεγάλη συμμετοχή και ακούστηκαν απόψεις από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Η συζήτηση κινήθηκε σε τέσσερις θεματικές ενότητες: την οργάνωση του σχολείου, τα σεμινάρια, την οργάνωση και τον εμπλουτισμό της τριμηνιαίας συνέλευσης και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών δράσεων.

Σε ότι αφορά την οργάνωση του σχολείου, διαπιστώθηκε ότι θα έπρεπε να καταμεριστούν οι ευθύνες της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου σε περισσότερα άτομα. Για το σκοπό αυτό, προτάθηκε η δημιουργία τριών ομάδων για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του σχολείου. Μία ομάδα γραμματειακής υποστήριξης, η οποία θα έχει την ευθύνη των εγγραφών και την ευθύνη της καταγραφής υπηρεσιών στην τράπεζα χρόνου, μία ομάδα φύλαξης, η οποία θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια του χώρου, το άνοιγμα και το κλείσιμο συγκεκριμένες ώρες, καθώς και μία ομάδα καθαριότητας, η οποία ήδη υπάρχει αλλά προτείνουμε να ενδυναμωθεί και να στηριχθεί. Για την στήριξη των ομάδων, μαζί με το έντυπο της εγγραφής για τους εμπλεκόμενους στο σχολείο, θα υπάρχει συμπληρωματικό έντυπο για τη συμμετοχή σε κάποια από τις τρεις ομάδες. Επιπλέον για την άμεση συνεννόηση και διευθέτηση πρακτικών ζητημάτων που προκύπτουν σχετικά με το χώρο προτάθηκε να δημιουργηθούν δύο ομάδες στο facebook μία των καθηγητών και μία κοινή.

Σε ότι αφορά τα σεμινάρια, για την επόμενη χρονιά προτείνεται να συνεχιστούν οι κύκλοι σεμιναρίων που ξεκίνησαν φέτος και να προστεθούν σεμινάρια ενημέρωσης και συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές και συμβουλευτικής για γονείς. Για τα σεμινάρια του μήνα προτάθηκε να επιλεχθεί ένα θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος σε σχέση με το περσινό (ενδεικτικές θεματικές: "ιστορία και λογοτεχνεία" ή "λογοτεχνειά και κρίση"). Για τα σεμινάρια συμβουλευτικής και ενδεχομένως την προσωπική συμβουλευτική προτάθηκε προτάθηκε να γίνει συνάντηση με μαθητές λυκείου, ενδεχομένως και Γ γυμνασίου, με σκοπό την ενημέρωση και την καταγραφή των αναγκών συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Σε ότι αφορά τον εμπλουτισμό της συνέλευσης, διαπιστώθηκε ότι αν και η αξιολόγηση μέσω ερωτηματολογίων πάει καλά, χρειάζεται να αλλάξει. Σκοπός είναι να καταγράφονται όλες οι απόψεις στη συνέλευση. Προτείνεται συνεργασία ανθρώπων που έχουν την τεχνογνωσία ώστε να επιλεχθούν νέες μέθοδοι για τη συλλογή ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων.

Σε ότι αφορά τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών δράσεων διαπιστώθηκε η ανάγκη να διοργανώνονται δράσεις με τη συμμετοχή των παιδιών σε αυτές. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά σε ένα μουσικό ή θεατρικό δρώμενο που θα εμπλέκονται τα ίδια τα παιδιά, ξεκινώντας ίσως από τη συγγραφή του σεναρίου. Προτάθηκε να συγκροτηθεί μια πολιτιστική ομάδα, τα χαρακτηριστικά και ο στόχος της οποίας θα καθοριστούν σε μια συνάντηση στην αρχή της χρονιάς.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 7μ.μ. Ελάτε να δώσετε διαθεσιμότητες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως για τη νέα χρονιά.

suneleush2

πηγή : http://www.mesopotamia.gr/2%ce%b7-%cf%83%cf%8...