Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 στις 21.00

Συνέλευση για το 13ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Η αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας θα διοργανώσει και φέτος το αντιρατσιστικό φεστιβάλ, το 13ο κατά σειρά, με προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής το διήμερο Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, επιδιώκοντας όπως κάθε χρόνο, το φεστιβάλ να αποτελέσει μια συνάντηση κινημάτων, ανθρώπων και συλλογικοτήτων που αγωνίζονται, μια φωνή ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό, μια γιορτή τόσο του πολιτισμού όσο και του αντιρατσιστικού κινήματος.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πολιτικό περιεχόμενο και τις θεματικές ενότητες του φετινού φεστιβάλ. Προκειμένου αυτή η διαδικασία να αγκαλιάσει και να αγκαλιαστεί από όσο το δυνατό περισσότερες/ους, άτομα και συλλογικότητες που βρέθηκαν και βρίσκονται στην ίδια όχθη του ανταγωνιστικού κινήματος των «από τα κάτω», απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις συνελεύσεις που θα ακολουθήσουν, με αρχή την επομένη

την Τρίτη 23 Αυγούστου, στις 9.00μμ, στο προαύλιο της Βιοχημείας

προκειμένου να αρθρώσουμε από κοινού τα προτάγματα, το πολιτικό πλαίσιο και τις θεματικές ενότητες του φεστιβάλ, να πλαισιώσουμε τις ομάδες δουλειάς, να δηλώσουμε τη συμμετοχή μας στο διήμερο.

Θυμίζουμε,

  • ότι το φεστιβάλ δομείται πάνω σε μεγάλες θεματικές ενότητες / περίπτερα και κάθε συλλογικότητα μπορεί να εκθέσει / παρουσιάσει υλικό σχετικό με μία ή περισσότερες θεματικές. Για το περιεχόμενο της συμμετοχής στις θεματικές, κρίνει και αποφασίζει κάθε συλλογικότητα αναλαμβάνοντας και την πολιτική ευθύνη. Γνωρίζοντας ότι η οπτική της κάθε συλλογικότητας πάνω στα διάφορα θέματα / προβλήματα μπορεί να διαφέρει, στόχος της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας αλλά και του φεστιβάλ δεν είναι να αποκρύψει αυτήν την πραγματικότητα αλλά μέσα από την παράθεση και όσμωση διαφορετικών απόψεων, να ενισχύσουμε τους συντροφικούς δεσμούς και τις κοινές συλλογικές μας δράσεις.
  • η συμμετοχή με φυσική παρουσία κάθε συλλογικότητας έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την υποστήριξη του υλικού όσο και για την περιφρούρηση και τις ανάγκες του φεστιβάλ.

η συνέλευση της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας Λάρισας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1562264/