Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00

Ανοιχτή σύσκεψη για τη διοργάνωση κεντρικής αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 18/9

Τρία χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή συντρόφου Παύλου Φύσσα και η μάχη με το φασισμό παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ.
Η πολιτική οργάνωση που ανέλαβε και την ευθύνη τη δολοφονία τους, παραμένει σε πλήρη λειτουργικότητα. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει και συντηρεί ένα κοινοβουλευτικό μηχανισμό και μια δικτύωση γραφείων και συλλογικοτήτων που λειτουργούν ως κέντρα παρακρατικών, τραμπούκικων δράσεων. Η επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση τον Απρίλη στον Πειραιά αλλά και οι τελευταίες ανώνυμες επιθέσεις σε μετανάστες στον Ασπρόπυργο και στην Κατάληψη Προσφύγων στη Νοταρά μας υπενθυμίζουν πως η μάχη με τα τάγματα εφόδου δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά στο άμεσο μέλλον.
Η επανεμφάνιση του φασισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από την άνοδο ακροδεξιών και ρατσιστικών κινημάτων - κομμάτων δεν μας επιτρέπει να μετατρέπουμε τις αντιφασιστικές ημερομηνίες σε μέρες «εορτασμού μνήμης» αλλά μαχητικής εγρήγορσης και ετοιμότητας. Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν έχει μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ώστε να έχει απομείνει μόνο μια δικαστική εκκρεμότητα. Η Χρυσή Αυγή ανασυγκροτείται μέσα από «κοινωνικές οργανώσεις» ενώ για πρώτη φορά δοκιμάζεται φασιστική «κατάληψη στέγης» σαν κι αυτή του Βοτανικού.
Η 18 Σεπτέμβρη πρέπει να πιάσει το νήμα του Μαχητικού Αντιφασισμού και να στείλει ένα πανίσχυρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Καλούμε οργανώσεις, στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες αλλά και κάθε ανένταχτο αντιφασίστα σε σύσκεψη στο Γκίνη της Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ.

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/08/30/%c...