Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση

Το Σάββατο 10/9 η συνέλευση NO BORDER μαζί με μετανάστ(ριες) από τα camps καλούν σε διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη με προσυγκέντρωση στις 17.00 στο Συντριβάνι.

NO BORDER assembly and migrants of the camps invite on a protest in Thessaloniki on Saturday 10th of September.. Starting point: Sintrivani (Egnatia street) at 17.00

πηγή : http://micropolis-socialspace.blogspot.com/20...


1 2 3

Μπλοκ Άμεσης Δημοκρατίας

πηγή : https://ablocfest.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Σεπτέμβριος 15h


1 2 3

Πορεία ΔΕΘ

Χιλιάδες λόγοι να συμμετέχουμε στην πορεία της ΔΕΘ…

Η πορεία της ΔΕΘ έχει καθιερωθεί ως μια μέρα αντίστασης και πολλές φορές μετωπικής σύγκρουσης του ευρύτερου κινήματος με την εκάστοτε εξουσία. Πρόκειται για μια πορεία συνδεδεμένη με κοινωνικούς αγώνες, με αγώνες διεκδίκησης. Μια πορεία, που στην φετινή πραγματικότητα, μας βρίσκει αντιμέτωπους με μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Η πραγματικότητα αυτή συνιστά μια περίοδο σκληρής και εκτεταμένης λιτότητας με απανωτά μνημόνια και υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας. Οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, σε συνδυασμό με την τεράστια ανεργία, δημιουργούν μια καθημερινότητα, όπου είτε ζούμε για να δουλεύουμε, είτε βρισκόμαστε σε μια διαρκή αναζήτηση εργασίας ακόμη και αν πρόκειται για συνθήκες δουλείας.

Ο κρατικός μηχανισμός εξυπηρετώντας το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα ιδιωτικοποιώντας κοινά αγαθά (π.χ. νερό), φυσικούς πόρους (π.χ. μετατροπή τεράστιων δασικών εκτάσεων στη Β.Α. Χαλκιδική σε μεταλλεία θανάτου), δημόσιες υπηρεσίες (αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ.), ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει στο μέγιστο βαθμό την υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παιδεία, κ.α.).

Παράλληλα με τον οικονομικό πόλεμο που βιώνουμε εγχώρια, ένας άλλος πόλεμος μαίνεται στις χώρες της ανατολικής μεσογείου. Ενας σύγχρονος ιμπεριαλιστικός πολέμος, όπου στον βωμό του χρήματος εκατομμύρια ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι τόσοι έχουν ξεριζωθεί, είτε λόγω του πολέμου, είτε λόγω της φτώχειας που έχουν επιφέρει οι παραπάνω πολιτικές. Η ελληνική κυβέρνηση, ακολουθώντας τις εχθρικές τακτικές της Ευρώπης-φρούριο, με σκοπό την μετατροπή του υποκείμενου του μετανάστη σε άνθρωπο β' κατηγορίας, εύκολα ελεγχόμενου και υποταγμένου, στοιβάζει τους μετανάστες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης (κλειστού ή ανοιχτού τύπου, λίγο ενδιαφέρει) κάτω από άθλιες συνθήκες, περιθωριοποιώντας και γκετοποιώντας τους. Παράλληλα, καταστέλλει την έμπρακτη αλληλεγγυη όλων εκείνων που στέκονται δίπλα στους μετανάστες και τις μετανάστριες στον αγώνα τους για ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση, χαρτιά και αξιοπρέπεια.

…χίλιοι τρόποι να συμμετέχουμε στην κοινωνική αλλαγή.

Στον αντίποδα αυτής της επίθεσης που δεχόμαστε έχουμε μια κοινωνία μουδιασμένη και απογοητευμένη καθώς πίστεψε στις φρούδες υποσχέσεις του Σύριζα και σε μια ελπίδα «αριστερής» ανάθεσης. Πλέον, και οι πιο αφελείς έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν σωτήρες και μαγικές ενδοκαπιταλιστικές συνταγές ευημερίας.

Μόνος δρόμος είναι να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να ανοίξουμε διαλόγους, να επικοινωνήσουμε και να αυτοοργανωθούμε. Ούτε αγανάκτηση, ούτε ανάθεση, αλλά ριζική σύγκρουση με το υπάρχον και ταυτόχρονα η συνδημιουργία, από τα μέλη της κοινωνίας, νέων θεσμών σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής (εκπαίδευση, υγεία, παραγωγή και διανομή αγαθών, ψυχαγωγία, λήψη πολιτικών αποφάσεων). Να επανανοηματοδοτήσουμε τις σχέσεις μας και να αντισταθούμε συλλογικά στην βαρβαρότητα με την δόμηση ή την πλαισίωση συνελεύσεων στις γειτονιές, να δομήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης, αλληλέγγυας οικονομίας, να καταλάβουμε τα εργοστάσια (όπως αυτό της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στα χέρια των εργατών από το 2011) και να αυτοοργανωθούμε στους χώρους της δουλειάς με σωματεία βάσης. Μαζί με τους μετανάστες/τριες, με όπλο την αλληλεγγυη, να χτίσουμε έναν κόσμο αξιοπρέπειας και ισότητας, με στόχο την κοινωνική αυτονομία και χειραφέτηση.

Όλοι/ες στην πορεία της Δ.Ε.Θ. 10/9 στις 17:00, πλατεία Συντριβανίου

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Σεπτέμβριος 15h