Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00

2η συνέλευση για την αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι το πρωί του Σαββάτου

post image

Μετά την ανοιχτά καλεσμένη συνέλευση της Παρασκευής 9/9, θα πραγματοποιηθεί

2η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, την Πέμπτη 15/9, στις 20.00, στο Πολυτεχνείο

για τα τελευταία δεδομένα πριν τη διαδήλωση και τα πρακτικά ζητήματα

ακολουθεί το κείμενο δρόμου για την διαδήλωση των τοπικών συλλογικοτήτων:

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Η πλανητική κλιμάκωση του στρατιωτικού και οικονομικού πολέμου των κρατών και μπλοκ παγκόσμιας κυριαρχίας μεγεθύνει ολοένα τα καραβάνια των σύγχρονων φυγάδων, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο το σύνθημα: ΕΘΝΗ - ΚΡΑΤΗ - ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗ ΓΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΦΑΓΕΙΑ. Για να έρθουν κατόπιν οι ίδιοι μηχανισμοί, τα ίδια συμφέροντα, που ευθύνονται για τον εκτεταμένο ξεριζωμό (ανάμεσά τους και το ελληνικό κράτος με τη συμμετοχή του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ), να δαιμονοποιήσουν και να ποινικοποιήσουν τη μετανάστευση. Τα τείχη της ευρώπης-φρούριο ορθώνονται ακόμα ψηλότερα με φράχτες και κοινές θαλάσσιες περιπολίες δυνάμεων του λιμενικού, του FRONTEX και του ΝΑΤΟ. Ενώ η (εγχώρια) αριστερά του κράτους βαθαίνει και επεκτείνει την κατάσταση εξαίρεσης των εκτοπισμένων, με τη "φιλοξενία" τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, εγκλεισμό των νεοεισερχόμενων σε συνοριακά hot spotς, καθημερινές απελάσεις και καταστολή των δομών αλληλεγγύης. Όπως οι εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών Ορφανοτροφείο, Hurriya και Νίκης, στις 27 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, με κατεδάφιση μάλιστα της κατάληψης Ορφανοτροφείο για να μην ανακαταληφθεί (χρόνια εγκαταλειμμένο κτίριο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης).

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Ο συστημικός ρόλος των φασιστών και η δημόσια παρουσία τους φαίνεται μειωμένη σε σχέση με κάποια χρόνια πριν που λειτουργούσαν ως "ανεπίσημη" κρατική υπηρεσία καταστολής μεταναστών, αγωνιστών, διαφορετικών, με τη συγκρότηση "ταγμάτων εφόδου". Μια λειτουργία που τέθηκε σε αναστολή όταν οι μελανοχίτωνες φρουροί του καθεστώτος θέλησαν να διαμορφώσουν οι ίδιοι την ατζέντα των επιθέσεων τους, κλιμάκωσαν τις βίαιες ενέργειες τους διεκδικώντας την ηγεμονία από την επίσημη κρατική βία και μετατράπηκαν από μηχανισμός τρομοκράτησης και επιβολής της κοινωνικής-ταξικής ειρήνης σε αιτία πρόκλησης κοινωνικών αντιδράσεων και συγκρούσεων μεγάλης κλίμακας, ειδικά μετά τη δολοφονία Φύσσα.
Η συγκυριακή, όμως, ύφεση της δημόσιας επιθετικότητάς τους δεν πρέπει να παραπλανεί. Εξάλλου, στο Κερατσίνι επιδίωξαν εκ νέου δημόσιο βήμα τον περασμένο Φλεβάρη, καλώντας σε φασιστοσύναξη στο Σχιστό, με παρουσία όλης της ηγετικής ομάδας της χρυσής αυγής, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ρατσιστική επιτροπή κατοίκων. Προσπάθεια η οποία ματαιώθηκε από τις κοινωνικές παρεμβάσεις και δυναμικές συγκεντρώσεις των αντιφασιστών/αντιφασιστριών. Ενώ το νεόκοπο φασιστικό μόρφωμα Λ.Ε.Π.ΕΝ (μαφιόζικη απόσχιση από την χ.α.) σε μια προκλητική κίνηση έχει ανακοινώσει εγκαίνια γραφείων του στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στην Αθήνα στις 18/9, μέρα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους και προστάτες των αφεντικών, είτε ως εμπροσθοφυλακή είτε ως κατασταλτική εφεδρεία. Μέσα σε περιβάλλον συστημικής κρίσης-αστάθειας και κοινωνικής ρευστότητας έχουν πάντα σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν σύμφωνα με τις κυριαρχικές επιλογές και τις ενδοκαθεστωτικές ανακατατάξεις. Εξάλλου, δεν έχουν σταματήσει τις φονικές τους επιθέσεις, με εισβολές σε σπίτια μεταναστών (όπως πρόσφατα στον Ασπρόπυργο) και εμπρησμούς καταλήψεων στέγης προσφύγων/μεταναστών, όπως τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου στην κατάληψη Νοταρά 26 στα Εξάρχεια. Ενώ δεν έχουν σταματήσει να στοχοποιούν τον κόσμο του αγώνα και να πραγματοποιούν εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοοργανωμένα στέκια και καταλήψεις. Στο γνώριμο ρόλο τους ως προέκταση της κρατικής καταστολής και των κοινωνικών ή αγωνιζόμενων υποκειμένων που στοχοποιεί.

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Η δίκη-παρωδία της χ.α. (όπου ακόμα "διερευνάται" γιατί δεν έγινε καμία προσαγωγή από τους παρόντες αστυνομικούς ούτε ενός από τους 30 και πλέον τραμπούκους του ναζιστικού τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στον Φύσσα και τους φίλους του όπως και οι ευθύνες των δραστών και της πολιτικής ηγεσίας της φασιστικής συμμορίας που έδινε τις σχετικές εντολές), αποτελεί άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν πραγματώνεται στις αίθουσες της αστικής δικαισοσύνης ούτε με χαρτοπόλεμο καταγγελιών και θεσμικές διαμαρτυρίες αλλά στους δρόμους και στις συνειδήσεις, αυτοοργανωμένα και ακηδεμόνευτα, ενάντια σε κάθε είδους ολοκληρωτισμό, σκοταδισμό και επιβολή, ενάντια σε κάθε κοινωνική διάκριση και πλαστό διαχωρισμό, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για κοινωνική και ατομική απελευθέρωση.

Να μη συνηθίσουμε την ασχήμια

αυτού του κόσμου και τη θανατοπολιτική

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9, 12.00, Αμφιάλη - Πλ. ΝΙΚΗΣ (τριγωνάκι-Ζαρντέν)

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΡΕΣΑΛΤΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1562782/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Σεπτέμβριος 13h