Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19.00

Κοινή συνέλευση μεταναστών/αλληλέγγυων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων

από @Μετανάστες/τριες-Αλληλέγγυοι/ες

Tις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκύψει μια σειρά από κινηματικές διεργασίες στους μεταναστευτικούς χώρους τόσο στις καταλήψεις όσο και στα hot-spots. Οι αντίξοες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι μετανάστες, οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη απόφαση χορήγησης ή όχι ασύλου και το κλέισιμο των συνόρων γενικότερα έχουν δημιουργήσει μια συνθήκη ζωής που αναγκάζει αυτόν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις με τα ανάλογα αιτήματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι έχουν πραγματοποιηθεί οι εξής δράσεις:

Στις 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου μετανάστες πραγματοποίησαν πορείες από το Σύνταγμα στα Εξάρχεια. Και τις τρείς μέρες οι διαδηλώσεις κατέληξαν στο 5ο Λύκειο/ Κατάληψη Σχολείου όπου πραγματοπιήθηκε συνέλευση συντονιστικού αγώνα με συμμετοχή από τις Καταλήψεις Στέγης Μεταναστών: Σχολείο, 2ο Φιλοξενείο, Νοσοκομείο, Ξενοδοχείο ''Όνειρο'' και Αραχώβης όπως επίσης και από τα camps της Ριτσώνας, του Ελαιώνα και του Σκαραμαγκά ενώ στις κινητοποιήσεις υπηρχαν και μετανάστες που διαμένουν στο Ελληνικό. Η συμμετοχή αλληλέγγυων στις κινητοποιήσεις ήταν ελάχιστη.

Στις 10 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε επίσης πορεία με συμμετοχή κυρίως μεταναστών από τις καταλήψεις των Εξαρχείων και αλληλέγγυων. Η πορεία ξεκίνησε από τη Βικτώρια, έφτασε στο Σύνταγμα και κατέληξε στο πολυτεχνείο όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Στη συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν συζητήσεις στα camps (Ριτσώνα, Μαλακάσα, Οινόφυτα, Ελληνικό, Σχιστό, Σκαραμαγκάς, Ελαιώνας) με σκοπό να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνέλευση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και αναλογικότερη συμμετοχή.

Καλούμε στην κοινή συνέλευση μεταναστών/αλληλέγγυων για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων την Πέμπτη 15/09 στις 19:00 στο Γκίνη.

Συνέλευση για τη Διάχυση των Μεταναστευτικών Αγώνων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/65933/