Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στις 9.00 πμ

Δίκη του συντρόφου που συνελήφθη στην εκκένωση της κατάληψης Κουρεμένου 5

Για το δικαστήριο της κατάληψης στέγης Acta et Verba - 07/10/2016

keimeno-18-gia-to-dikasthrio-ths-acta-et-verba-07-10-2016

ΔΕ ΣΑΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου του 2015, το στενάκι της οδού Κουρεμένου γεμίζει με ένα σωρό μπάτσους. Με μπροστάρισσα την εισαγγελέα Σωτηρίου, που έχει πάρει εργολαβία από ότι φαίνεται τις εκκενώσεις καταλήψεων στη πόλη μας (εκκένωση Αντιβίωσης 29/8/2013), πραγματοποιείται εκκένωση της κατάληψης στέγης Κουρεμένου 5 (Acta et Verba). Εκείνο το πρωί, εντός της οικίας βρισκόταν ο ένας από τους κατοίκους του σπιτιού. Ενώ του ειπώθηκε πως αν φύγει θα γλιτώσει τη σύλληψη, εκείνος αρνήθηκε, μιας και πολύ σωστά θεώρησε πως δε διαπράττει κάποιο έγκλημα.

Το να επιλέξει να στεγαστεί σε ένα κτίριο, το όποιο όπως όλοι και όλες ξέρουμε στη γειτονιά, έχει να ανοίξει την πόρτα του από τον καιρό του Κουρτ-Πασά, μιας και οι φαινομενικά ιδιοκτήτες του ζουν αλλού, για εμάς δεν είναι προβληματικό. Προβληματικό και παράλογο είναι να υπάρχουν άδεια σπίτια και εμείς να χτίζουμε κι άλλα, να παίρνουμε δάνεια και να κάνουμε δύο και τρεις δουλειές για να ξεχρεώσουμε. Εν τέλει, δηλαδή, η επιδιωκόμενη γαλήνη και ηρεμία που θα έπρεπε λογικά να προσφέρει το σπίτι, μετατρέπεται σε άγχος, ανασφάλεια, και συνεχές τρέξιμο. Να είσαι συνεχώς στη τσίτα, να σκέφτεσαι τρόπους αποπληρωμής, να κόβεις από εδώ και από εκεί, να πετσοκόβεις τις επιθυμίες και τα θέλω σου, να σκύβεις κι άλλο το κεφάλι στη δουλειά, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις οικονομικές υποχρεώσεις σου. Ωραία ζωή…

Εμείς ως καταληψίες το έχουμε πει πολλάκις. Δε θέλουμε να κάνουμε τα σπίτια δικά μας, ούτε να γίνουμε ιδιοκτήτες τους. Απλά τα χρησιμοποιούμε και τα συντηρούμε για να μπορούμε να ζούμε όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται μέσα σε αυτή την κοινωνία. Δεν επιθυμούμε να βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι στο κόσμο της ιδιοκτησίας, της κληρονομιάς, του ενοικίου, του ΕΝΦΙΑ, του χαρατσιού. Στο σάπιο οικοδόμημα της ατομικής ιδιοκτησίας, η συλλογική χρήση και η από-εμπορευματοποίηση φαντάζει ιδανική απάντηση.

Τραπεζίτες, εφοριακοί, εργολάβοι, κτηματομεσίτες, σπιτονοικοκύρηδες, κληρονόμοι δεν υποφέρεστε. Η πρώτη και κύρια ανάγκη του ανθρώπου ούτε πωλείται, ούτε νοικιάζεται. Όπως έγινε με τη κατάληψη Κουρεμένου 5, θα μπαίνουμε και θα ξαναμπαίνουμε στα άδεια σπίτια σας.

Η λογική που σας κάνει να καραδοκείτε για να βγάλετε κανά φράγκο από τα έτοιμα, να προτιμάτε ακατοίκητα τα σπίτια σας, από το να τα χρησιμοποιούν για να στεγαστούν συνάνθρωποι σας, είναι τόσο βρώμικη, όπως τα σπίτια σας που απελευθερώνονται από τη μούχλα και τη κλεισούρα σε κάθε μας κατάληψη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ACTA ET VERBA ΚΑΙ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ / 9:00

το κείμενο της Σαχίνη3 σε μορφή pdf

________________________________________

Σχετικά με το επικείμενο δικαστήριο κείμενα και αφίσες από: Acta et Verba, Αντιβίωση, Ντουγρού

________________________________________

Παλιότερα χρήσιμα λινκς σχετικά με την υπόθεση:

Το πρώτο κείμενο της Acta et Verba

Το καλωσόρισμα στη γειτονιά από τη Σαχίνη3

Η εκκένωση της Acta et Verba

Η ανακατάληψη της Acta et Verba

πηγή : http://saxini3.squat.gr/gia_to_dikastirio_tis_katalipsis_stegis_acta_et_verba_07-10-2016/