Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 12.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Παγκρήτια Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική πορεία

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Σάββατο 8/10 στις 12 μ.μ. Δημαρχείο Ρεθύμνου

Να ξέρεις ότι πριν να φύγω, έκανα τα πάντα να μείνω
(σύνθημα σε τοίχο στη Συρία)

Η επεκτατική πολιτική του κεφαλαίου και των κρατών μάς έχει φέρει για άλλη μια φορά αντιμέτωπους/ες/α με το μεγαλύτερο εκτοπισμό ψυχών και χιλιάδες θανάτους στη Μεσόγειο μετά τον Β΄ΠΠ. Συμφέροντα κράτους και αφεντικών φροντίζουν να υποτιμήσουν τη ζωή, άρα και την εργασία, μεταναστ(ρι)ών, προσφύγων και ντόπιων, τροφοδοτώντας τις κρητικές Μανωλάδες, με αρωγούς φασιστικά τάγματα εφόδου. Το πολεμικό ορμητήριο της Βάσης της Σούδας (ΝΑΤΟ) συμβάλλει στους πόλεμους στη Μέση Ανατολή που δημιουργεί τους πρόσφυγες.

Την Τετάρτη 28/9 έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου η αντιφασιστική συγκέντρωση που καλέστηκε υπερασπιζόταν την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ρέθυμνο και απαντούσε σε φασιστικό-ρατσιστικό κάλεσμα ενάντια στους πρόσφυγες. Με τρόπο πρωτοφανή για τα δεδομένα του Ρεθύμνου οι δυνάμεις καταστολής (τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ) χτύπησαν με μένος και δακρυγόνα την αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το 2ο Δημοτικό, εν ώρα λειτουργίας του, τραυματίζοντας βάναυσα μια διαδηλώτρια. Παράλληλα, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ και υπερασπίζονταν τη συγκέντρωση των φασιστών, στην οποία συμμετείχαν γνωστά μέλη της Χρυσής Αυγής, του ΣΑΟΡ και των Ελλήνων Συνέλευσις. Ακόμη πιο πρωτοφανείς ήταν οι επιδρομές ανενόχλητων ροπαλοφόρων φασιστών που ακολούθησαν, με ξυλοδαρμούς και τρομοκράτηση περαστικών στην πόλη, την Τετάρτη όπως και τις επόμενες μέρες, με τη σιγουριά της ανοχής/κάλυψης των δυνάμεων καταστολής.

Παρόμοια γεγονότα δεν θα ανεχτούμε στους δρόμους του Ρεθύμνου ούτε και πουθενά αλλού. Ντροπή και αίσχος σε όσους και όσες αφήνουν με την ανοχή τους να δρουν δημόσια απόγονοι του Χίτλερ.

Καλούμε σε παγκρήτια αντιφασιστική και αντικατασταλτική διαδήλωση για να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού.

Τη Βιάννο και τ' Ανώγεια τα κάψαν οι ναζί
φασίστες δεν χωράνε σε τούτο το νησί.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Ρεθύμνου

Στο κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Ρεθύμνου έχουν ανταποκριθεί θετικά πλήθος φορέων, συλλόγων, σωματείων, πολιτικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων από όλη την Κρήτη που με δύο ξεχωριστές αφίσες καλούν στην παγκρήτια πορεία. Με δική τους αφίσα καλούν οι παρακάτω συλλογικότητες και οργανώσεις από το ΡΕΘΥΜΝΟ: Αντιφασιστικός Συντονισμός, ΑΕΠ-ΕΑΑΚ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιφασιστική Δράση Ρεθύμνου (ΑΔΡΕ), Αυτόνομα Σχήματα Πανεπιστημίου Κρήτης, ΚΕΕΡΦΑ, κινηματικό ραδιόφωνο «Ράδιο Ψαλίδι», Λίβας ΑΣΡ, Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών/τριών, Πρωτοβουλία Έμπρακτης Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Μετανάστριες, Συντονιστικό LGBTQI+ Pride Κρήτης, αντισεξιστική-αντιομοφοβική ομάδα Φύλο και Φτερό• από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ομάδα φύλου και σεξουαλικότητας ConQueer, Αναρχική Συλλογικότητα ΟΚΤΑΝΑ-μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, συλλογικότητα Sine Dominis, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες, Στοά 60, Τηγανίτης ΑΣΗ, Χώρος DA• από τα ΧΑΝΙΑ: δημοτικό σχήμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΕΕΡΦΑ, Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών• από τη ΣΗΤΕΙΑ: αναρχικοί-αντιφασίστ(ρι)ες.

Με ξεχωριστή αφίσα καλούν τα παρακάτω σωματεία, σύλλογοι και συνεταιριστικά εγχειρήματα από το ΡΕΘΥΜΝΟ: Δίκτυο Αλληλεγγύης Χωρίς Μεσάζοντες, Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΕΛΜΕ, Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, ΚΟΙΝΣΕΠ εκδόσεις «Παράξενες Μέρες», Περιβαλλοντικός Σύλλογος, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης, συνεταιρισμός «Κιβώτιο», συνεταιρισμός «Τζεπέτο», συνεταιριστικό οβελιστήριο «Συντροφή», Συντονιστικό Ρεθύμνου του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των ΒΑΠΕ• από το ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα, Σύλλογος Φοιτητών Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης• από τα ΧΑΝΙΑ: ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

πηγή: https://el-gr.facebook.com/events/209986072748862/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 28|9

Εν όψει του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ρέθυμνο με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων στο νομό Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε ξενοφοβικό κάλεσμα από άτομα εθνικιστικών αντιλήψεων με σκοπό την αρνητική απόφαση του Δήμου πάνω στο ζήτημα. Παράλληλα με αυτό, συγκαλέστηκε αντισυγκέντρωση αντιφασιστών και αντιφασιστριών ως ένδειξη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της παράστασης της διαμαρτυρίας, οι φασίστες ξεκίνησαν την επίθεση με τη ρίψη ακονισμένων καδρονιών και αντικειμένων με την πλήρη συγκάλυψη και προστασία της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, οι κατασταλτικές δυνάμεις προχώρησαν σε τυφλή βία και ρίψη δακρυγόνων προς το αντιφασιστικό μπλοκ, στοιχείο που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη συνεργασία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, με στόχο τη διάλυση οποιασδήποτε διαδήλωσης, που μάχεται για τα αναφαίρετα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Η αναίτια επίθεση της αστυνομίας δε σταμάτησε εκεί, συνεχίστηκε ακόμη και στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου με τη ρίψη χημικών αερίων την ώρα του διαλείμματος, θέτοντας σε κίνδυνο μικρά παιδιά.

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης, αποτελεί η παράνομη προσαγωγή αντιφασιστών, μέσα σε αυτούς και η βίαιη επίθεση σε αντιφασίστρια, την οποία έσυραν για παραπάνω από 30 μέτρα από τα μαλλιά και την κλωτσούσαν, με αποτέλεσμα τον έντονο τραυματισμό της. Σε όλο αυτό το κυνηγητό έναντι των αντιφασιστών, τα άτομα του ακροδεξιού χώρου κυκλοφορούσαν ανενόχλητα σε κεντρικούς δρόμους του Ρεθύμνου, απειλώντας απλούς πολίτες, που περνούσαν τυχαία.

Έπειτα από πολλές ώρες παράνομης κράτησης των προσαχθέντων, οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο συνελήφθησαν, με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της Αρχής. Το κατηγορητήριο δεν υφίσταται, καθώς πολλές μαρτυρίες και ντοκουμέντα αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Η αντίδραση Φοιτητικών Συλλόγων (Οικονομικό, Φιλοσοφική,Ψυχολογία), της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ, του Κοινωνικού Ιατρείου, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Διδασκόντων Κοινωνικών Επιστημών και άλλων συλλογικοτήτων και συνεταιρισμών (Αδρε,κιβώτιο) ήταν άμεση, καταδικάζοντας τα γεγονότα.

Τα γεγονότα συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες με επιθέσεις φασιστών σε μαθητές του ΕΠΑΛ ακριβώς το επόμενο πρωί, ενώ το βράδυ της Κυριακής σε πολυσύχναστο μέρος στο κέντρο της παλιάς πόλης έκαναν την επίθεσή τους 15 άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας λοστούς σε άτομα, που τύχαινε να βρίσκονται εκείνη την ώρα στο σημείο αυτό. Ο απολογισμός ήταν δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας αρκετά σοβαρά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου. Τα περιστατικά αυτά δεν είναι ξεκομμένα από το κεντρικό πολιτικό σκηνικό. Είναι συνέχεια των επιθέσεων του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών του εναντίον αγωνιστών του αντιφασίστικού κινήματος, των εργαζόμενων, της νεολαίας και των μεταναστών.

Ως Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ρεθύμνου, καταδικάζουμε τα περιστατικά, που εξελίχθηκαν την περασμένη Τετάρτη. Οι προκλήσεις των φασιστών εκδηλώθηκαν, μπροστά στα μάτια της αστυνομίας, που δεν έκανε τίποτε για να τις εμποδίσει, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά ότι κατασταλτικές δυνάμεις και ακροδεξιοί εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, αυτά της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μηχανισμών τους. Το αντιφασιστικό μαζικό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται και θα βρεθεί ξανά στους δρόμους να δώσει την απάντηση του απέναντι στο φασισμό, το ρατσισμό και την τρομοκρατία.

Στηρίζουμε την Παγκρήτια Αντιφασιστική πορεία στο Ρέθυμνο στις 08/10 στις 12:00 έξω από το Δημαρχείο, δείχνοντας την ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Διεκδικούμε πλήρη ενσωμάτωσή τους στην Εκπαίδευση, τη Δημόσια Υγεία και την ασφαλή στέγασή τους στην τοπική κοινωνία.

Δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης!
Δε θα επιτρέψουμε να δοθεί δημόσιος χώρος σε φασιστικά μορφώματα!
Όχι στις διώξεις αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιφασιστικού κινήματος!

Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ρεθύμνου

πηγή : http://antarsya.gr/node/4005


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΡΗΤΗΣ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/20...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα στην παγκρήτια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού
Σάββατο 8/10, Δημαρχείο Ρεθύμνου, 12 το μεσημέρι

Χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθήσαμε την Τέταρτη 28 Σεπτεμβρίου μια συντονισμένη επίθεση στο αντιφασιστικό κίνημα της Κρήτης, και συγκεκριμένα στην πόλη του Ρεθύμνου, από ομάδα ακροδεξιών, οι οποίοι με την ταμπέλα των «αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στο νησί», και με την αγαστή -για άλλη μια φορά- συνεργασία της αστυνομίας, προχώρησαν στη δημιουργία σκηνικού έντασης στο κέντρο της πόλης έξω από το δημοτικό συμβούλιο όπου συζητιόταν το θέμα.
Σε δήθεν απάντηση στις λεκτικές αντιπαραθέσεις ρατσιστών συμπολιτών μας και του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου, οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού έτειναν χείρα βοηθείας στους «αγανακτισμένους», αντέδρασαν όπως πάντα με τη χρήση βίας και χημικών (δίπλα σε δημοτικό σχολείο) εναντίον των συγκεντρωμένων αντιφασιστών/στριών, αλλά και περαστικών.
Αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν τέσσερις προσαγωγές (οι δύο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις) και ο σοβαρός τραυματισμός αντιφασίστριας, την οποία έσυραν από τα μαλλιά άντρες της ασφάλειας για περισσότερα από 30 μέτρα.
Γνωρίζουμε καλά τα σκηνικά εντάσεων που δημιουργούνται σε πολλές περιοχές της χώρας (και σε άλλες χώρες της Ευρώπης) κυρίως από ακροδεξιές, ρατσιστικές φωνές με κοινό παρανομαστή το δράμα των προσφύγων. Παραμένουμε σταθεροί/ές στις θέσεις μας ως αλληλέγγυοι πολίτες στον πληθυσμό εκείνο που βρίσκεται υπό διωγμό είτε για λόγους οικονομικούς είτε εξαιτίας πολεμικών συγκρούσεων στις πατρίδες τους. Υπενθυμίζουμε σε όσους και όσες ισχυρίζονται πως «δεν είναι ρατσιστές αλλά…» ότι στη χώρα μας αιώνες τώρα ζούσαν και ζουν αρμονικά άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Υπενθυμίζουμε σε όσους και όσες ισχυρίζονται πως τάχα μου δεν έχουν πρόβλημα με τους πρόσφυγες πολέμου αλλά με τους οικονομικούς μετανάστες, βαφτίζοντας και διαιρώντας κατά το δοκούν τους υπό διωγμό συνανθρώπους μας σε επιθυμητούς πρόσφυγες και σε ανεπιθύμητους οικονομικούς μετανάστες, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το ρατσισμό τους, πως η Ελλάδα της κρίσης έχει διώξει 420.000 νέους στον «αναπτυγμένο ευρωπαϊκό βορά» και αλλού προς εύρεση εργασίας. Αυτοί οι Έλληνες πολίτες δεν έφυγαν επειδή διώκονται λόγω πολιτικών απόψεων, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή σεξουαλικής ταυτότητας, δεν είναι πρόσφυγες πολέμου, είναι και αυτοί οικονομικοί μετανάστες.

Καλούμε στην παγκρήτια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και υπέρ των προσφύγων/μεταναστών, Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Πρωτοβουλία Ηρακλείου για τους Πρόσφυγες/Μετανάστες

πηγή : https://www.facebook.com/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σκέψεις για τη συμπλοκή έξω από το Δημαρχείο την Τετάρτη 28/9 για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στο Ρέθυμνο

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο αντιδρώντας στην επικείμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου να διαθέσει προς ενοικίαση σπίτια για 50 οικογένειες προσφύγων. Παρόμοιο ξενοφοβικό κάλεσμα προωθείται "ανώνυμα" από διαφορετικές πηγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από αυτοκίνητο που γυρνά τους δρόμους της πόλης μας διασπείροντας ψεύδη και τρομοκρατώντας σχετικά με τον «επικείμενο κίνδυνο» από την έλευση των προσφύγων στο νησί που "έρχονται να μας πάρουν ιδιοκτησίες και δουλειές".

Τι σχέση όμως μπορεί να έχουν τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με τη φιλοξενία προσφύγων στο νομό; Από την επιδοτούμενη από την Ύπατη Αρμοστεία ενοικίαση 50 ξενοίκιαστων σπιτιών κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους οι φτωχοί εξαπατημένοι δανειολήπτες ή από ξένα επενδυτικά κεφάλαια που ετοιμάζονται να αγοράσουν τα σπίτια μας στο 20% της αξίας τους; Ρωτήστε καλύτερα αυτούς που καπελώνουν το ΣΑΟΡ και εκμεταλλεύονται την περηφάνεια, την οργή και τον πόνο των εξαπατημένων συμπολιτών μας για να φτιάξουν τα πρώτα ρατσιστικά τάγματα εφόδου στο Ρέθυμνο.

Ποιες δουλειές θα μας πάρουν οι πρόσφυγες; Τις ανύπαρκτες; Ευθύνονται αυτοί για το 37% της ανεργίας στη χώρα μας και για τις χιλιάδες των ελλήνων οικονομικών μεταναστών που τα τελευταία πέντε χρόνια της κρίσης αναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες; Ή μήπως ευθύνονται οι πρόσφυγες για την μνημονιακή ακύρωση κάθε εργασιακής συνθήκης, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εξαθλίωση των συνθηκών εργασίας;

Και απ' την άλλη, ας σκεφτούμε ποιος πραγματικά ευθύνεται για την κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία πέντε χρόνια. Ποιος προκαλεί, ποιος συντηρεί και ποιος κερδίζει από τις εμπόλεμες καταστάσεις στα διάφορα μέρη του κόσμου που οδηγούν τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τις χώρες τους.

Η ιστορία έχει δείξει πως, σε συνθήκες κρίσης σαν τη σημερινή, ο φασισμός γιγαντώνεται πατώντας σε τέτοιου είδους απλοποιημένες αναγωγές που, στοχοποιώντας εύκολα θύματα, αφαιρούν από το κάδρο τους πραγματικούς υπαίτιους και στρέφουν την αντίδραση στους συνανθρώπους μας που στην ουσία είναι θύματα της ίδιας κατάστασης με εμάς.

Αυτό που ακολούθησε είναι πρωτοφανές για την πόλη μας. Εικόνες από το Ρέθυμνο με την αστυνομία πλάι-πλάι με τους ροπαλοφόρους που χτυπούν ομαδικά εκπαιδευτικό στο ΑΤΜ της Εurobank κάνουν το γύρο του κόσμου. Τα ΜΑΤ σέρνουν στο οδόστρωμα από τα μαλλιά μια μικροκαμωμένη φοιτήτρια που σπάει το χέρι της, τη συλλαμβάνουν, την κρατούν χωρίς ιατρική περίθαλψη για ώρες και τη φορτώνουν με ψευδείς κατηγορίες. Την ίδια ώρα μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου τελούνται αξιόποινες πράξεις από τραμπούκους χωρίς καμία προσαγωγή. Στη λεωφόρο, η ελληνική αστυνομία, με εγκληματική αμέλεια εκτοξεύει επικίνδυνα καρκινογόνα χημικά σχεδόν μέσα στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου εν ώρα λειτουργίας του, μπροστά σε έντρομους περαστικούς και τουρίστες.

Για πρώτη φορά είδαμε να παρελαύνει στη λεωφόρο ένα τάγμα εφόδου αποτελούμενο από 30 ροπαλοφόρους που χτυπούν και τραμπουκίζουν μαθητές, φοιτητές, μετανάστες, τουρίστες και περαστικούς. Η οπισθοφυλακή του τάγματος: διμοιρία των ΜΑΤ που υπό τις οδηγίες του επικεφαλής της επιχείρησης ακολουθεί από απόσταση, ανέχεται και προστατεύει τους ροπαλοφόρους τραμπούκους και τους παρακολουθεί να ξυλοφορτώνουν τους "αντιπάλους".

Οι ευθύνες της Αστυνομίας και της πολιτικής ηγεσίας είναι τεράστιες. Η βία των χρυσαυγιτών δίνει την καθημερινή της παρουσία στην πόλη. Ήδη από την επόμενη μέρα παρέες χρυσαυγιτών τρομοκρατούν στα ΕΠΑΛ και επιτίθενται σε μαθητές έξω από το σχολείο. Γονείς καταγγέλουν και προειδοποιούν τον Εισαγγελέα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/10 ομάδα κρούσης 10-12 ατόμων με κράνη και καλυμμένα πρόσωπα, οπλισμένα με πτυσσόμενα γκλομπ χτυπάει δύο άτομα στην πλατεία της Μητρόπολης και απειλεί τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους. Γίνονται καταγγελίες.

Η ρεθεμνιώτικη κοινωνία οφείλει να αντιδράσει άμεσα πριν αρχίσουν φονικά και προσωπικές βεντέτες. Η στυγνή δολοφονία του Φύσσα πρέπει να μας διδάξει. Δεν υπάρχουν δύο άκρα. Το άκρο είναι ένα. Ο φονιάς Ρουπακιάς ξεπήδησε από ένα τάγμα εφόδου και η αστυνομία απλώς παρακολουθούσε το γεγονός. Να μην αφήσουμε να επαναληφθούν τα ίδια στο Ρέθυμνο. Τα τάγματα εφόδου πρέπει να αποκαλυφθούν και να διαλυθούν άμεσα.

Επιτακτική ανάγκη πλέον είναι να ανοίξει ο διάλογος με τους συμπολίτες μας για το θέμα του φασισμού. Να μην επιτρέψουμε την προπαγαδισμένη λήθη, να μην επιτρέψουμε, με την αδράνεια μας, την επανάληψη των αισχών των ταγμάτων εφόδου. Να αναδείξουμε την αλληλεγγύη σαν εργαλείο απέναντι στο φόβο και στο μίσος, να αγωνισθούμε για την δημοκρατία. Να παλέψουμε με πολιτική ανιδιοτέλεια ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ και των τραπεζών που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν στα ξένα επενδυτικά κεφάλαια τα σπίτια των συμπολιτών μας.

Ως Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς Μεσάζοντες απευθύνουμε κάλεσμα σ' εσάς που ένα χρόνο τώρα, απαντάτε με αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες (100 κούτες ρουχισμό, 1 τόνο όσπρια για τους πρόσφυγες και αποστολή εθελοντών σε δομές υποδοχής και υποστήριξης προσφύγων σε Μυτιλήνη και Ειδομένη): Ας μην επιτρέψουμε στο ρατσισμό και την ξενοφοβία να επικρατήσει. Γνωρίζουμε τι θα πει προσφυγιά και γνωρίζουμε ότι μόνο με την αλληλεγγύη μπορούμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά μας.

Όλοι στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου,το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 12 μ.μ.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου - Χωρίς Μεσάζοντες

πηγή: http://candiaalternativa.info/2016/10/03/%ce%b4%ce%af%ce%ba%cf%84%cf%85%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%81%ce%b5%ce%b8%cf%8d%ce%bc%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%ce%bc-2/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους νέους/εες 28/9 και την επίθεση Ακροδεξιών/Φασιστών την νύχτα σε φοιτητές 3/10

Στην εποχή της πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης η αδυναμία να δοθούν απαντήσεις στα τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά προβλήματα έχει ως αποτέλεσμα μια τεράστια άνοδο της Ακροδεξίας- Νεοναζιστικών κομμάτων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή καταστρατηγούνται ελευθερίες και δικαιώματα, που ήταν χρόνια κατοχυρωμένα. Το όνειρο μιας παγκόσμιας καπιταλιστικής σταθερότητας μετά ''το τέλος της Ιστορίας'', την περίοδο της κρίσης διαψεύδεται. Το ερώτημα, το οποίο τίθεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους μηχανισμούς, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα εξασφαλιστεί αυτή η σταθερότητα σε συνθήκες κοινωνικής εξαθλίωσης και μαζικής ανεργίας. Με αποφάσεις της η ΕΕ ,αφού είχε καταρρεύσει το κατά άλλα τείχος της ντροπής του Βερολίνου, προώθησε τη ρητορεία περί «ολοκληρωτικών καθεστώτων», των ισότιμα επικίνδυνων «κόκκινου και μαύρου αυταρχισμού», της ταύτισης του Στάλιν με το Χίτλερ κλπ.. Ανάμεσα στα νέα κράτη-μέλη της ΕΕ με τη διεύρυνση του 2004 ήταν και τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες: η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία. Σε αυτές τις χώρες απαγορεύονται σήμερα ρητά τα κομμουνιστικά κόμματα.

Ενώ παρουσιάζονται ως ίδιες δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ιδεολογίες παραχαράσσοντας την ιστορία και την κοινή λογική και αμαυρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την οποιαδήποτε προοδευτική προοπτική. Οι δυτικές ''φιλελεύθερες'' χώρες δεν στέκονται παρά ταύτα αμερόληπτες προς τους ολοκληρωτισμούς . Αντίθετα, η ΕΕ και οι ΗΠΑ επενδύουν υλικά και πολιτικά είτε σε ακροδεξιές/φασιστικές κυβερνήσεις όπως στην Ουκρανία,Ουγγαρία είτε νομιμοποιούν άλλα αυταρχικά καθεστώτα όπως του Ερντογάν στην Τουρκία, συνάπτοντας συμφωνίες, που καθιστούν ''ασφαλή'' μια χώρα, που ευθύνεται για την εξαφάνιση χιλιάδων ανθρώπων.

Το καθεστώς έκτακτης ανάγκης οδηγεί σε καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων σε όλη την Ευρώπη. Είτε μέσω των νέων συνδικαλιστικών αντιτρομοκρατικών νόμων, που απαγορεύεται να απεργείς και να διαδηλώνεις ,αλλά και να έχεις δικαίωμα στον συνδικαλισμό, είτε μέσω των αντι-ασφαλιστικών νόμων, που η πρόσβαση στην υγεία αποτελεί δικαίωμα για λίγους, υποδεικνύοντας ότι η ζωή ενός ανθρώπου από μόνη της δεν έχει αξία. Αφού λοιπόν, η "δημοκρατική" Δύση συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Μέση Ανατολή, φέροντας ευθύνες για τον θάνατο και τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων, σηκώνει νέα τείχη ''ελευθερίας'' εμποδίζοντας την ελεύθερη μετακίνηση των πληθυσμών.

Το προσφυγικό ζήτημα λειτούργησε σαν καταλυτικός παράγοντας, για να αποκαλυφθεί η δεξιά στροφή στην Ευρώπη. Ο εξευτελιστικός διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων-μεταναστών η μεταχείριση τους ως ανθρώπων β' κατηγορίας και η περιθωριοποίηση τους γίνεται κάτω από τις εντολές των κατά τα άλλα δημοκρατικών κυβερνήσεων. Στην ΕΕ, στο όνομα της ενοποίησης αναπαράγονται τέτοιου είδους ρατσιστικοί διχασμοί. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες επωάζεται το αυγό του φιδιού, οι νεοναζιστικές-φασιστικές εγκληματικές ομάδες. Το συνολικό πολιτικό σκηνικό μετατοπίζεται προς τα δεξιά, ενώ ο φασισμός έχει γίνει ένα είδος καταφυγίου για τους πολιτικά αστέγαστους, για τους κοινωνικά ξεριζωμένους, γι' αυτούς που στερούνται τα μέσα ύπαρξης και τους απογοητευμένους. Ευρεία κοινωνική μάζα ανθρώπων σταματά να πιστεύει στον εαυτό της και στρέφεται στο μίσος, την μισαλλοδοξία και τον σοβινισμό . Ο Φασισμός εκθρέφει ένα είδος ανθρώπου, που είναι δουλικό στους ανώτερους εφοπλιστές ,επιχειρηματίες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τυραννικό στους κατώτερους.

Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται και στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, δεν αποτελεί εξαίρεση της κατάστασης, καθώς και η ίδια κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, επιβεβαιώνει την επανεμφάνιση της φασιστικής απειλής σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμβάλλουν στη διοχέτευση της λαϊκής δυσαρέσκειας προς τα ακροδεξιά. Η Χρυσή Αυγή βρίσκει έτσι έδαφος για την εκπροσώπηση όλων εκείνων των αντιλήψεων σκοταδισμού και απογοήτευσης.

Οι φασιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν τρία χρόνια, στους λιμενεργάτες του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους Ψαράδες στην ζώνη του Περάματος αποδεικνύουν την οργανική σχέση αυτής της οργάνωσης με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, τη συνεργασία της με την Ελληνική Αστυνομία και με υψηλά στελέχη της. Η παρουσία της αστυνομίας σε αρκετές φασιστικές επιθέσεις όχι μόνο δεν ανέστειλε τη δράση τους αλλά αντίθετα τους δημιούργησε ψυχική ενίσχυση.

Παρόμοιες καταστάσεις επικράτησαν και στα γεγονότα, που συνέβησαν στις 28/11 στο Ρέθυμνο έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιούνταν συμβούλιο με θέμα την εγκατάσταση των προσφύγων. Διμοιρίες των Μ.Α.Τ. επιτέθηκαν σε συγκέντρωση αλληλέγγυων και αντιφασιστών, οδηγούμενοι και σε βίαιες συλλήψεις. Από την άλλη μεριά ενήργησαν με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατέψουν τη συγκέντρωση των φασιστών στον ίδιο χώρο, αφήνοντας τους, μάλιστα, οπλισμένους και ανενόχλητους να κυκλοφορούν στη πόλη, να επιτίθονται με ξύλα και σιδερολοστούς ακόμη και σε μαθητές για το υπόλοιπο της ημέρας. Απέναντι σε αγανακτισμένους πολίτες του Ρεθύμνου που ζητούσαν την σύλληψη των φασιστών , τα Μ.Α.Τ. παρέμεναν άπραγοι, ισχυριζόμενοι ότι έχουν εντολές να μην τους αφοπλίσουν. Για άλλη μια φορά έγινε φανερή η συνεργασία των μηχανισμών καταστολής του κράτους, της αστυνομίας με το φασισμό και τις ναζιστικές οργανώσεις. Τα ξημερώματα της Δευτέρα 3/10 , ομάδα φασιστών 12-15 ατόμων, επιτέθηκε με καλυμμένα πρόσωπα τη νύχτα σε φοιτητές σε μια πλατεία, με αποτέλεσμα, να σταλθεί ένας φοιτητής στο νοσοκομείο.

Είναι ανάγκη ο λαός, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαθητές, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι νέοι και νέες να μην εφησυχαστούν. Ο Φασισμός και οι προϋποθέσεις εμφάνισης του πρέπει να ηττηθούν στην καθημερινότητα, στους χώρους δουλείας, στις γειτονιές, στις μαθητικές αίθουσες, τα αμφιθέατρα. Ή θα επικρατήσει ο σκοταδισμός ή θα τροφοδοτηθεί ένα ρεύμα κοινωνικής απελευθέρωσης. Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να σωθεί από την πείνα, την εξαθλίωση, την εγκληματικότητα, την αμορφωσιά.

Οι μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και του λαϊκού-εργατικού κινήματος θα είναι η απάντηση στην κυβερνητική καταστολή και στις φασιστικές επιθέσεις. Το κίνημα οφείλει να παρέμβει δυναμικά και να παλέψει μέσα, αλλά και έξω από τους θεσμούς των δικαστηρίων, με βασική κατεύθυνση τη συλλογική δράση στους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, τα συνδικάτα και τις γειτονιές. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι αναγκαία και απαραίτητη η κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης, με στόχο την απονομιμοποίηση των φασιστών και την μάχη ενάντια στις ίδιες τις πολιτικές που τους νομιμοποιούν.

Να μην συνηθίσουμε το πρόσωπο του τέρατος!

Να νικήσουμε τον φασισμό πριν στερεωθεί οργανωτικά και πολιτικά!

Όλοι στο Παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 8/9 στο Ρέθυμνο στις 12:00 έξω από το Δημαρχείο

ΑΕΠ ΕΑΑΚ

πηγή: http://aepeaak-re.blogspot.gr/2016/10/289-310.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αδέσποτο σινάφι: κάλεσμα στη παγκρήτια αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία, σάββατο 8/10

Την τετάρτη 28/9 καλέστηκε στο δημαρχείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φασίστες, εθνικιστές και πατριώτες με αφορμή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά μεταναστών στο νησί. Με οξυμένα αντανακλαστικά συγκεντρώθηκαν αντιφασίστες προκειμένου να μην τους αφήσουν χώρο στο δημόσιο πεδίο. Οι φασίστες οργανωμένοι και οπλισμένοι με καδρόνια, σε συνεργασία με διμοιρίες ματ, εξαπέλυσαν πογκρόμ. Σε συνέχεια αυτών, την κυριακή 2/9 το βράδυ, φασιστική ομάδα κρούσης επιτέθηκε σε κόσμο στην πλατεία της μητρόπολης.

Οι φασιστικές επιθέσεις εκφράζουν τα υλικά συμφέροντα ντόπιων μικρών και μεγάλων αφεντικών, που θέλουν ένα 'αμόλυντο' τουριστικό προϊόν υψηλής αξίας και ένα ελεγχόμενο, πειθαρχημένο και υποτιμημένο εργατικό δυναμικό. Η επίθεση των μπάτσων προωθεί βίαια το μονοπώλιο της διαχείρισης των μεταναστών από το κράτος. Παράλληλα, αναβαθμίζεται η καταστολή απέναντι στην αλληλεγγύη που δεν εκφράζεται μέσα από ελεγχόμενες μκο, καθώς και στις ανταγωνιστικές προς το κράτος δομές -στέκια και καταλήψεις. Οι φασίστες κάνουν τη βρώμικη δουλειά των μπάτσων. Η συνεργασία τους προωθεί την εθνική ιδεολογία, τα συμφέροντα των αφεντικών και του κράτους του κεφαλαίου.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη και το γκρέμισμα των συνόρων που χωρίζουν τους καταπιεσμένους πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στις προσπάθειες συσπείρωσης αφεντικών, φασιστικού παρακράτους και εθνοπατριωτικής πλέμπας. Να χτίσουμε κοινότητες αγώνα ντόπιων - μεταναστών. Να οργανωθούμε από τα κάτω και να παλέψουμε ώμο με ώμο με τις μετανάστριες και τους μετανάστες για την κοινή αξιοπρέπεια στη ζωή και την εργασία. Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας σε σύγκρουση με κράτος- αφεντικά- φασίστες.


ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

αντιφασιστική - αντικατασταλτική πορεία
δημαρχείο, σάββατο 8/10, 12μμ

αδέσποτο σινάφι

http://adespoto-sinafi.espivblogs.net/

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Οκτώβριος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ποιοι τα έχουν βάλει με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τις οικογένειες τους με τα δικαιώματα της ζωής και της εργασίας τους;

Aν κρίνουμε από τα γεγονότα, τους πρόσφυγες έχουν βάλει στο μάτι οι φασίστες με κάποια ντόπια αφεντικά, κυρίως όσους εκμεταλλεύονται την ανασφάλιστη και χωρίς δικαιώματα εργασία των μεταναστών. Από κοντά, ως ουρές των αφεντικών τους, και κάποιοι ντόπιοι δουλοπρεπείς εργάτες.

Αυτά τα αφεντικά δεν είναι ρατσιστές μόνο λόγω ιδεολογίας. Τους συμφέρει ο ρατσισμός, καθώς τους βοήθησε να παγώσουν μισθούς και μεροκάματα τα τελευταία είκοσι χρόνια, να καταργήσουν επιδόματα, εργόσημα και ένσημα σε βάρος της ζωής και της εργασίας όσων παράγουν τον κοινωνικό πλούτο, και κυρίως ενάντια στο πιο «αδύναμο πολιτικά» κομμάτι της εργατικής τάξης, αυτό των μεταναστών και των προσφύγων.

Όμως, ο «τουρισμός», τα «εστιατόρια», η «οικοδομή», η «βιοτεχνία» και τα «μαγαζιά» υπάρχουν και λειτουργούν, χάρη και στην εργασία εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών και μεταναστριών στη χώρα. Μεταναστών και μεταναστριών οικοδόμων, εργατριών/ών γης, εργαζόμενων στην καθαριότητα, σερβιτόρων, μαγειρισσών, οικιακών βοηθών κτλ. Με τους μετανάστες και τις μετανάστριες λοιπόν ζούμε και δουλεύουμε μαζί, γι' αυτό και θα αγωνιστούμε μαζί.

Οι μετανάστες που κατοικούν εδώ μόνιμα, ένα τεράστιο κομμάτι της πολυεθνικής εργατικής τάξης της ελλάδας, ζει χωρίς τα βασικά εργατικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα πάρα το ότι κάποιες από τις οικογένειες τους έχουν φτάσει πλέον στην τρίτη γενιά. Ο ντόπιος ρατσισμός δεν έχει αναγνωρίσει ακόμα στοιχειώδη δικαιώματα (ισότιμης συμμετοχής στην εκπαίδευση, την πολιτική, την υγεία, τα εργατικά δικαιώματα) σε αυτούς και τις οικογένειες τους, με ευθύνη και του εργατικού κινήματος, με ευθύνη όλων μας.

Για αυτούς τους ανθρώπους η εργασία στον ελληνικό καπιταλισμό αποτελεί καθήκον, καθώς από αυτό εξαρτάται η άδεια παραμονής τους. Η συνεισφορά της μεταναστευτικής εργασίας είναι τεράστια στην οικονομία αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία, όπως φαίνεται και στην καταγραφή του 2009 των εγγεγραμμένων στο ΙΚΑ. Φυσικά υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι που τα ντόπια αφεντικά εκμεταλλεύονται χωρίς ασφάλιση. Και η υποτίμηση της εργασίας των μεταναστών είναι υποτίμηση της ζωής όλων μας. Το 2007, καταγράφεται επίσημα, από την ίδια τη ΓΣΕΕ, 70% ανασφάλιστη εργασία στην Κρήτη. Υπήρχε, λοιπόν, πολλά χρόνια «κρίση» στις ζωές και την εργασία μας, αλλά τότε τα ντόπια αφεντικά την έλεγαν «ανάπτυξη». Γι' αυτό και ο ρατσισμός πάει πακέτο με την κρίση των αφεντικών: γιατί ρίχνει τα μεροκάματα χρόνια τώρα με το να πουλάει εθνικιστικό παραμύθι. Το δηλητήριο της ξενοφοβίας συμφέρει τα αφεντικά και τους ρατσιστές λακέδες τους, καθώς ο τρόμος τους είναι να ενωθούν ντόπιοι και μετανάστες εργάτες στη βάση των κοινών τους ταξικών συμφερόντων, αλλά και στη βάση των ανθρώπινων αξιών της αλληλοβοήθειας και της ισότητας.

Η υποτίμηση των εργατικών δικαιωμάτων είναι και υποτίμηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ως αποτέλεσμα των πολέμων στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Ερυθράια και το Σουδάν, έρχονται στην Ευρώπη αναζητώντας άσυλο οι πρόσφυγες πολέμου. Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δικαιούνται άσυλο: μετακίνηση, παραμονή και επιστροφή όπου οι ίδιοι νιώθουν ασφαλείς.

Σήμερα, οι συνθήκες αυτές καταπατούνται στην Ελλάδα και στην Τουρκία με την μη απόδοση ασύλου, την παραβίαση της ελευθερίας της μετακίνησης, τις παράνομες επαναπροωθήσεις, τους εγκλεισμούς και τα βασανιστήρια ακόμα και ανηλίκων. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά προσφύγων στην Ιορδανία, την Τουρκία, το Λίβανο και τη Συρία εργάζονται σε άθλιες συνθήκες. Έτσι, χιλιάδες προσφυγικές οικογένειες ή ασυνόδευτα παιδιά - εργάτες προσπαθούν να ταξιδέψουν σε χώρες όπου τουλάχιστον απαγορεύεται επίσημα η παιδική εργασία. Δυστυχώς στην Ευρώπη αντί για τα περίφημα ανθρώπινα δικαιώματα, συναντάνε την αναγκαστική παρανομοποίηση της ζωής τους, την εκμετάλλευση και το ρατσισμό. Αποτέλεσμα είναι πως δέκα χιλιάδες παιδιά προσφύγων αγνοούνται, σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. Παράλληλα, τα ναυάγια και οι θάνατοι δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων από τη δεκαετία του ΄90 είναι δολοφονίες και οφείλονται σε απάνθρωπες πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου.

Η υποδοχή και η φιλοξενία των προσφύγων είναι συλλογική ευθύνη όλων των κοινωνιών στην Ευρώπη. Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή το ζήτημα της υποδοχής 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, έχει ξεκινήσει μια ρατσιστική καμπάνια την οποία στηρίζουν στο νησί στελέχη της νέας δημοκρατίας, χιτλεραυγίτες, επαμίτες, που δύσκολα ξεχωρίζουν από τους προηγούμενους, αν.έλ. και οι πυροβολημένοι του Σώρρα. Σε αυτή συμμετέχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους μπάτσους της, καθώς είδαμε τη γνώριμη συνεργασία κοινή επίθεση μπάτσων - χιτλεραυγιτών και επαμιτών στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο. Δεν έχουμε να πούμε πολλά για τους φασίστες. Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους.

Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους κλειστού τύπου δομή που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ανά την Ελλάδα, όπως και αν αποκαλούνται (hot spot, κέντρα ταυτοποίησης, κέντρα καταγραφής). Είναι τόποι παράνομου εγκλεισμού και κοινωνικού αποκλεισμού των μεταναστών και των προσφύγων. Στόχος τους είναι ο αστυνομικός και στρατιωτικός έλεγχος της ζωής, η υποτίμηση της εργασίας των μεταναστών και μεταναστριών και η γκετοποίησή τους.

Στα ίδια αυτά κέντρα και με τους ίδιους μπάτσους τα τελευταία χρόνια φυλακίζονται με εντολές ντόπιων αφεντικών μετανάστες εργάτες στη βάση ρατσιστικών πολιτικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φυλάκιση των απλήρωτων μεταναστών εργατών μετά τις διεκδικήσεις των μεροκάματων που τους χρωστάγανε στα πορτοκάλια της Λακωνίας και η μετέπειτα απέλασή τους.

Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στα κέντρα αυτά είναι άθλιες, με πρόσφατο θύμα την 29χρονη Σύρια πρόσφυγα Αζάζ Ράγκντα, (28 Ιουλίου 2016). Οι μπάτσοι εκεί κάνουν ότι θέλουν, όπως συμβαίνει σε κάθε χώρο όπου κρατούνται άνθρωποι χωρίς δικαιώματα, είτε αυτό λέγεται «αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας», είτε «κέντρο υποδοχής». Ακόμα και κάποιες ΜΚΟ έχουν αποχωρήσει από αυτούς τους χώρους καταγγέλλοντας τις συνθήκες, ενώ οι περισσότερες αποδέχτηκαν το ρόλο του ανθρωποφύλακα και του συνεργάτη.

Για την διαμονή των προσφύγων, είμαστε απέναντι σε κάθε είδους διαχωρισμό που δημιουργεί κοινωνικούς αποκλεισμούς και την περιθωριοποίηση των μεταναστών. Η λύση είναι η ένταξη με όρους κοινωνικοποίησης στον κοινωνικό ιστό, με πλήρη δικαιώματα. Η παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων είναι δείγμα επιστροφής στη βαρβαρότητα, όπου η διαχείριση των πληθυσμών θα είναι ζήτημα του στρατού και της αστυνομίας.

Σήμερα, δεν μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη σε θεσμούς που επιτρέπουν ακραία ρατσιστικές φωνές. Δε δεχόμαστε οι πρόσφυγες να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης εργοδοτών, μαγαζατόρων, κάποιων μεγαλο- μπάτσων και τοπικών αρχόντων που βρίσκουν ευκαιρία να βγάλουν φράγκα είτε από τους ίδιους τους πρόσφυγες, είτε τρώγοντας τα χρήματα που δίνουν οι διακρατικοί θεσμοί. Ο πόλεμος ενάντια στην προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι ο ταξικός πόλεμος των αφεντικών εναντίον όλων μας. Εμείς θεωρούμε ότι ,όπως στην Κρήτη έτσι και παντού, οι ρατσιστικές κραυγές είναι μειοψηφικές, η αξία της αλληλεγγύης είναι ισχυρή και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά και οι φασίστες. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι μία ακόμα προϋπόθεση για την ανατίμηση της ζωής και της ελευθερίας όλων μας.

Με τους μετανάστες και τις μετανάστριες θα είμαστε μαζί στους αγώνες τους για το άσυλο, για τα χαρτιά, για ίσα δικαιώματα όλων των παιδιών, χωρίς προϋποθέσεις, όπως και στους αγώνες ενάντια στην παρανομοποίησή τους.

Είμαστε μαζί σε κοινούς αγώνες για ισότητα, αλληλεγγύη και ελευθερία για όλους και όλες, ενάντια στις βλέψεις των εθνών κρατών, των καταπιεστών και των εκμεταλλευτών.

Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία της μετακίνησης για κάθε άνθρωπο, αγωνιζόμαστε να μπλοκάρουμε την κίνηση της πολεμικής μηχανής των καπιταλιστών και των εθνικιστών λακέδων τους, αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποτίμηση της ζωής από τα αφεντικά.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες/τριες και σε όσους/ες παλεύουν για ζωή με αξιοπρέπεια!

Συμμετέχουμε στην Παγκρήτια αντιφασιστική - αντικατασταλτική πορεία
δημαρχείο Ρεθύμνου, Σάββατο 8/10, 12μμ

Κατάληψη Rosa Nera, Λόφος Καστέλι, Χανιά

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2016/10/07/ποιοι-τα...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο | Σάββατο 8 /10 -ώρα: 12:00, Δημαρχείο

pagkritiadiadilwsi12

Με ψήφισμά του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων καλεί σε συμμετοχή τα μέλη του αλλά και όλους τους πολίτες στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου. Για τον λόγο αυτό μάλιστα θα ξεκινήσει λεωφορείο στις 10.30 το πρωί από τα Δικαστήρια.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Την Τετάρτη 28/9 και με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου που θα συζητούσε για τη φιλοξενία προσφύγων στη Κρήτη, υπήρξε οργανωμένη συγκέντρωση και προσπάθεια ναζιστικού τάγματος εφόδου ματαίωσης της συγκεκριμένης συνεδρίασης.

Με την πλήρη κάλυψη της αστυνομίας τα φασιστοειδή επιτέθηκαν σε συγκέντρωση αντιφασιστών. Για άλλη μια φορά η Αστυνομία της κυβέρνησης της «πρώτης φοράς αριστερά» συνεργάστηκε ανοιχτά με τάγμα εφόδου της Χρυσή Αυγής και μάλιστα την ώρα που δικάζεται η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία του

Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες και την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ . 'Ήταν μάλιστα τέτοιος ο ζήλος τους που δεν δίστασαν να πετάξουν δακρυγόνα μέσα στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε ώρα λειτουργίας του και με τα παιδιά μέσα σε αυτό.

Η πολιτική της κυβέρνησης με την συνέχιση της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας έχει οδηγήσει στον άθλιο εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot και στην στέρηση των δικαιωμάτων στο άσυλο, στην ελεύθερη μετακίνηση, την παιδεία και την υγεία. Η συνέχιση από την πλευρά της κυβέρνησης της πολιτικής του εγκλωβισμού των προσφύγων και μάλιστα την ώρα που αυτοί εξεγείρονται ενάντια στον εγκλωβισμό τους, ανοίγει το δρόμο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Στη Κρήτη υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και ζητάμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού ώστε να φτιαχτούν δομές αλληλεγγύης στα χέρια των Δήμων και όχι των ΜΚΟ που σπαταλάν πολύτιμους πόρους.

Ως σύλλογος καταδικάζουμε ως μισαλλόδοξες και ρατσιστικές τις προσπάθειες δήθεν «αγανακτισμένων» γονέων σε ορισμένα σχολεία της χώρας που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα ενάντια στα προσφυγόπουλα. Δεν θα επιτρέψουμε στη Κρήτη και στα Χανιά να υπάρξουν τέτοια φαινόμενα. Δεν αποτελεί «δικαίωμα» κανενός το να αποφασίσει ποια παιδιά δικαιούνται το αγαθό της μόρφωσης και της Παιδείας και ποια όχι. Αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα ΟΛΩΝ των παιδιών ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκεύματος, καταγωγής. Αυτοί που θέλουν να το περιορίσουν απειλούν ολόκληρη την κοινωνία με επιστροφή πίσω σε μαύρες εποχές για την ανθρωπότητα, που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους απογόνους των ναζί που αιματοκύλησαν την Κρήτη, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, κατά των μουσουλμάνων όπως έκαναν οι ναζί κατά των Εβραίων. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούν τα θύματα των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε αποδιοπομπαίο τράγο για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης από το σύνολο των κυβερνητικών πολιτικών του παρελθόντος και του παρόντος. Αυτοί που ποτέ στο παρελθόν δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για να υπερασπίσουν το δημόσιο αγαθό τις εκπαίδευσης και το δημόσιο σχολειό δείχνουν ως νέοι δοσίλογοι τους πρόσφυγες ως μοναδική αιτία για τα δεινά της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

Θα μας βρουν απέναντί τους. Καλούμε όλα μας τα μέλη τους εργαζόμενους των Χανίων να πάρουν μαζικά μέρος στο παγκρήτιο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο το Σάββατο 8/9 στις 12μ στο Δημαρχείο του Ρεθύμνου. Λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα Δικαστήρια στις 10.30 το πρωί .

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Χανίων

πηγή: http://candiaalternativa.info/2016/10/05/%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%89%ce%bd-%ce%ba/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Οπως είπαμε αυτο το ΣΚ ο Τηγανίτης παίζει μπάλα αλλού, όχι σε γήπεδο αλλα στην πορεία αύριο 08/10 στις 12:00 στο Ρέθυμνο

Τη Βιαννο και τ'Ανωγεια τα καψαν οι ναζι φασιστες δε χωρανε σε τουτο το νησι

Τηγανίτης

πηγή: https://www.facebook.com/tiganitis2015/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

[…]η πόλη είναι μαγική
όταν φιλιόμαστε στο πάρκο δίχως φόβο
όταν δεν γίνονται έφοδοι στα καφενεία και στους σινεμάδες
η πόλη είναι ασφυκτική
όταν την πνίγουν τα εθνικά ιδεώδη
η πόλη είναι ασφυκτική
όταν ξυπνάμε με εμβατήρια χακί[…]

(ΩΧΡΑ ΣΠΕΙΡΟΧΑΙΤΗ-Μπαλάντα για μια λυπημένη χώρα)

Την προηγούμενη Τετάρτη 28/9 καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση από αλληλέγγυες/-ους με τους πρόσφυγες εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου με θέμα την επικείμενη εγκατάσταση 50 οικογενειών προσφύγων στο νομό. Η παρουσία των αντιφασιστριών και αντιφασιστών της πόλης κρίθηκε απαραίτητη δεδομένης της προγραμματισμένης διαμαρτυρίας μελών του ΣΑΟΡ (σύλλογος αλληλοβοήθειας οφειλετών Ρεθύμνου), τα οποία προβάλλουν πλέον απροκάλυπτα μία ρατσιστική-φασιστική στάση στο κοινωνικό πεδίο, καθώς και γνωστών Χρυσαυγιτών από το Ρέθυμνο, αλλά και την Κρήτη ευρύτερα. Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήρθε αντιμέτωπη τόσο με το μπλοκ των φασιστών όσο και με τις τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ, που κατέφθασαν από το Ηράκλειο και οι οποίες συνεργάστηκαν άψογα με τους φασίστες. Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο κατά το οποίο τα ΜΑΤ έφραζαν την αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ οι τραμπούκοι νεοναζί εκσφενδόνιζαν ανενόχλητοι γεμάτα μπουκάλια και ρόπαλα στα κεφάλια των αντιφασιστών.

Κι αν τέτοια στιγμιότυπα αποσιωπούνται συστηματικά από τα καθεστωτικά μέσα, καμία και κανείς δεν μπορεί να αποσιωπήσει ούτε την επανειλημμένη χρήση χημικών στο κέντρο της πόλης (κάποιες στιγμές μάλιστα δίπλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο) ούτε τη βίαιη καταστολή των αντιφασιστών/-στριών με αποκορύφωμα το φρικαλέο σύρσιμο διαδηλώτριας από τα μαλλιά για 30 περίπου μέτρα τόσο από τα ΜΑΤ όσο και από ασφαλίτες. Μπροστά στο απάνθρωπο αυτό θέαμα οι φιλήσυχοι νοικοκυραίοι δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση, καμιά ηχηρή αποστροφή. Και αφού τα ΜΑΤ κυνήγησαν μετά μανίας τις αλληλέγγυες/-ους με τους πρόσφυγες μέχρι την άκρη της πόλης, με συνεχή μάλιστα ρήψη χημικών, η σύμπραξη αυτή μεταξύ ΜΑΤ και φασιστών συνεχίστηκε με την ανεμπόδιστη δράση ταγμάτων εφόδου, αποτελούμενα από τους ίδιους τους φασίστες που παραβρίσκονταν στο Δημαρχείο, να ξυλοκοπούν με σιδηρολοστούς περαστικούς στο κέντρο της πόλης. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που ήθελαν να διασπείρουν οι νεοναζί, το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιφασιστική πορεία ως απάντηση στην καταστολή της αστυνομίας και το ρατσιστικό-φασιστικό μένος.

Τα τάγματα εφόδου συνέχισαν να επιτίθενται απειλώντας τις επόμενες μέρες μαθήτριες και μαθητές μέσα στα ίδια τους τα σχολεία. Το βράδυ μάλιστα της Κυριακής, 02/10, 12-15 φασίστες τόλμησαν να αιφνιδιάσουν και να ξυλοκοπήσουν άγρια δύο νέους στην πλατεία της Μητρόπολης (ένας εκ των οποίων χρειάστηκε να νοσηλευθεί) και έπειτα τράπηκαν σε φυγή. Η δράση αυτή αποτελεί μια ενδεικτική πρακτική των νεοναζί τραμπούκων στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας στο ευρύτερο αντιφασιστικό κίνημα που στέκεται αλληλέγγυο με τις κατατρεγμένες και τους κατατρεγμένους του πολέμου και υποστηρίζει την ελεύθερη μετακίνηση τους.

Ως Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων συμπορευόμαστε με το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα και προασπιζόμαστε έμπρακτα και με όλη μας τη δύναμη τον αντιφασιστικό αγώνα. Η αντίσταση μας σε εκείνους και εκείνες που με τις φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές εκμεταλλεύονται και επιτίθενται στις καταπιεζόμενες και τους καταπιεζόμενους, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες των δράσεων μας. Με πρόταγμα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, οραματιζόμαστε και επιχειρούμε να διαμορφώσουμε κοινωνικές σχέσεις που αντιστέκονται σε κάθε μορφή εξουσίας και καταπίεσης βασισμένη στο φύλο, τη φυλή και την τάξη. Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσαμε παρά να καλούμε και να συμμετέχουμε με τη σειρά μας στην Παγκρήτια Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Πορεία, το Σάββατο 08/10 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

Με τους πρόσφυγες και τις/τους μετανάστριες/-τες μπορούμε και θα ζήσουμε μαζί

Στέκι Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητριών/-τών Ρεθύμνου

πηγή: http://politistikes.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Παγκρήτια αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία 8/10-ώρα:12:00 ,Δημαρχείο

Για τα γεγονότα της 28/9/2016

Στις 28/9 με αφορμή το Δ.Σ Ρεθύμνου με θέμα την εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων στην Κρήτη, καλέστηκε συγκέντρωση από υποτιθέμενους αγανακτισμένους πολίτες, ανάμεσα στους οποίους στην πραγματικότητα υπήρχαν μέλη της Χ.Α., της 'Ελλήνων Συνέλευσις' του Α. Σώρρα και του ΣΑΟΡ (Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου). Ο ακραίος εθνικιστικός και ρατσιστικός λόγος τους προπαγανδιζόταν μέρες πριν με ντουντούκες στους δρόμους της πόλης. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες απάντησαν άμεσα καλώντας συγκέντρωση ενάντια στο φασιστικό οχετό. Ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα στο αντιφασιστικό μπλοκ και τους φασίστες με τα ΜΑΤ να συμπράττουν απροκάλυπτα με τους τελευταίους, πετώντας δακρυγόνα μόνο στους αλληλέγγυους, έξω από σχολείο, εν ώρα λειτουργίας του. Παράλληλα, άφηναν τους φασίστες να επιτίθενται με σίδερα και παλούκια. Αργότερα, ασφαλίτες έσυραν στο δρόμο μια κοπέλα σπάζοντάς της το χέρι και τη συνέλαβαν, χωρίς να της παρέχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη. Το αποτέλεσμα ήταν 4 προσαγωγές, 2 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με πλήρως ανυπόστατες κατηγορίες. Όσο τα ΜΑΤ κατέστειλαν το αντιφασιστικό μπλοκ, οι φασίστες έκαναν ανενόχλητοι πογκρόμ στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, η συνεδρίαση εντός του δημαρχείου εκτυλισσόταν κανονικά υπό την παρουσία και τις παρεμβάσεις φασιστών. Δεδομένου ότι τα γεγονότα διαδραματίστηκαν έξω από το δημαρχείο μέρα μεσημέρι και ότι τα ΜΑΤ βρίσκονταν εξ αρχής εντός του δημαρχείου, γίνεται φανερή η πολιτική στάση του δημοτικού συμβουλίου και του Μαρινάκη, παρά το ανθρωπιστικό προσωπείο που προτάσσουν κατά καιρούς. Το πλάνο της εγκατάστασης του προσφυγικού πληθυσμού σε ενοικιαζόμενα σπίτια (από επιχορηγήσεις ευρωπαϊκών φορέων και ΜΚΟ) το οποίο υπερψηφίστηκε, δεν αντικατοπτρίζει την «αγαθοεργία» του κράτους και των τοπικών αρχόντων, αλλά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εγχώριων μικρών και μεγάλων αφεντικών, της τουριστικής βιομηχανίας και των ιδιοκτητών γης και ακινήτων. Ο εν λόγω συνδυασμός αποσκοπεί στην εξαναγκαστική εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων στα χωριά, απομονώνοντάς τους και αφήνοντάς τους έκθετους στις ενέργειες μπάτσων και ντόπιων φασιστών, προκειμένου να αποτελέσουν ένα υποτιμημένο, ελεγχόμενο και πλήρως καταπιεσμένο εργατικό δυναμικό προς εκμετάλλευση, προωθώντας τη δημιουργία πολλών ακόμη Μανωλάδων.

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ρέθυμνο αποτελούν μέρος ενός γενικότερου κλίματος φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων απέναντι στον μεταναστευτικό πληθυσμό και στον αλληλέγγυο προς αυτόν κόσμο. Η απάντηση σε αυτές τις φωνές δεν είναι άλλη από τη δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης, ισότητας και συντροφικότητας μεταξύ των καταπιεσμένων. Το ζήτημα είναι ο κάθε μετανάστης και η κάθε μετανάστρια να νιώθει και να είναι ασφαλής. Απειλή δεν αποτελούν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, τα κράτη και ο πόλεμος.

Να μην αφήσουμε τον τρόμο, την ξενοφοβία και τα συμφέροντα που παίζονται εις βάρος αυτών των ανθρώπων να υπερισχύουν. Η ανοχή οπλίζει το χέρι του φασίστα. Τσακίζουμε το φασισμό, παλεύουμε για τη ζωή.

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στις/στους μετανάστριες/ες

πηγή: http://candiaalternativa.info/2016/10/07/%cf%81%ce%ad%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%bf-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82%cf%83/