Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στις 19.00

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά

Ανακοίνωση για την καταστολή της αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η μαζικότερη απεργία κρατουμένων στις φυλακές των Η.Π.Α. ενάντια στην απλήρωτη καταναγκαστική εργασία, ενάντια στη σκλαβιά, η οποία δεν καταργήθηκε ποτέ. Πρόκειται για μια απεργία που έχει εκδηλωθεί με πολλές μορφές αντίστασης σε 46 φυλακές και στην οποία μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει 60 χιλιάδες κρατούμενοι, ενώ συνεχίζουν να πληθαίνουν οι απεργοί κρατούμενοι μέρα με τη μέρα.

Από τις 9 Σεπτέμβρη 2016, οπότε και ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις εντός των αμερικανικών φυλακών, έχουν γίνει πλήθος από κινητοποιήσεις και δράσεις αλληλεγγύης και εκτός των τειχών σε Αμερική και Ευρώπη (σε κρατικά κτήρια και πρεσβείες των Η.Π.Α., εγκαταστάσεις και καταστήματα πολυεθνικών που καρπώνονται την εργασία των κρατουμένων). Οι κινητοποιήσεις τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών έχουν αντιμετωπιστεί με καταστολή. Η καταστολή του αγώνα των κρατουμένων αποκτά μέρα με τη μέρα πολλές μορφές, όπως κλείδωμα των φυλακών (συνολική απομόνωση και παύση εξωτερικής επικοινωνίας), βασανισμούς, μαζικές μεταγωγές, προσπάθειες υποκίνησης βίας μεταξύ των κρατουμένων που απεργούν κλπ.

Από την άλλη μεριά, οι κινητοποιήσεις των αλληλέγγυων έχουν δεχθεί καταστολή με τη μορφή προσαγωγών, συλλήψεων και ξυλοδαρμών. Όσον αφορά τον ελλαδικό χώρο, έχει γίνει πλήθος δράσεων αλληλεγγύης, όπως παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης και αποκλεισμοί καταστημάτων, ανάρτηση πανό, συμβολικές καταλήψεις κά. Κάποιες από αυτές έχουν δεχτεί επίσης καταστολή, όπως ήταν η σύλληψη και καταδίκη 22 συντρόφων και συντροφισσών της Συνέλευσης Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές για τη συμβολική κατάληψη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση στις 26/9. Τελευταίο περιστατικό καταστολής ήταν η προσαγωγή 11 συντρόφων και συντροφισσών από την ίδια συνέλευση τη Δευτέρα 10/10 κατά την παρέμβαση με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων στις εγκαταστάσεις της Bayer Hellas −μία από τις πολλές πολυεθνικές που εκμεταλλεύονται την απλήρωτη εργασία των κρατουμένων− στο Μαρούσι. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για την καταστολή της παρέμβασης αυτής επιστρατεύθηκαν 20 ΔΙΑΣ και 7 περιπολικά ύστερα από ειδοποίηση της εταιρείας.

Οι κατασταλτικές επιθέσεις από τα όργανα προστασίας των κρατών και των πολυεθνικών δεν μας τρομοκρατούν. Απεναντίας μας αποδεικνύουν τον φόβο τους για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές των Η.Π.Α. ενάντια στη σκλαβιά. Οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις αλληλεγγύης είναι η φωνή των κρατουμένων, η οποία, όσο κι αν εντείνεται η προσπάθεια φίμωσής της, θα συνεχίσει να δυναμώνει μέσα από την αλληλεγγύη. Για αυτόν τον σκοπό, καλούμε κάθε σύντροφο και συντρόφισσα να πλαισιώσει τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά για να συνδιαμορφώσουμε και να πυκνώσουμε τις δράσεις μας ώστε να δυναμώσουμε τη φωνή των κρατουμένων στις αμερικανικές φυλακές.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ» ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στη σκλαβιά

ΥΓ. Επόμενη συνέλευση: Δευτέρα 17/10, στις 19:00 στο Πολυτεχνείο (κτ. Γκίνη)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1563835/