Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 20.00

Κάλεσμα για την ανασυγκρότηση πολιτικής συνέλευσης στο Στέκι στην Ιατρική ΑΠΘ

Κάλεσμα - Στέκι στην Ιατρική απθ

Κάλεσμα για την ανασυγκρότηση πολιτικής συνέλευσης στο Στέκι στην Ιατρική

post image

Το Στέκι στην Ιατρική, μια κατάληψη για πάνω από 20 χρόνια, έχει αποτελέσει χώρο πολιτικής έκφρασης ατομικοτήτων και συλλογικοτήτων με κοινή αφετηρία τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Από τότε ως και σήμερα, η καταπίεση και η οικονομική -και όχι μόνο- εξαθλίωση των από τα κάτω από την κυρίαρχη τάξη, όχι μόνο δεν έχουν εκλείψει, αλλά έχουν παγιωθεί, υψώνοντας τα τείχη της απογοήτευσης και της αδράνειας στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ισοπέδωση των εκμεταλλευόμενων λαμβάνει σάρκα και οστά, συνεχώς, με νέα μέσα και ταχείς ρυθμούς: διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, συνεχής υποβάθμιση του συστήματος υγείας, μισθοί πείνας και εθελοντική εργασία, στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης και διαρκής εντατικοποίηση των ωραρίων και της ζωής μας, ποινικοποίηση των αγωνιζόμενων και μπατσοκρατία, είναι λίγα μόνο από τα παραδείγματα.

Μέσα σ' αυτή λοιπόν την κατάσταση, παραμένει για μας αναγκαία κάθε δράση ενάντια στην καταστολή των κινημάτων και την κανονικότητα της τάξης και της ασφάλειας, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενάντια στο σεξισμό και την ομοφοβία, στοιχεία που θεμελιώνουν βαθια την υποβάθμιση της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας.

Ο χώρος του στεκιού είναι εκεί για να εκφράσει οποιονδήποτε επιλέγει να εναντιωθεί στην υποταγή και την απομόνωση που τόσο περίτεχνα επιβάλλει το καπιταλιστικό-εξουσιαστικό σύστημα. Η κατάληψη, δε χωράει κανενός είδους ανάθεση και ιεραρχία. Δεν είναι οι τοίχοι που την απαρτίζουν αλλά οι σχέσεις συντροφικότητας και αλληλεγγύης που αναπτύσσονται και οι κοινοί αγώνες που χτίζονται μέσα. Συνδιαμορφώνουμε λοιπόν εντός της, τον τρόπο ζωής που οραματιζόμαστε και αναγνωρίζουμε σαν το μόνο δρόμο για την αληθινή ελευθερία.

Καλούμε ανοιχτά στη συνέλευση της πολιτικής ομάδας στο Στέκι στην Ιατρική απθ (εναντι αχέπα) την Παρασκευή 21/10 στις 8μμ.

10, 100, 1000δες καταλήψεις ενάντια σ' ένα κόσμο οργανωμένης σήψης

Πολιτική συνέλευση στο Στέκι στην Ιατρική

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1563980/