Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 στις 18.00

Συντονιστικό ενάντια στη Λευκή Νύχτα

Η ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

dscn1945

Μικροφωνική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα 24/10, στις 18:00, στην συμβολή των οδών Χ.Τρικούπη&Μ.Αγγέλου, στο κεντρο της αγοράς των Ιωαννίνων, ενάντια στις Λευκές Νύχτες(όποτε και αν αυτές γίνουν), ενάντια στο ξεχείλωμα του ωραρίου και γενικώς τα αντεργατικά μέτρα. Η μικροφωνική καλέστηκε απο το Συντονιστικό εναντια στις Λαυκές Νύχτες και συγκεντρώθηκαν περίπου 40 άτομα. Διαβάστηκαν κείμενα απο ΟΚΔΕ(Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), απο την Χειρονομία Αντιεξουσιαστική Κίνηση, την ΔΡΑΣΥ(Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση) και την ΕΣΕ(Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση). Η ανταπόκριση απο πλευράς των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα ήταν πολύ θετική.

dscn19431

Το συντονιστικό θα συνεχίσει τις μαζώξεις του. Επόμενη συνέλευση αυριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο Εργατικό Κεντρο Ιωαννίνων

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΣ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Παρακάτω το κείμενο των συνεδέλφων/ισσων, συντρόφων/ισσων και ΕΣΕ Ιωαννίνων:

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από τον εμπορικό σύλλογο η επ'αόριστον αναβολή της Λευκής Νύχτας η οποία είχε δρομολογηθεί για τις 29 του Οκτώβρη. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νταλαμάγκας επικαλέστηκε την έλλειψη χρηματοδότησης και γραφειοκρατικά κωλύματα σαν τους κύριους λόγους της εν λόγω αναβολής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2016.

Ο εμπορικός σύλλογος, με την οργανωτική επιτροπή της Λευκής Νύχτας, μαζί με τους τοπικούς θεσμούς και τα ΜΜΕ αποκρύπτουν τους ουσιώδης λόγους που συνέβαλαν στην ακύρωση αυτής της φιέστας. Από τη πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η Λευκή Νύχτα υπήρξαν αντιδράσεις τόσο απο τους ίδιους τους εμποροϋπάλληλους όσο και από το κοινωνικό κίνημα της πόλης. Η παρέμβαση στο διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου, τα μοιράσματα κειμένου στο εμπορικό κέντρο για την ανάδειξη του ζητήματος και διοργάνωση πορείας ενάντια στη Λευκή Νύχτα και το το ξεχείλωμα του ωραρίου των εργαζομένων, υπήρξαν καποιοι από τους λόγους που έκαναν ξενοδόχους, εμπόρους και κάθε λογής ντόπιο μικρό ή μεγάλο αφεντικό να ξανασκεφτούν τη διοργάνωση αυτού του πανηγυριού.

Η αντίσταση αυτή, στο βαθμό που αναπτύχθηκε, λειτούργησε ανασταλτικά για τις κερδοφόρες ιδέες εμπόρων και ξενοδόχων τη στιγμή που ακόμα και οι ίδιες τους οι διαδικασίες στάθηκαν εμπόδιο για τη πραγματοποίηση τους. Χαρακτηριστικές είναι οι συνελεύσεις-κρυφές συναντήσεις του εμπορικού συλλόγου, οι οποίες απαρτίζονταν από δέκα άτομα, προσπαθώντας να πάρουν αποφάσεις για το άνοιγμα των μαγαζιών τους, τη στιγμή που τα Γιαννινα απαριθμούν χιλιάδες μαγαζάτορες. Φυσικά τους εργαζόμενους δεν τους ρώτησε κανείς!

Ωστόσο δεν τρέφουμε αυταπάτες πως τ'αφεντικά της πόλης θα υποχωρήσουν στο ζήτημα της Λευκής Νύχτας. Η αναβολή αυτή, αν και μια μικρή νίκη, δεν πρέπει να εκληφθεί σαν λόγος εφυσηχασμού απο τους εργαζόμενους/ες και το κόσμο του αγώνα αλλά πρώτα σαν ένα μικρό βήμα ενάντια στη υποτίμηση της εργασίας και των ζωών μας και ύστερα σαν ανάχωμα για να χτίσουμε τις αντιστάσεις στο χώρο δουλειάς και στη καθημερινότητα μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΕΧΕΙΛΩΜΑ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Συντροφοι/ισσες Συνάδελφοι/ισσες

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Ιωαννίνων

πηγή : http://eseioanninon.squat.gr/2016/10/25/%ce%b...